Nosečnice

Raste tudi pri nas - uganete, kaj je to?
Morda jo poznate kot bodečo bučo, bodičevko ali celo zelenjavno hruško – a njeno pravo ime je čajota in prihaja iz Srednje Amerike. V slast gre surova, kuhana ali pečena, se je pa za užitek treba kar potruditi, saj so njene bodice ostre kot ježeve.

10 najpogostejših vprašanj na temo dojenja
Mednarodni teden dojenja, ki ga v Sloveniji obeležujemo v prvem tednu oktobra, bo letos potekal na temo komunikacije. S komunikacijo lahko pozitivno vplivamo na znanje o dojenju.

Materino mleko iz zamrzovalnika
Želja vsake nosečnice je, da bi dojenje steklo. In ko cikel steče, si mamice začnejo zastavljati različna vprašanja: zakaj imam bolj malo mleka oziroma kam z vsem mlekom in kako ga shranjevati. Ste vedeli, da materino mleko lahko zamrznete?

Marihuana vpliva na plodnost
Marihuana je eno najpogosteje zlorabljenih mamil na svetu. Pozanimali smo se, kako vpliva na plodnost ter na še nerojenega otroka ženske, ki mamilo uživa tudi v nosečnosti.

Jennifer, le kaj si mislila?!
Ameriško igralko Jennifer Garner paparaci pogosto ujamejo brez spodnjih hlačk. Noseča zvezdnica se pač bolje počuti brez spodnjega perila, ki vzbuja zanimanje tudi pri starejši hčerki ...

Ukrep, ki bo na noge dvignil vso Evropo!
Odbor za enake možnosti Sveta Evrope je dal predlog, s katerim želi bodočim staršem prepovedati, da bi izvedeli spol nerojenega otroka. Tako želijo preprečiti vse pogostejše splave zarodkov deklic.

Kako drzno! Je pokazala preveč?
Trenutno najlepša nosečnica v medijskem svetu je vzela marsikateri dih, ujela pa vse poglede na predstavitvi nove dišave v New Yorku. Zvezdnica je žarela v precej drzni obleki, morda nenavadni za nosečnice.

Zaupaj nam recept in osvoji nagrado!
Na spletnem starševskem portalu Bibaleze.si lahko odslej spremljate rubriko Otroška hrana, kjer vaš čakajo številni recepti za pripravo hrane za dojenčke in malčke. Vabimo vas, da sodelujete tudi v naši nagradni igri.

Uau, kako drzno!
Popularna ameriška pevka Beyonce se niti med nosečnostjo ne odreka seksapilnemu slogu oblačenja. Na londonskem tednu mode je presenetila z globokim dekoltejem, ki je segal vse do popka.

Pepelkina juha
Priprava pepelkine juhe vam bo vzela 25 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 425 kcal: 16 g beljakovin, 17 g maščob in 45 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Rožnati misliji
Za pripravo rožnatih mislijev potrebujete le 5 minut. Porcija vsebuje 225 kcal: 9 g beljakovin, 9 g maščob in 26 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Tigrasti polžki
Za pripravo slastnih tigrastih polžkov porabite 20 minut, testo počiva 1 uro, pečete 20 minut. En polžek vsebuje 195 kcal: 4 g beljakovin, 8 g maščob, 28 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Mini jabolčni kruhki
Okusen hlebček vsebuje 135 kcal, 4 g beljakovin, 4 g maščob, 21 g ogljikovih hidratov. Za pripravo potrebujete 20 minut, hlebčki vzhajajo 1 uro in 30 minut, pečete jih 18 minut. Pa dober tek!

Karova tortica
Za pripravo okusne karove tortice potrebujete 25 minut, 2 uri hladite, 12 minut pečete. Rezina vsebuje 225 kcal: 3 g beljakovin, 11 g maščob, 28 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Skriti fižolčki
Priprava obroka vam bo vzela 10 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 555 kcal: 16 g beljakovin, 33 g maščob in 40 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Enolončnica z mesnimi cmočki
Priprava enolončnice z mesnimi cmočki vam bo vzela 15 minut. Porcija vsebuje 385 kcal: 12 g beljakovin, 26 g maščob, 25 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Njoki s porovo-paradižnikovo omako
V 20 minutah lahko pripravite okusne njoke s paradižnikovo omako. Porcija vsebuje 365 kcal: 13 g beljakovin, 23 g maščob in 26 ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Rdeče-beli pečenjak
Rdeče-beli pečenjak pripravite v 25 minutah. Porcija vsebuje 370 kcal, 16 g beljakovin, 22 g maščob, 27 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Ponvičnik
Za pripravo potrebujete 20 minut. Porcija vsebuje 280 kcal: 10 g beljakovin, 18 g maščob, 19 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Potopljeni zakladi
V 20 minutah lahko svojemu najmlajšemu jedcu pripravite okusen in polnovreden obrok, ki bo vseboval 625 kcal: 19 g beljakovin, 20 g maščob in 93 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Njoki s koruzo in špinačo
Priprava njokov s koruzo in špinačo vam bo vzela 35 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 930 kcal: 42 g beljakovin, 28 g maščob in 129 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Ratatuj s feto
Priprava ratatuja s feto vam bo vzela 25 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 205 kcal: 10 g beljakovin, 15 g maščob in 8 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Piškoti za grizljanje
Za pripravo piškotov za grizljanje boste potrebovali 10 minut, pečejo se od 10 do 12 minut (en pekač). Piškot vsebuje 35 kcal: 0 beljakovin, 2 g maščob in 4 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Sladke frnikole
Za pripravo sladkih frnikol boste porabili 25 minut, za peko pa še dodatnih 35 minut. Porcija slastnega obroka vsebuje 355 kcal:

Leopardova palačinka
Za pripravo leopardovih palačink potrebujete 20 minut. Porcija vsebuje 465 kcal: 16 beljakovin, 16 g maščob, 65 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Mislijev narastek
Mislijev narastek je okusen in poceni obrok, za katerega boste porabili le 15 minut, za peko pa še dodatnih 25 minut. Porcija okusnega obroka vsebuje 395 kcal: 11 g beljakovin, 10 g maščob, 65 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Kolački nebo in zemlja
Za pripravo okusnih kolačkov nebo in zemlja potrebujete 20 minut. Porcija vsebuje 435 kcal: 11 g beljakovin, 27 maščob, 36 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Zelen riž z belimi otoki
Za pripravo zelenega riža z belimi otoki potrebujete 20 minut. Porcija vsebuje 400 kcal: 16 g beljakovin, 17 g maščob, 45 ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Tiramisu iz jagodičevja
Za pripravo tiramisuja iz jagodičevjem boste potrebovali 15 minut, ena ura pa bo potrebna še za mirovanje sladice. Porcija nasitnega obroka vsebuje 315 kcal: 6 g beljakovin, 21 g maščob, 24 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Riba v mreži
Priprava ribe v mreži vam bo vzela 10 minut, peka pa dodatnih 35 minut. Porcija okusnega obroka vsebuje 405 kcal: 27 g beljakovin, 22 g maščob, 24 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!