dominvrt

Naraščajoči trend v porodnišnici?!

BLOG
1
15.01.2020, 10:08

BLOG: Zadnjič sem brala o naraščajočem trendu med nosečnicami, ki se pred in tudi po porodu konkretno naličijo. Da, prav ste prebrali.

Naraščajoči trend v porodnišnici?!

Ne govorim zgolj o malo maskare in pudru, temveč o senčenju, umetnih trepalnicah, risanju obrvi ... V porodnišnico nosijo kovčke, polne ličil, ogledal in močnih luči. Med ličenjem predihavajo popadke vse lepe in popolne. Samo da ne bi bile naravne.

Priznam, pred odhodom v porodnišnico sem se vedno oprhala in preoblekla. Približno teden dni pred predvidenim rokom poroda sem skrbela za urejenost odvečnih dlačic.

'Čeprav za koga pozno, sem postala mama pravi čas'
Preberi še:
'Čeprav za koga pozno, sem postala mama pravi čas'

A na kraj pameti mi ni padlo, da bi se naličila. Čeprav ne obsojam bodočih mamic, ki so se. V mojih očeh so pogumne optimistke. Jaz sem že pred porodom pravilno predvidevala, da bi premočno spominjala na pando, če bi si nanesla maskaro na trepalnice. Tudi, če bi bila vodoodporna. Puder bi tako ali tako izginil med številnimi potnimi kapljami, rdečilo bi se mi razmazalo po celem obrazu. Ne znam ga prav nositi niti, ko se ne potim.

Porod je boleč, naporen, utrujajoč. Normalno in naravno je, da smo po njem videti izčrpane. Za največji zaklad na svetu se je treba namreč zelo potruditi.

Jaz sem dolgo rojevala ... trikrat. Med vsemi tremi porodi je bila moja edina misel, kako čim prej in s čim manj bolečinami spraviti otroka ven. Ko sem rodila, je bila skrb, če je vse v redu, nato sem že pomislila, kako sem lačna in kaj vse bi pojedla.  

Po porodih zagotovo nisem bila videti najlepše. Ah, kje pa, verjetno sem bila grozna. A vendarle sem nosila najlepše - širok nasmeh neznanske sreče in brezpogojno ljubezen v očeh.

Po mojih izkušnjah je idealna razlika med sorojenci približno tri leta.
Preberi še:
Po mojih izkušnjah je idealna razlika med sorojenci približno tri leta.

Fotografije iz porodne sobe sem s ponosom pokazala najbližjim. Nihče se ni obregnil v moj videz; v bistvu so vsi po vrsti občudovali dojenčka.

Po mojem mnenju ni nič lepšega kot naravna mamica, katere videz priča o ujetih trenutkih prelepe porodne zgodbe. Hkrati razumem, da si vse želimo izgledati lepo na fotografijah.

In fotografije iz porodne sobe z novorojenčki so ene najpomembnejših v življenju. Želite jih pokazati svetu, pa jih mogoče ne, ker ste "grozne" na njih. Ampak, veste, niste grozne. Najlepše ste. Za novopečenega očka in za dojenčka ste najlepše. Tudi neprespane in s podočnjaki do tal.

Imejte se rade. Dovolite si biti utrujene, dopustite si biti nepopolne. Poskusite, osvobaja in paše. In ne pozabite: lepe ste. Najlepše.

'Kaj?! Sinu si dala ime po hrani?'
Preberi še:
'Kaj?! Sinu si dala ime po hrani?'

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Šarec o Lebnu: Če ustanavlja stranko, mu želim ...
Bombač po bombastični predstavi: Gremo našim ...
Barack Obama z ljubečimi fotografijami ženi ...
Štajerko Nušo poljubil sanjski moški Hrvaške
6 neverjetnih posledic, ko prenehate uživati ...
Ne boste verjeli, zakaj so ga zavrnili
Teja in Jani v kočljivi situaciji: Nikoli nisem ...
Šampion Dakarja: moja filozofija je polni plin ...
Idealno mesto za pobeg čez vikend
Kritike: Toliko zaslužiš v petih minutah
Sočno pecivo s preprosto pripravo
Montažne hiše – prednosti in slabosti