dominvrt

S sedem let mlajšim ima še enega otroka

PORODNE ZGODBE
1
05.04.2019, 8:09

''Ja, res je. Imam nekaj mesecev starega sina in njegov brat je star 18 let,'' nam je zaupala novopečena mamica. Zanimalo nas je, kako se je odločila toliko let kasneje spet zanositi, kako je potekala nosečnost, kako je bilo med rojevanjem.

S sedem let mlajšim ima še enega otroka

Pravi trenutek

''Prvega otroka sem imela pri 18 letih. Imela sem rada svojega Davida, zato sva se tudi po rojstvu sina kmalu poročila. Skupaj smo bili do njegovega sedmega rojstnega dneva, ko je prav po zabavi povedal, da naju zapušča zaradi druge. Nikoli nisem slutila, da se kaj takšnega odvija za mojim hrbtom,'' nam je povedala bralka Bibaleze.si. Nadaljevala je, da ji je bilo težko, saj je bil sin res energičen, ona pa ni imela potrpljenja. Njeno srce je bilo strto in ni imela volje do ničesar. Tudi njuno finančno stanje nikoli ni bilo rožnato. Ampak sta 'gurala' in 'gurala' iz leto v leto in počasi se je bolečina umrla, pozabila je na svojo veliko ljubezen. Z otrokom ni imel David nikakršnih stikov.

Rodila en mesec prezgodaj
Preberi še:
Rodila en mesec prezgodaj

Sedem let nazaj je spoznala sedem let mlajšega moškega Eneja in najprej se je delala nedostopno. Toda ne dolgo, kajti bil je romantičen 100 na uro. Oba sta z vasi in v njem je še nekaj 'tiste stare šole'. Njuni zmenki so bili večinoma na travniku, na piknik odeji pod zvezdami. Skromni, ampak ob njem se je vedno počutila kot princesa.

Ustvarila sta si dom in vedela sta, da je sedaj pravi trenutek, da začneta tudi razmišljati o otroku. Najbolj jo je bilo strah, kaj si bo o tem mislil njen prvorojenec, ki je letos dopolnil 18 let. Dejansko bi lahko imel svoje otroke, ne pa mlajšega brata.

Drugič postala mama v kranjski porodnišnici
Preberi še:
Drugič postala mama v kranjski porodnišnici

Prvič je postala mama!
Preberi še:
Prvič je postala mama!

Naporna nosečnost

Med prvo nosečnostjo ni imela jutranjih slabosti, zdaj pa. ''Vlekle so se in vlekle čez dan. Najhuje je bilo, ko sem vstala zjutraj. Še dobro, da ne hodim v službo. Samo včasih sem morala res zgodaj vstati, da sem svojo mamo peljala na rehabilitacijo. Takrat sem najprej bruhala, jo odpeljala 30 km daleč, se vrnila domov in spet bruhala. Med vožnjo sem na srečo držala glavo pokonci, kot bi takrat moje telo vedelo, da ne smem zatajiti, da ni druge izbire.''

Drugače se je veliko sprehajala, včasih se ji je pridružil tudi partner, največkrat sta se odpravila na bližnji hrib, s katerega sta imela čudovit razgled na vas. Ni hodila na telovadbo za nosečnice, na vseh rednih pregledih je bila, pridobila je 20 kg do konca nosečnosti.

Vabimo vas, da nam pošljete svojo porodno zgodbo
Preberi še:
Vabimo vas, da nam pošljete svojo porodno zgodbo

Strah me je bilo tistega, kar prihaja zatem
Preberi še:
Strah me je bilo tistega, kar prihaja zatem

Hiter porod  

Prvi porod ji ni ostal v lepem spominu. Partnerja takrat ni bilo ob njej, trajal je več ur, spomni se le bolečine. Tokrat je bilo drugače. Partner jo je ves čas bodril in ji pomagal dihati. Vmes ga je celo nadrla, ker je bil preveč ustrežljiv. Rodila je ekspresno hitro in spomni se le, kako lep je bil njen sin, ko ga je dala na prsi, da se je dojil.

Tudi njen najstnik je bratca lepo sprejel. Mogoče je to celo prednost, da je že toliko star. Zdaj skrbi le za enega 'pleničarja', prvi pa ji pomaga, gre v trgovino, pazi na bratca, ko se ona prha. Vse je tako, kot mora biti, in vsi so srečni.

'Dobrodošel, zdravi Jaka!'
Preberi še:
'Dobrodošel, zdravi Jaka!'

Po skoraj štirih dneh popadkov dobila sina
Preberi še:
Po skoraj štirih dneh popadkov dobila sina

Višnjegorski klanec je odprt, a znova brez ...
Zadnja klofuta Slovencem: poraz v Varšavi in ...
Po izboru prvega dvobojevalca je postalo vroče
Po izboru prvega dvobojevalca je postalo vroče
Zakaj je pomembno čiščenje črevesja in kako lahko ...
Sladica, ki navduši s preprosto pripravo in ...
Hrvaška zvezdnica pokazala pravi obraz: ’Šele ...
Nokavt desetletja: tekmecu se je po ...
Ničesar ne skriva: tretjič je noseča in ni ji ...
Pred upokojitvijo morate urediti kar nekaj stvari
Kar je naredil pes, vas bo nasmejalo
Kako hitro in enostavno do kredita?