Slovenka rodila dvojčka kar v kopalnici

PORODNE ZGODBE
0
25.11.2021, 6:00

Moja druga porodna zgodba se je zgodila neverjetno ravno na božič. Pred tremi leti sva postala ponosna starša dvojčkov, potem pa sva pričakovala ponovno dva, res neverjetno.

Slovenka rodila dvojčka kar v kopalnici

Za božič sem se z njegovima otrokoma odpravila po zadnjih nakupih, dokler je moja mami pazila na mlajša dva otroka. Ko smo se vrnili domov, sta otroka znosila vse stvari iz avtomobila in smo se lotili peciva. Ko je bilo pecivo v pečici, me je prvič 'začrvičilo'. Pogledala sem na uro in nadaljevala delo. Po pečenem pecivu sta se otroka odpravila do sošolke na rojstni dan, sama pa sem obsedela v kuhinji pošteno utrujena in čakala moža, da pride iz službe. Ponovno me je 'začrvičilo' in takrat sem odšla do kopalnice in si v kad natočila toplo vodo. Ulegla sem se vanjo, joj, kako je prijalo, ampak potem mi je bilo pa kar hitro žal.

V ljubljanski porodnišnici čez vikend: dvakrat dvojčka
Preberi še:
V ljubljanski porodnišnici čez vikend: dvakrat dvojčka

Rodila dvojčka kar v kopalnici

V stanovanju sem bila sama, mlajša otroka sta bila pri moji mami, ki je bila sicer v sosednji hiši, moža pa še ni bilo iz službe. Nič ni pomagalo, morala sem se znajti sama. Čutila sem, da se bo vse dogajalo hitro. Pritisnila sem in že se je čutila glavica. Spodbujala sem se, dajmo še malo, pa bo, in pri drugem potisku je bil prvi otrok zunaj. Hčerka. Ker še vedno ni bilo nobenega, mi je nekako uspelo prerezati popkovino. Priznam, da ne najlepše, za podvezo pa sem uporabila zobno nitko. Hčerko sem položila na tla kopalnice. Še danes ne vem, kako mi je uspelo, saj je kopalna kad visoka.

Dvojčka sta!
Preberi še:
Dvojčka sta!

In sem šla v akcijo, da spravim še drugega na ta ljubi svet. Ponovno je šlo hitro, ampak sin se je rodil z ritko naprej. Postopek sem ponovila tako kot pri hčerki. Potem pa sem tudi sama nekako zlezla iz kopalne kadi in poklicala pomoč.

Svojo porodno zgodbo nam je bralka poslala na elektronski naslov urednistvo@bibaleze.si. Kontakt hranimo v uredništvu. Če tudi vas doma razveseljujejo navihanci in želite anonimno deliti z nami ter našimi bralci svojo porodno izkušnjo, vas prosimo, da nam jo pošljete tudi vi.  

Poklicala reševalce

Reševalci niso mogli verjeti, kako hitro je potekalo. Z možem in mlajšima otrokoma smo jim šli naproti, saj je do nas, glede na to, da smo v hribih, težko priti.

V porodnišnici so ugotovili, da je z nami tremi vse v redu. Vprašali so nas, ali bi glede na to, da je vse v redu, kar odšli domov. Zadržali so nas štiri ure, potem pa naročili, da se na pregled vrnemo po praznikih. Doma so bili presenečeni, ko smo se vrnili vsi štirje. Imeli smo prelep božič.

 

Filmsko rodila na hodniku ljubljanske porodnišnice
Preberi še:
Filmsko rodila na hodniku ljubljanske porodnišnice

Borili so se za njegovo življenje
Preberi še:
Borili so se za njegovo življenje

'Ponosna sem, ker sem rodila naravno in brez protibolečinskih sredstev'
Preberi še:
'Ponosna sem, ker sem rodila naravno in brez protibolečinskih sredstev'

 

Potrdili 2364 novih okužb, odstotek pozitivnih ...
Dvojno slovensko slavje v Rusiji: zmaga Emi ...
Kanye West s pomenljivo fotografijo pokazal, da ...
Suzana in Julija: Ni lahko biti koreograf in ...
Ta funkcionalna motnja velja za bolezen sodobnega ...
Recepti, ki bodo navdušili ljubitelje slavne ...
Slovenka, ki je že 5 let ljubica poročenemu ...
Ti avtomobili so najzanesljivejši
Priljubljeno kratko ime za fante
Zato Slovenci prodajajo zlatnino in drug nakit
Luksuzno domovanje upokojene igralke vas bo ...
Ta jed je Anžetu Kupleniku prinesla uvrstitev v ...