
SESTAVINE OBROKA ZA 1 OTROKA IN 1 ODRASLEGA
150 g širokih rezancev
sol, čebula
1/2 paprike
50 g kuhane šunke
žlica olivnega olja
žlica paradižnikove mezge
zvrhana žlica moke
125 ml mleka
2 žlici smetane
med, poper
PRIPRAVA
1. Rezance skuhajte v veliko slane vode po navodilu na ovitku, potem jih odcedite.
2. Čebulo olupite. Papriko operite in očistite. Oboje zrežite na kocke, tudi šunko.
3. V ponvi segrejte olje in na njem steklasto zdušite zelenjavo. Potem dodajte šunko in paradižnikovo mezgo ter dušite še 2 minuti. Posipajte z moko, pomešajte in zalijte z mlekom. Kuhajte še 2–3 minute.
4. Omako začinite s smetano, malo medu, soljo in poprom.
Nasvet: Paprika bo laže prebavljiva, če jo olupite.
Za vegetarijance: Šunko nadomestite s 150 g graha.
Vir: Dagmar von Cramm - Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke, prevod: Lidija Saje, Didakta, leto objave: 2010.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV