Najlepše hrvaške plaže za družine z majhnimi otroki

A.K. /

IZLETI IN POČITNICE

3
07.05.2022, 5:00

Verjetno ni med nami nikogar, ki ne bi vsaj kakšnega vročega poletja preživel na hrvaški obali, ki je bila pravzaprav del našega otroštva. Hrvaška je odlična izbira za družinske počitnice z majhnimi otroki, saj ponuja bržkone vse – lepe plaže, senco visokih borovcev, mirne ali živahne zalive, parke z igrali, vso infrastrukturo, ki jo družina potrebuje na dopustu. In ker nikoli ni prezgodaj za načrtovanje naslednjega družinskega dopusta, smo za vas izbrali nekaj najlepših hrvaških plaž, na katerih boste preživeli lep in brezskrben dopust.

Najlepše hrvaške plaže za družine z majhnimi otroki

Ker so si okusi različni, otroci pa so morda še zelo majhni, smo priporočene kraje razdelili na istrski in dalmatinski del. Prvi predlogi so torej namenjeni tistim, ki si ne želijo predaleč oz. najdlje do hrvaške Istre, drugi predlogi pa tistim, ki jim nekoliko daljša vožnja in več logistike ne predstavljata večjih težav.

Idealno mesto za pobeg čez vikend
Preberi še:

Idealno mesto za pobeg čez vikend

ISTRA

Sol Polinezija, Katoro pri Umagu

Umag je dobra izbira za vse, ki si želijo letovati čim bližje domu, saj je mesto le streljaj od meje. Plaža, ki leži v naselju Katoro, ponuja vse ugodnosti, ki si jih želi aktivna družina. V bližini plaže sta tudi dva zunanja bazena in velika travnata območja, kjer lahko igrate nogomet, badminton, frizbi in podobne družinske športne igre. Plaža je delno betonska, delno kamnita, borovci pa nudijo dovolj sence za brezskrben počitek. Morje je plitvo, kar je idealno za majhne otroke. Nad plažo je tudi otroško igrišče.

Umag
Umag / FOTO: Shutterstock

Lanterna, Rabac

Čudovita prodnata plaža ima enostaven prehod v morje, zato je primerna tudi za družine z majhnimi otroki. Leži poleg turističnega naselja, do nje pa pridete, če se sprehodite po slikovitem gozdičku, ki vas bo zaščitil pred soncem. Na plaži si lahko izposodite ležalnike in senčnike, pa tudi različne športne rekvizite. Zaradi urejenosti in čistosti morja je bila Lanterna nagrajena z modro zastavico, ki je znak kakovostnega kopališča.

Ideja za enodnevni izlet v letu 2020
Preberi še:

Ideja za enodnevni izlet v letu 2020

Havajska plaža, polotok Verudela, Pulj

Čudoviti Pulj je dobra izbira tudi zunaj poletnega časa. A če se nagibate k toplejšim dnem in iščete popolno lokacijo za vaš družinski dopust, zagotovo ne boste zgrešili, če se boste odpravili v Verudelo, ki je od strogega centra Pulja oddaljena le 10 minut vožnje z avtomobilom. Plaža v tem delu je prodnata z lepim prehodom v plitvo morje, kjer lahko čofotajo tudi tisti najmlajši. Če pa iščete adrenalinske izzive in so otroci že nekoliko večji, imate v neposredni bližini visoke skale, s katerih lahko skačete v morje.

Pula
Pula / FOTO: Shutterstock

Girandella, Rabac

Tudi plaža Girandella v počitniškem Rabcu si je zaradi urejenosti in čistosti morja prislužila modro zastavico. Če se odločite za letovanje v tem koncu, vas bo navdušila prodnata plaža z določenimi kamnitimi in tlakovanimi odseki. Izposodite si lahko tudi ležalnike, pedaline in druge rekvizite za krajšanje dolgih poletnih dni. Za večerne izlete in sprehode je primerna dolga in urejena promenada, po kateri boste z lahkoto trimčkali tudi z vozičkom.

Rabac
Rabac / FOTO: Shutterstock

Bivio, Reka

Le streljaj od naše južne meje je četrt Bivio, ki leži ob cesti med Reko in Opatijo. Gre za majhno in kamnito plažo, ki pa je zelo mirna, varna in prilagojena za družine z majhnimi otroki. Na plaži boste v poletnem času našli tudi igrala za najmlajše, okrepčate pa se lahko v bližnji kavarni, kjer prodajajo odlične sadne napitke in sladoled. Priporočamo vsem, ki imate raje kot masovni turizem več zasebnosti.

DALMACIJA

Makarska, Baška Voda

Baška Voda je majhno naselje, ki leži v neposredni bližini Makarske, tik ob vznožju slikovitih hribov Biokovo. V tem delu imate na voljo veliko plaž, kjer si lahko v miru privoščite zajtrk ali kavico, medtem ko se otroci igrajo na plaži – brez skrbi, vse imate lahko pod kontrolo iz bližnjih lokalov. Poleg tega pa lahko izbirate tudi med mirnejšimi in manj obljudenimi plažami, kjer ni dogajanja in običajnega vrveža. Večina plaž je peščena ali prodnata in zelo čista. V bližini Baške Vode je mesto Brela, ki se ponaša s plažo Punta rata, ki velja za eno najlepših plaž za otroke na Hrvaškem.

Makarska
Makarska / FOTO: Shutterstock

Jagodna, Hvar

Otok Hvar družine velikokrat po krivici prezrejo, saj je bolj znan po neskončnih zabavah za mlade. A plaža Jagodna v istoimenskem zalivu je nekaj zelo posebnega. Voda je kristalno čista, tla so prodnata, na voljo pa je tudi dovolj sence in miru za mirne družinske počitnice. Poleg Jagodne so tudi ostale plaže na Hvaru družinam prijazne. 

Hvar
Hvar / FOTO: Shutterstock

Slano, Dubrovnik

Mesto Slano leži 35 kilometrov pred Dubrovnikom in velja za zelo priljubljeno med družinami z majhnimi otroki. Zaliv, kjer lahko najdete svoj prostor pod soncem ali v senci, je dolg 2 kilometra, navdušila pa vas bosta peščena in prodnata plaža in plitko morje, ki je idealno za majhne otroke. Če se si kakšen dan ali večer zaželite popestritve, pa se lahko zapeljete do Dubrovnika.

Srima, Vodice
Srima, Vodice / FOTO: Shutterstock

Srima, Vodice

V neposredni bližini priljubljenih Vodic leži mirno naselje Srima, ki je odlična izbira za družine z majhnimi otroki. Tudi ta prodnata plaža si je zaradi urejenosti, varnosti, enostavne dostopnosti in bogate ponudbe prislužila modro zastavico. Le korak stran pa imate tudi številne kavarne, restavracije in otroška igrišča. Če se vam zahoče izleta, pa imate Šibenik le 15 minut vožnje stran.

5 top idej za vikend izlet v Sloveniji
Preberi še:

5 top idej za vikend izlet v Sloveniji

Bratinja Luka, Korčula

Za tiste, ki imate radi več akcije in vam logistični podvigi ne delajo preglavic, pa se lahko odpravite na Korčulo, čudovit dalmatinski otok, ki je pravi raj za družinski počitek. Zagotovo vam bo všeč Bratinja Luka – majhna peščena plaža na južnem delu otoka, kjer lahko odklopite svet in uživate z družino. Ker je odmaknjena od ceste, hrupa ni, kar zagotavlja popolno sprostitev in varno igro za otroke.

NOVICE

Ministrstvo po očitkih: Vloga je bila ustrezna, ...

ŠPORT

Skupina C: Izjemno težka naloga za slovensko ...

POP IN

'Tina in Tiago sta postala žrtvi pretiranega ...

TV ODDAJE

Julija s strastjo do kuhanja novim izzivom naproti

VIZITA.SI

Previdno, če imate te simptome

OKUSNO.JE

Ali lahko odstranimo plesen iz marmelade in jo še ...

ZADOVOLJNA.SI

Znani Slovenec ima veliko razlogov za praznovanje

MOSKISVET.COM

So izdelki z večjo vsebnostjo proteinov sploh ...

BIBALEZE.SI

Dojenček, ki so ga rešili iz smetnjaka, ima novo ...

CEKIN.SI

'Ni več tako, da pridejo z vrečo denarja in ...

DOMINVRT.SI

Britanski kraljevi vrtnar svetuje, kako se ...

ZADOVOLJNA.SI

Zakaj evropska kartica ne zadostuje za potovanje ...