dominvrt

5 top idej za vikend izlet v Sloveniji

PROSTI ČAS
0
14.02.2020, 9:01

Izleti so idealna priložnost, da preživite nekaj čudovitih in nepozabnih trenutkov skupaj kot družina. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali pri odločitvi, kam za konec tedna.

5 top idej za vikend izlet v Sloveniji

Rogla

Zakaj si ne bi privoščili malo gibanja na svežem zraku ob številnih športnih in zabavnih aktivnostih? Rogla je idealna izbira za zimska doživetja, od kepanja, sankanja, smučanja do postavljanja snežaka. Na voljo imate otroški snežni park, smučarski trak, nočno sankanje … Ob tem se lahko sprehodite po inovativni poti med krošnjami, ki so jo odprli še ne tako dolgo nazaj. Čudovita pot vas bo vodila med vrhovi dreves na 37 metrov visok razgledni stolp, medtem ko boste lahko že med samo potjo preizkusili poučne in adrenalinske postaje.

Izola

Majhno mestece, v katerem se boste počutili več kot odlično. Izola se nahaja med Piranom in Koprom, na južni obali Tržaškega zaliva. Morski zrak, gostoljubni domačini, zasidrani čolni v bližini, sprehajalne poti, ki so idealne tudi za »vozičkanje«, poganjalce, kolesa ... In prikupni lokali ter restavracije, kjer si boste lahko privoščili pravo morsko pojedino, nad katero bo navdušena cela družina. Ob poti so na voljo igrala, kjer se bodo zabavali predvsem najmlajši, medtem ko se lahko sami »martinčkate« na eni od klopi z razgledom na morje. Naselje je znano po številnih kulturnih prireditvah, praznovanjih, gostijah, festivalih in tako naprej. Slikovito mestece ima svoj čar tudi zaradi ribištva, pridelave vina, olja ... Sprehodite se po ozkih ulicah, oglejte si bogato arhitekturno dediščino, barvite hiške ter se prepustite sproščujočemu tempu primorskega mesta.

Morje deluje blagodejno,
Morje deluje blagodejno,/ FOTO: Dreamstime

Portorož

Eno od najbolj turističnih mest na obali je prava meka za otroke, saj ponuja ogromno zabave. Najrazličnejša igrala, na pesku ali vodi, bazenski kompleksi, vodni športi, ribolov in znane slaščičarne, v katerih lahko izbirate med številno ponudbo sladkih dobrot, med katerimi boste našli tudi tiste z malo manj sladkorja, presne sladice in podobno. V bližini se nahaja Aerodrom Portorož, kjer si lahko malo bolj pogumni privoščijo panoramski polet z letalom nad čudovito slovensko obalo, ki jo imate možnost videti še iz druge perspektive. Zapeljite se do Sečoveljskih solin, saj boste izvedeli še marsikaj zanimivega o krajinskem parku in tradiciji solinarstva.

Portorož je prava meka za otroke.
Portorož je prava meka za otroke./ FOTO: Dreamstime

Podčetrtek

Podčetrtek je odlična izbira za preživljanje prostega časa v naravi, kopanja v družinskih bazenih, kolesarjenja, in raziskovanje okolice. V naselju Olimje si lahko ogledate samostan, ki je bil nekdaj grad, danes pa se ponaša s pravo zeliščno lekarno. Nedaleč stran se lahko pregrešite v čokoladnici, s kakšnim koščkom čokolade, ali pa se odpeljete do domačije, imenovane Jelenov greben, kjer bodo najmlajši navdušeni nad čisto pravimi jeleni. Še več, obiščete lahko tudi deželo pravljic oziroma kočo pri čarovnici.

Poučno in zabavno ... Združite prijetno s koristnim.
Poučno in zabavno ... Združite prijetno s koristnim./ FOTO: Dreamstime

Celjska koča

Manjše smučišče, sankanje, pohodništvo, bob kart, vožnja z obroči in podobno so lahko prava pustolovščina tako za male kot velike otroke. Dvignite si malo adrenalina in se spustite po 800 metrov dolgi bob stezi, od počasnega ali bolj drznega spusta, ki lahko doseže maksimalno hitrost, največ 40 kilometrov na uro. Vzemite si čas zase in si privoščite svojo najljubšo pijačo v prijetnem lokalu, medtem ko se bodo otroci lahko igrali na igrišču. Obiščite še pustolovski park, ki ponuja raznoliko rekreacijo in spoznavanje okolja na malo bolj zabaven način.

Privoščite si sproščen sprehod v naravi.
Privoščite si sproščen sprehod v naravi./ FOTO: Shutterstock

Virološki nadzor nad našimi potniki Diamond ...
Dončić: Ko smo ekipno na tako visoki ravni, lahko ...
Naši estradniki v pustnih maskah: Ali nas sploh ...
Alya ob 20-letnici: Kariero sem ustvarila iz nič
10 najbolj zdravih živil za vaše srce
Sočna skutina sladica po receptu naše bralke
Metka Albreht nas je navdušila z novo frizuro
Zakaj se faze spanja izmenjujejo in zakaj je REM ...
Za ločene in samske mamice: Niste same
Vsi v javnem sektorju upravičeni do dodatnega ...
Nenavadno prijateljstvo med golobom in psom
Razkrivamo, koliko zaslužijo v znanem podjetju