Telečja rolada s piščančjo peno je okusna ideja za kosilo ali večerjo, ko se zberete vsi člani družine ob kakšni posebni priložnosti. Poleg se priležejo različne priloge, kot sta recimo riž ali krompir, manjkati pa ne sme niti skleda solate.

Sestavine:
- Telečje stegno, 0,8 kg
- Piščančji file, 0,2 kg
- Korenje, 0,1 kg
- Jabolka, 0,1 kg
- Smetana, 0,1 l
- Jajce
- Sol, poper, začimbe, meta, drobnjak
Priprava:
Iz telečjega stegna naredimo dve do tri velike zrezke, solimo in popramo. Posebej v kuterju zmešamo piščančji file, jajce, smetano, sol in poper. Na pultu razvijemo alu folijo (približno 35–45 cm) in jo polijemo z malo olja. Zrezke razgrnemo na pomaščeno folijo, razmažemo zmešanega piščanca in po vrhu naribano korenje in jabolko. Zrezke zavijemo v rolado in jo čvrsto zavijemo v folijo.
V pekač vlijemo malo vode in olja, dodamo čvrsto zavito rolado in v ogreti pečici pečemo 30 minut na 200 stopinj. Pečeno rolado razvijemo. Posebej sesekljamo meto, rdeči poper in drobnjak. Rolado pred serviranjem povaljamo po sesekljani meti, rdečem popru in drobnjaku ter narežemo na rezine.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV