Bibaleze.si

Pokukajte v zasebno življenje šefa Gostilne!

Vesna Meško
Novice 47
05. 10. 2012 14.38

Kuhinja. Igra loncev, kuhalnice in spretnih prstov. Hrana, veliko hrane. Umetnost, eksplozija okusov, kuharske pustolovščine in ja, Bine Volčič, kuharski mojster in številka ena v novem slovenskem televizijskem šovu Gostilna išče šefa. Želite pokukati v njegovo zasebno življenje?

Lili Žagar in Bine Volčič - 22

 

Običajno se kuharski mojstri skrivajo za velikimi kuharskimi vrati, kjer nastajajo slastne kulinarične čarovnije. A ne Bine. Kdo pravzaprav je Bine? Zakaj vsi govorijo o velikem rockenrol šefu, ki se bo postavil ob bok voditeljici šova Gostilna išče lastnika Lili Žagar? Z očkom dveletnega Vana smo poklepetali in izvedeli številne zanimivosti …

Bine bo novembra že drugič postal očka.
Bine bo novembra že drugič postal očka. FOTO: POP TV
Bine, da se bo vaše življenje vrtelo okrog štedilnika, ste sklenili že kot otrok. Kdo vas je navdušil za kuharijo? Mama, babica ali je bila strast do kuhanja preprosto del vas in bi se navdušenje razvilo, tudi če doma ne bi imeli nobenega stika z lonci in kuhalnico?

Če ne bi moja mami odlično kuhala in če ne bi z očetom hodil po sobotnih nakupih na tržnico, me mogoče ne bi toliko zanimalo, kaj in kako se kuha v loncih na štedilniku … verjamem pa, da je strast do kuhanja tako usidrana v meni, da bi se razvila tako ali drugače. Kuharijo čutim kot svoj 'poklic' in se lahko najbolje izrazim preko svojih jedi na krožniku.

Štejete 31 let, a so za vami številne kuharske pustolovščine. Pariz vam je denimo poleg dragocenih kuharskih izkušenj prinesel tudi ljubezen. V prestolnici zaljubljencev ste namreč spoznali svojo veliko ljubezen. Slovenko. Hmmm, delali ste od jutra do poznega večera, kje sta se spoznala, zaljubila? Kakšna je vajina ljubezenska zgodba?

Srečala sva se kot slovenska študenta v Parizu, saj so mladi Slovenci v francoski prestolnici povezani in si pomagajo. Ta 'mreža' mi je mojo drago pripeljala kar v kuhinjo, ko sem še študiral na kuharski šoli Le Cordon Bleu. Skupaj s prijatelji mi je namreč prišla pomagat pri pripravi kosila za slovensko skupnost. Nisem se obotavljal in čez kakšen teden sva že vedela, da bova svojo pot v Parizu nadaljevala skupaj.

Ljubezen v Parizu pa se je nadaljevala tudi v vajini domovini. Skupaj sta se namreč vrnila v Slovenijo, kjer sta si ustvarila dom, družino ... Kakšne spomine imate na vrnitev, ne nazadnje ste na slovenska tla stopili s praznimi žepi.

Vrnitev je bila težko pričakovana, saj sva si po stresnem življenju v velemestu in napornih delavnikih zaželela bolj umirjenega ritma in več stika z naravo. Enako pomembna pa je bila tudi ambicija prevetriti kulinariko na slovenskem prostoru in sem prenesti novo kuharsko znanje.

Kako se znajdete v vlogi očeta? Bi rekli, da vas je starševstvo spremenilo?

Seveda mi je nova starševska vloga premešala prioritete v življenju. Zavedam se odgovornosti, ki jo imamo starši kot otrokom prvi in najpomembnejši interpreti sveta okoli nas. Predvsem pa uživam v skupnih trenutkih in domislicah najinega malčka.

Svojo ljubezen je spoznal v Parizu.
Svojo ljubezen je spoznal v Parizu. FOTO: POP TV
Novembra boste spet postali očka. Kako ste izvedeli za veselo novico?

S pogledom na modri križec…

Kuhanje je vaš stil življenja, kuhate tudi tedaj, ko vam ne bi bilo treba. Doma. Na dopustu? Je res mogoče biti odvisen od preizkušanja novih okusov, kombiniranja različnih sestavin?

Po 12, 14 urah dela v kuhinji se domače kuhinje res izognem – ko pa imam čas, z največjim užitkom kuham tudi doma, na dopustu, pri prijateljih. Včasih je največja kreativnost v tem, kako iz »praznega« hladilnika ustvariti zanimiv obrok – no, pa saj vsi, ki kuhajo doma, o tem največ vedo … Kuhanje je večno preizkušanje, velikokrat se ponesreči, vsake toliko pa uspe zmagovalna kombinacija okusov.

Je res, da vaše dekle ne zna kuhati? Kako to, da je ni navdušila vaša strast do kuhanja v tej meri, da bi se tudi sama preizkusila pri pravi kulinaričnih dobrot?

Saj zna tudi kaj skuhati, vendar pa za kuharsko prakso nima potrpljenja. Kulinariko sicer v teoriji dobro pozna in je včasih tudi moj strog kritik.

Otroška hrana. Prvi otroški grižljaji so lahko zelo pusti. Ima pri pripravi obrokov proste roke mamica ali svojemu nadobudnežu pogosto postrežete s kulinarično poslastico?

Nisem strokovnjak za otroško hrano, zaupam otroku, da najbolje ve, kaj mu odgovarja in kaj ne. Moj sin rad poskuša različno hrano, čeprav mu »delikatese«, kot so tartufi in podobno, prav nič ne dišijo. Najboljša hrana je tista iz kakovostnih sestavin in pripravljena z ljubeznijo.

Nam zaupate kakšen recept, ob katerem bi še tako neješči malčki s slastjo polizali zadnjo žlico? Saj veste, zelenjava najmlajšim ne gre ravno v slast.

Domače sadje, zelenjava, žita, meso imajo najboljši okus, zato ne potrebujejo kompliciranih receptov. Mislim, da otroci radi jedo podobno kot njihovi starši – če ti ne marajo zelenjave, potem bodo težko navdušili malčke za vegetarijanske specialitete …

Si predstavljate življenje brez kuhanja?

Ne. Najbolj se bojim, da bi izgubil vonj in okus.

 

'Kuhanje je večno preizkušanje, velikokrat se ponesreči, vsake toliko pa uspe zmagovalna kombinacija okusov.'
'Kuhanje je večno preizkušanje, velikokrat se ponesreči, vsake toliko pa uspe zmagovalna kombinacija okusov.'FOTO: POP TV

Svoje mnenje lahko izrazite na naši Facebook strani ali pa se nam samo pridružite s klikom na

Komentarji (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
?ira?ira 12. 10. 2013 12.56
A ni lani povil dete, letos pa spet, dober je.
User890236 13. 11. 2012 18.53
+5
Bine je car! tuki ni kej dodat! ;D
orhideje 28. 10. 2012 16.31
+21
meni je pa ta tip res kul, umirjen, sproscen, fer, pa ima svoj prav in stoji za tem,.....obvlada, ni debate da je dober kuhar, pa se prov simpaticno zgleda.... bravo Bine
User139391 17. 10. 2012 13.09
+19
dober si; moram enkrat na bled probat kakšno specialiteto
User940742 17. 10. 2012 11.50
+20
skuliran, pošten, avtoritativen... ni boljšega! bravo bine!
KINDER1 12. 10. 2012 12.42
+15
car
2suzana 11. 10. 2012 19.53
+15
Samo tako naprej
User711707 09. 10. 2012 21.34
+20
bine svaka čast!
User711707 09. 10. 2012 21.33
-20
kar se primorcev tiče je škoda zraka kaj šele besed pa usi k ste glasni pejte u francijo pa končajte tm kuharsko šolo pa neki dosežte k s to foušijo k jo zganjate se vid kok ste mejhni
FCL 07. 10. 2012 09.20
+69
Skuliral dečko, verjamem da veiko ve in zna, tko da se veselim novih oddaj, pa da se še kaj sam naučim o kuhanju :()
User879392 06. 10. 2012 23.03
-112
Ta kekec mi pa gre res na živce, a razen domnevne šole v Parizu, je kje kakšen pristen dokaz, da je res tako strašen strokovnjak kulinarike?
revanšist 07. 10. 2012 18.37
-77
naj pride meni kuhat pa mu pokažem kaj je dobro in kaj ne najprej naj se preizkusi v gostilnah na obali potem pa naj drugim soli pame itak ma pa same take" izbrance",ki še jajc ne znajo spečit tako da je lahko res malo boljši od njih
freiburg61 08. 10. 2012 11.05
-8
asama sj se je že kje živiš
guojle 08. 10. 2012 13.14
+6
in na obali so strašno dobre kuhinje a kko?
soncek45 08. 10. 2012 14.18
+46
to je pa tipična slovenska foušija, zakaj bi komu šel na živce, postavili so ga za šefa in korektno opravlja svoje delo, pohvali ko dobro skuhajo in pograja, ko si to zaslužijo in ne vidim nobenega problema...plačan je za to, da jih uči...
User325018 06. 10. 2012 15.19
+20
za polovico gostincev ,bi moral biti šov ,kot obvezno čtivo.
User474748 06. 10. 2012 09.57
-155
Kuhari in frizerji so sami pe.dri
User402637 08. 10. 2012 12.19
+19
kaj pa potem ti počneš tukaj.
User711707 09. 10. 2012 21.35
-10
it takes 1 to know 1 so what r u?
Nika Furman 05. 10. 2012 23.34
+160
Simpatičen tale Bine. In tudi všeč mi je njegovo vedenje v kuhinji, način kako se pogovarja in uči svoje vajence v gostilni. V glavnem nimam nič kaj negativnega za pripomnit :)
provocateur 06. 10. 2012 01.54
-87
Ti sporočim, če je frej, ti pa datum rezerviraj kdaj bo poroka.
User947362 10. 10. 2012 11.10
+10
Patetik.
THEdocktor 05. 10. 2012 21.54
-73
to je muju onkraj donave
fakin77 06. 10. 2012 00.10
+62
Ni čudno da si Čuden
User832939 05. 10. 2012 16.41
-100
Ma kakšen bine, to vam je mujo iz cazina... :) Špecijalist za čevape in sarmo..
bb38150 05. 10. 2012 16.56
+115
In kaj potem, če je iz Cazina kaj tam niso ljudje ? Po tvojem pisanju si ti večji MUJO.
User832939 05. 10. 2012 17.09
-60
ne jst sm haso, skrbim da ma baba klobaso
Red_October 06. 10. 2012 06.45
+16
Jst pa za tvojo mamico poskrbim, medtem ko spančkaš, haha!
bb38150 05. 10. 2012 16.09
+202
Jaz bom Bineta pohvalila, ne samo zaradi receptov in same kuharije, ampak, da je postal vsestransko razgledan glede vodenja gostilne in te oddaje. Izkušnje ima na vseh področjih zato z zanimanjem gledam kako filira ribo, reže in seklja zelenjavo.... Ima mnogo znanja in nekaj čisto novega za nas in naša gostišča. Ker je še mlad mu želim še veliko ustvarjalnosti v njegovem delu!
Milan Koleznik 05. 10. 2012 15.03
+21
zanimiv in hvale vreden opis kuharja ,recepti domačih ljudi,res je mešati vse načine pridelkov z mesom in mešati okuse je res malo že preveč,lahko iz tega pride na tisoče receptov in kdor je iznajdljiv in kdor lahkoveren bo kupoval knjige in gledal na.pr.oddaje o kuhinji,ko ti zraven postane slabo zaradi mešanja hrane vseh vrst,jaz to rečem pacarija.
janezpodre 05. 10. 2012 16.08
-23
A ti v svoje*pacarije* tud THC dodajaš ????
telstar 05. 10. 2012 21.15
+16
za nekatere je pač še vedno višek kulinarike zrezek po Dunajsko ( pa da po možnosti še mal čez krožnik gleda)
picikato 05. 10. 2012 21.39
-8
policaj ...po srečkovo!...kapo dol!
Brandi 05. 10. 2012 14.51
+118
simpatičen je tale kuhar :)
majazmaja2 05. 10. 2012 15.43
+50
Faca, kuha pa tudi božansko :)
lucky_rose 05. 10. 2012 21.16
+10
A si probala,d a veš? :D
pedritsegonita 16. 09. 2012 11.29
+110
Prav kull je model.
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Spremeni nastavitve piškotkov Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1071