Bibaleze.si
Oglas

Velikonočni piščančki in zajčki

P.R.

Novice

0
31. 03. 2021 08.10

Otroci obožujejo praznično peko! Skupaj z njimi iz za njih lahko ustvarimo mehke in dišeče kvašene Velikonočne piščančke in zajčke po receptu Fala Slončka. Zabava v kuhinji bo zagotovljena!

Vn pticki, zajcki

Sestavine:

1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala 

1 vrečka kislega testa Fala 

Kvas Fala
Kvas Fala FOTO: Arhiv naročnika

700 g moke

200 g kisle smetane

100 g mleka

90 g masla

70 g sladkorja

3 jajca

limonina lupinica

2 mali žlički soli


1 jajce za premaz

Mandljeve lističe za krilca in repek

Rozine za oči

Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k presejani moki. Dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Najprej mešamo počasi, na koncu na visoki hitrosti deset minut, da postane testo svilnato. Zatem ga pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in razrežemo na enako velike koščke.  Vsakega oblikujemo v svaljek, tega pa zapletemo v zanko. Iz gornjega dela zanke oblikujemo glavico piščančka, iz spodnjega pa repek. Tako oblikovanega piščančka položimo na pekač, na obeh straneh na mesto krilc v testo zapičimo še enega ali dva mandljeva lističa, enako lahko tudi zadaj za repek. V glavico pa namestimo polovičke rozin ali poprova zrna na mesto oči. 

Če želimo, lahko oblikujemo tudi zajčke. Testo razrežemo na enako velike koščke. Polovico koščkov oblikujemo v kroglico za trebušček. Vse ostale koščke pa uporabimo za ostale dele zajca – od vsakega koščka najprej odrežemo del za glavo, jo oblikujemo v kroglico, iz druge polovice koščka pa oblikujemo ušesi, nogici in smrček. Oblikovane dele zložimo skupaj na pekaču, na mesto oči vtisnemo rozino, na pod smrčkom pa še dve sončnični semeni ali mandljeva lističa za zobke zajca. Če želimo, lahko oblikujemo samo glave zajčkov.

 Piščančke (in zajce) pustimo vzhajati na toplem, nato jih premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno 20 minut na 175 °C, da se lepo obarvajo.

Kvas Fala
Kvas FalaFOTO: Arhiv naročnika

 Naročnik oglasa je Lesaffre Slovenija d.o.o.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 740