Bibaleze.si

Metka Albreht: mamin štrudelj pri 83 letih še vedno diši po ljubezni in domu

B.R.
Svet slavnih 0
04. 11. 2025 03.55

Slovenska stilistka, kostumografka in nekdanja miss Slovenije 1993 Metka Albreht je na Facebooku delila prisrčen zapis, s katerim je ganila številne sledilce.

Metka Albreht

Metka Albreht je objavila fotografijo svoje mame, ki pri 83 letih še vedno peče svoj znameniti domači štrudelj. V čustvenem zapisu je zapisala: "83 let ima. Pa še vedno ženska z neverjetno energijo, voljo in iskricami v očeh. Zdravje ji že dolgo ne služi najbolje, a nikoli, prav nikoli, ne pokaže, da je karkoli narobe. Danes nas je spet vse gostila. Čeprav vsi pridemo prej, da bi ji pomagali, ji kaj olajšali, je ona, kot vedno, prva v kuhinji in zadnja, ki sede za mizo. Pogosto jo vidim med lonci, z rokami v testu in s tistim predpasnikom, ki me spominja nanjo že iz otroštva.

In potem ta njen štrudelj. Ni mu para. Tisto tanko vlečeno testo, premazano z maslom, posuto s sladkorjem, rahlo namazano s kislo smetano, notri pa sočna jabolka in cimet ... Ne špara z ničimer – ne z ljubeznijo, ne z maslom. In vam povem, ne moreš se mu upreti.

Ko ga peče, cela hiša diši. Po jabolkih. Po maslu in cimetu. Po družini. Po domačem. Po domu. Po mojem domu in mojih koreninah. Ja, ja. Tukaj sem res doma!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledili so ganljivi komentarji

Pod objavo so se zvrstili številni ganljivi odzivi, ki so razkrili, da je Metkina zgodba zadela mnoge v srce. Sledilci so med drugim zapisali: "Kako lepo si to opisala. Moja mama je tako pekla kruh v krušni peči. Žal mi je samo to, da sem bila premalokrat poleg peči. Zdaj, ko bi se rada naučila vseh njenih veščin ... je ni več."

"Takšne so naše mame. Tudi moja je točno taka, ko ne ve, kaj vse bi nam še postregla. Neskončno sem hvaležna, da jo lahko še vedno objamem."

"Vse mame so dobre kot štrudelj. Lahko pa bi se zgodilo, da bi prišli malo prej in ji pomagali olupiti ter naribati jabolka – pomoč bi ji gotovo prav prišla. Lepo se imejte v krogu svoje mamice, dokler jo imate. Spoštujte jo. Srečno vsem."

Vam je zdaj zadišal štrudelj? 

Četudi se prileže v vseh letnih časih, je čar pečenja zavitka prav v jesenskih mesecih, ko je narava radodarna z jabolki. Za vse, ki se njegove priprave sami doma neradi lotite, so na okusno.je pripravili recept z vsemi triki in nasveti, s pomočjo katerih vam bo zagotovo uspelo.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
Bibaleze
Bibaleze
SLEDI NAM:
Bibaleze.si
Oglaševanje Uredništvo PRO PLUS Moderiranje Piškotki Spremeni nastavitve piškotkov Politika zasebnosti Splošni pogoji Pravila ravnanja za zaščito otrok
ISSN 2630-1679 © 2024, Bibaleze.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1329