Slavni zvezdnik presenetil z novico

E.R. /

TRAČI

0
18.09.2023, 8:52

Igralec in motivacijski govornik Matthew McConaughey je po novem tudi pisatelj knjig za otroke.

Slavni zvezdnik presenetil z novico

Matthew McConaughey se znajde v vsem: je vrhunski igralec z oskarjem, ima navdihujoče govore pred tisoči ljudi, njegova knjiga spominov "Green Light" pa je bila prodana v milijonih izvodov. Sedaj se je našel tudi kot pisatelj otroških knjig, saj je svoje ideje prelil v slikanico, ki jo je poimenoval 'Samo zato' oziroma "Just Because".

Pred kratkim je v objavi na Instagramu razkril, kako je prišel na idejo za to knjigo: "Ideja za to knjigo se mi je porodila v sanjah. Bila je kot ljudska pesem. Zbudil sem se ob 2.30 in jo preprosto napisal. Mislil sem, da je v stilu Boba Dylana, kar na nek način tudi je." 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Knjiga je na police ameriških knjigarn prispela 12. septembra, Matthew McConaughey pa je vanjo izlil številne življenjske modrosti in teme za pogovor z otroki. Rezultat je zbirka rim, ki se vrtijo okoli besed "Samo zato" (Just Because), vsaka stran pa vsebuje ilustracije, ki jih je narisala Renée Kurilla in dajejo svojo življenjsko lekcijo.

Vaš otrok raje bere brez luči? Morda ima skotopični sindrom
Preberi še:

Vaš otrok raje bere brez luči? Morda ima skotopični sindrom

Gre za poezijo življenja, je še povedal igralec o knjigi, s katero se želi zoperstaviti vsakodnevnemu pritisku, da moramo biti popolni v vsem. Poleg tega delo ponuja grafični prikaz vseh protislovij in kompleksnosti okoli nas. "To ni realnost življenja. Življenje je veliko bolj poetično, čudno, ironično. Ko enkrat priznaš vsa ta protislovja, postane življenje veliko bolj podobno pesmi," je dejal. Nekatere McConaugheyeve vrstice skrivajo filozofska vprašanja in nauke. Nekateri od teh, kot je denimo 'samo zato, ker sem ti odpustil, ne pomeni, da ti še vedno zaupam,' bodo imeli močnejši učinek na starše kot na otroke. Čeprav je torej knjiga napisana v jeziku, ki je otrokom blizu, to ne pomeni, da je namenjena samo njim. 

3 knjige, ki jih mora prebrati vsaka nosečka
Preberi še:

3 knjige, ki jih mora prebrati vsaka nosečka

Matthewa McConaugheya pa lahko kadarkoli vidite tudi na VOYOv komediji Kralj plaže (Beach Bum), kjer igra uporniškega poeta Moondoga. Ta živi po svojih pravilih in se predaja raznoraznim omamam in užitkom. Na Floridi uživa sloves lokalne legende, čeprav je večina mnenja, da so njegova najboljša leta za njim. 

Trenutno piše novo knjigo in živi ležerno življenje nomada. Nekega dne ga njegova bogata žena pokliče, naj pride v Miami na poroko njune hčerke. Tam pa med enim od njegovih brezskrbnih podvigov pride do tragedije, ki Moondoga prisili, da končno dokonča svojo knjigo.

NOVICE

Zelenski kongresnikom: Ukrajina bo brez nadaljnje ...

ŠPORT

Jani Kovačič: Vemo, da bo težko, a mi smo ...

POP IN

Druga dvobojevalca sta David in Marcel

TV ODDAJE

Druga dvobojevalca sta David in Marcel

VIZITA.SI

Fotografija plaže iz 1976 šokirala ljudi – ne ...

OKUSNO.JE

Preprost kolač s slivami, ki vedno uspe

ZADOVOLJNA.SI

Nina Osenar po težki zdravstveni bitki spet žari

MOSKISVET.COM

Zvezdnik prevaral nosečo partnerko, tako je ...

BIBALEZE.SI

'Obžalovala bi, če bi zamudila njuno otroštvo ...

CEKIN.SI

Ali ste med najnižje plačanimi delavci v ...

DOMINVRT.SI

Delovna akcija: Tako danes živi družina Dolar

OKUSNO.JE

Napake, ki jih delamo pri pripravi gob