Miša Koplova je najnovejša zmagovalka priljubljenega kulinaričnega šova MasterChef Slovenija. Po napetih kuharskih preizkušnjah smo jo ujeli po zmagi in jo povprašali o njenih prvih korakih v kuhinji ter o jedeh, ki so jo zaznamovale že v otroštvu.
Če se vrneš v otroštvo – katera jed ti je bila najbolj všeč? Česa pa nisi marala? Se je to morda s časom spremenilo?
"Uf, jedi iz otroštva ... Rekla bi, da mlečni riž ali mlečni gres. To mi je bilo takrat absolutno najljubše," nasmejano pove. Glede hrane, ki je ni marala, pa je to bila hobotnica: "Nisem pa marala hobotnice. Vendar, ko sem malo odrasla, sem jo začela jesti."
Kdo te je navdušil za kuhanje? Si že kot otrok rada kuhala? Katero jed si takrat najraje pripravljala?
"Na začetku me je navdušila babica," je razkrila: "Potem pa je nekako naprej teklo prek mojega očima." In kaj je kuhala kot otrok? "Res se ne spomnim natančno. Mislim, da sem nekaj 'pacala', ampak če je bilo to res kuhanje, pa ne bi rekla," v smehu zaključi.
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV