S sinovoma rada posega po slovenskih mlečnih izdelkih z znakom izbrana kakovost – Slovenija. Ti ji zagotavljajo, da je jed vedno sveža, okusna in hranljiva. Zaupala nam je nekaj nasvetov, kako lahko tudi sami spremenite kuhanje z otroki v prijetno vsakodnevno navado.
Začnite z osnovami
Vsaka kulinarična pot se začne z dobro osnovo. Če otroke že zgodaj naučimo pomena priprave hrane in uravnotežene prehrane, jim damo znanje, ki jim bo koristilo vse življenje, pojasni Ana. Dodaja, da svoja sinova že od malih nog uči, naj posegata po kakovostnih izdelkih, kot so slovenski izdelki iz sheme izbrana kakovost. Ko gremo skupaj v trgovino, pri mleku takoj tečeta do tistega z zeleno-rjavim smeškom in rečeta, da je ta najboljši. Pa še prav imata, tako da mi gre očitno učenje o kakovostnih izdelkih kar dobro od rok, pove z nasmehom.
Kakovostne sestavine naredijo razliko
Ana prisega na premišljeno izbiro živil: Zame je kakovost na prvem mestu. Pri pripravi mlečnih jedi, zlasti za otroke, je to še toliko pomembnejše, zato se vedno zanese na slovenske mlečne izdelke, saj ve, da prihajajo iz preverjenih virov in ustrezajo visokim standardom. V našem hladilniku se znajdejo le sestavine, ki imajo sledljivo poreklo. Pri nas ne jemo stvari, za katere ne vemo, od kod so; zato nam je znak izbrana kakovost – Slovenija v veliko pomoč. V trgovini ga hitro najdemo in tako vemo, da nam ni treba skrbeti glede sledljivosti in izvora sestavin, pojasni.
Dovolite otrokom, da sami ustvarijo obrok
Ana ima preprost trik, s katerim sinova hitro navduši nad kuhanjem: Povem jima, da lahko za zajtrk naredita, kar želita, a pod pogojem, da to pripravita sama. Starejši najraje speče zdrave palačinke, mlajši pa skuha mlečni riž s čežano. Oba vedno izbereta kakovostne sestavine. Ob tem Ana poudarja še nekaj pomembnega: V vsako jed je treba dodati ljubezen. To je tista skrivnostna začimba, ki izboljša prav vsak obrok.

Preizkusite Anin recept za rižev zdrob s čežano, medom in cimetom
Ana je delila preprost, a zelo okusen recept, v katerem je glavna vloga namenjena slovenskim mlečnim izdelkom z znakom izbrana kakovost – Slovenija. Z njimi je jed okusnejša, bolj sveža in višje kakovosti. Pripravite ga skupaj z otroki in ustvarite trenutke, ki jih boste še dolgo pomnili.
Recept za rižev zdrob s čežano, medom in cimetom
-500 ml mleka
-4 polne žlice riževega zdroba
-1 polna žlica medu
-cimet po okusu
-3-4 žlice jabolčne čežane na porcijo
Postopek:
Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim mešanjem vmešamo zdrob. Kuhamo, da se zgosti.
Več receptov in uporabnih informacij o slovenski hrani najdete na portalu Naša super hrana.
Naročnik oglasne vsebine je MKGP