Rdeča leča ima nežno oreškast okus, uporabljamo pa jo lahko pri pripravi juhic, enolončnic, pireja, pa tudi različnih sezonskih solat. Redno uživanje leče lahko prihrani marsikatero zdravstveno težavo. Vlaknine v leči uravnavajo prebavo, medtem ko prisotnost kalija uravnava krvni pritisk.
Mi smo tokrat pripravili recept za solato iz rdeče leče in popečene zelenjave, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov ter je odlična ideja za lahko kosilo ali večerjo za vso družino, še posebej pa za nosečnice.

Sestavine:
Rdeča leča, bučke, korenje, koruza, breskev, por, šampinjoni, paprika (rdeča, rumena in zelena), jabolčni kis, balzamični kis, limeta, sol, poper, olivno olje, worcesterska omaka in sveži drobnjak.
Priprava:
Rdečo lečo skuhamo v slanem kropu, odcedimo in speremo z mrzlo vodo. Pazimo, da se ne razkuha. Zelenjavo očistimo, olupimo in operemo. Bučke, papriko in korenje narežemo na male kocke. Breskev razrežemo na krhlje. Šampinjone prerežemo na polovičke. Por narežemo na male kocke.
Na segreti ponvi opečemo narezano zelenjavo (bučke, korenje, šampinjone, papriko, por in breskev).
Posebej skuhamo koruzo.
V posodi naredimo preliv iz jabolčnega kisa, balzamičnega kisa, limetinga soka in nastrgane lupine; dodamo sol, poper, olivno olje in worcestersko omako.
Omaki dodamo popečeno zelenjavo, sadje, kuhano lečo in koruzo. Premešamo, začinimo po okusu in na koncu dodamo še sesekljan drobnjak.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV