Prelepo fantovsko ime s čudovitim pomenom

S.B. /
OTROŠKA IMENA
1
18.11.2022, 5:00

Izbira imena je pomemben dejavnik za življenjsko pot otročka, zato zagotovo ni lahka odločitev, katero ime mu bomo nadeli. Tokrat smo za vas pripravili razlago pomena za redko, a lepo fantovsko ime, ki vas bo prav gotovo navdušilo.

Prelepo fantovsko ime s čudovitim pomenom

Ime človeka običajno spremlja vse življenje in ga prav gotovo zaznamuje. Lepih imen je veliko in konec koncev je najlepše in idealno ime, ki razveseljuje tako starše kot tudi otroka. A da bi vam pomagali pri lažji odločitvi, katero ime je za vas pravo, na portalu Bibaleze.si ponujamo razlage in pomene različnih moških in ženskih imen. Tokrat bomo predstavili čudovito fantovsko ime staronordijskega izvora, Sven

Sven je moško ime staronordijskega porekla. Izvira iz švedske različice imena Sven, oz. besede 'svein', ki v prevodu pomeni mladenič, mlad fant. Iz tega imena je pozneje nastalo tudi ime Svend, ki je bolj znano v tujini. Pri nas pa se je obdržala prvotna različica imena Sven.

Sven Ulreich, nemški profesionalni nogometaš
Sven Ulreich, nemški profesionalni nogometaš / FOTO: AP

Numerološka vrednost imena Sven je 1. Osebe s tem imenom puščajo močan vtis na ljudi in okolico, vedno so v središču pozornosti. So izjemno samozavestni in se zavedajo svoje vrednosti. Ne le, da se zavedajo, da si zaslužijo spoštovanje drugih, temveč ga tudi zahtevajo. Ne prenašajo dobro ukazov, temveč se bolje odzivajo na prošnje, ki jim v primeru, da so spoštljivo podane, izjemno radi ugodijo. Osebe z imenom Sven ne priznavajo porazov in v življenju dosegajo odlične uspehe. 

Po podatkih Statističnega Urada Republike Slovenije pri nas živi 494 oseb s tem imenom. Po pogostosti se ime Sven v Sloveniji nahaja med moškimi imeni na 294. mestu, med vsemi imeni pa na 587. mestu. Največ prebivalcev (111) z imenom Sven pa živi v savinjski statistični regiji.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Posli partneric z občino, kdo je neodvisni ...
Belgijci zapravili obilico priložnosti in ...
Alya in Erosi o sodelovanju: Kdor še ni bil ...
V prvem troboju sezone se bodo pomerili Aneta, ...
To je najpogostejša spolno prenosljiva bolezen
VIDEO: Prikupni piškoti, ki se jih bodo ...
Ali s hojo lahko shujšamo in kako hitra mora biti?
To je recept za bolj srečno življenje
Kmetija: Prihajajo obiski družin!
Adventni sejmi tudi letos izjemno popularni
Ukazi, ki bi jih moral poznati vsak pes
Ta dieta slovi kot ena najbolj zdravih in ...