Kratko in priljubljeno ime za fanta

S.B. /
OTROŠKA IMENA
0
06.04.2021, 7:55

Če ste izvedeli, da pod srcem nosite fantka in ne veste, kako bi ga poimenovali, imamo za vas krasen predlog. Gre za priljubljeno, kratko fantovsko ime, ki bo pristajalo tako novorojenčku kot tudi kasneje odraslemu moškemu. Že veste, za katero ime gre?

Kratko in priljubljeno ime za fanta

Ime Edi je v Sloveniji kar popularno. Pojavi se namreč 608-krat. Največ prebivalcev s tem imenom živi v Obalno-kraški regiji. Gre za slovensko in hrvaško krajšavo imena Edvard, ki je še pogostejša po uporabi, saj je med Slovenci kar 2.173 Edvardov. Zanimivo pa je, da se je po letu 1990 rodilo več Edijev kot Edvardov.

Osebe s tem imenom so pozitivne in prijateljske
Preberi še:
Osebe s tem imenom so pozitivne in prijateljske

Imeni, preko angleškega Edwarda, izhajata iz staroangleškega imena Eadweart , ki pomeni 'bogat stražar'. Sestavljeno je iz staroangleških besed ead 'bogat, premožen' in weard 'čuvaj/stražar'. Pravijo, da ljudje z imenom Edi zelo radi pomagajo drugim, so ustrežljivi in prijazni. Poklicno se ponavadi odločijo za kariero, kjer lahko predajajo svoje znanje, torej za poklic učitelja, vzgojitelja, mentorja ali svetovalca. Prijateljstvo, čustva in ljubezen pa so zanje najpomembnejše vrednote.

Fantki z imenom Edi so izjemno družabni.
Fantki z imenom Edi so izjemno družabni./ FOTO: Shutterstock

Ime Edvard je bilo precej pogosto ime anglosaksonskih kraljev. Med njimi je tudi Edvard Spoznavalec iz 11. stoletja. Velja za zavetnika Anglije. Znan je po tem, da je zgradil opatijo Westminster, kjer so pokopani on in drugi slavni Angleži. Med Slovenci pa je veliko bolj znan Edvard Rusjan, slovenski letalski konstruktor, pilot in pionir letalstva.

Cene hrane vse višje, slovenskim kmetom pa ...
Barcelona ne odstopa od Superlige: 'Ta sprememba ...
Vojvodinja Kate objavila novo fotografijo princa ...
24 vprašanj z Gregorjem Čeglajem: Povabil nas je ...
''Vsak hrepeni po osrečujoči partnerski zvezi, ...
Veste, kako lahko izboljšate okus vina?
Se spomnite jezne hrvaške tašče? To njena ...
Darko Peljhan, nesporni kralj med slovenskimi ...
Laura M. Rak: 'Ne moreš biti vse naenkrat v istem ...
Kako privarčevati 30 odstotkov zaslužka?
Razkrivamo recepte vseh štirih tort iz MasterChefa
So tudi vam pojedle solato?