Ideje za darila, ki jih bodo otroci resnično veseli

MALČEK
0
25.11.2021, 6:00

Darilo mora biti prilagojeno starosti in najlepše je, če je izbrano prav posebej za otroka glede na njegova zanimanja, konjičke in strasti. Če podarjate tujemu otroku, se je prej smiselno posvetovati s starši, sicer pa vam ponujamo še nekaj idej, s katerimi boste zagotovo razveselili najmlajše in zarisali nasmehe na srečne obrazke.

Ideje za darila, ki jih bodo otroci resnično veseli

Marsikdo se še pred veselim in prazničnim decembrom sprašuje, kaj podariti otroku za miklavža ter za božič in novo leto. Spodaj ponujamo nekaj nasvetov za uporabna in ne preveč draga raznovrstna darila, s katerimi boste verjetno zelo razveselili male obdarjence.

Raziskovalec po duši bo vesel daljnogleda, mikroskopa, teleskopa, globusa, povečevalne lupe, nočne svetilke ali enega od številnih raziskovalnih kompletov, denimo za spoznavanje vesolja, dinozavrov ali vulkanov. Bodočega kuharja lahko razveselite s predpasnikom z vezenim imenom, s kuhinjskim priborom, servisom za čaj ali kuho, s kuhinjsko knjigo za otroke oziroma s posebno knjižico za vpisovanje receptov.

Zakaj imajo otroci tako radi dinozavre?
Preberi še:
Zakaj imajo otroci tako radi dinozavre?

Ustvarjalcu in umetniški duši lahko podarite debelo mapo s pobarvankami, prilagojenimi njegovi starosti, ustvarjalnimi listi, ugankami, nalogami in načrti za izdelavo doma izdelanih igrač ali priročnik za učenje risanja ter škarjice, lepilo in barvice, risalno tablo, modelirno maso za oblikovanje, plastelin, voščenke in krede za risanje po asfaltu pred hišo ali blokom.

Glasbenik bo presrečen, če bo dobil mikrofon za snemanje ali komplet lesenih glasbil, pa tudi sicer so trendne okolju prijazne lesene igrače za sestavljanje, kocke, grajenje in ustvarjanje. Otroku, ki rad vrtnari, bo prav prišel pribor za sajenje božičnega žita, otroško orodje za vrtnarjenje, gumijasti škorenjčki in doma izdelana knjižica z vrtnarskimi nasveti. 

Lepo je denimo, če otroku, ki ima rad konje, podarite nahrbtnik ali majico s podobo konja in njegovim imenom. Čudovito darilo je knjiga, ki jo bo otrok rad bral, na primer knjiga o živalih, najnovejša iz njegove priljubljene zbirke ali personalizirana knjiga, v kateri nastopa kot glavni junak. Knjiga je večna in ustvarja spomine, vanjo lahko zapišete tudi posvetilo. 

Raziskovalec po duši bo vesel daljnogleda, mikroskopa, teleskopa, globusa ...
Raziskovalec po duši bo vesel daljnogleda, mikroskopa, teleskopa, globusa ... / FOTO: Shutterstock

Lahko podarite doživetje – ljubitelju živali denimo vstopnico za živalski vrt in enciklopedijo o živalih, lepa darila so vstopnice za muzeje, ki so še posebej zanimivi za otroke, ali ura bovlinga. Za športnike so ne preveč draga darila žoga, športne nogavice, športna majica in kratke hlače, kapa s ščitkom. Za male genije in spodbujanje razvoja možganov so primerni Rubikova kocka, šah ali lesene didaktične igrače za razvoj kognitivnih sposobnosti.

Za najmlajše bodo prav prišle senzorične igrače, sestavljanke, otroški tunelček ter zvezdna lučka za pomoč pri uspavanju in za bolj čarobno vzdušje v otroški sobici. Med odličnimi darili so še avtomobilčki in druga vozila, punčke, baloni, lutke, kompleti za izdelovanje nakita in pribor za oblikovanje pričesk.

Uporabna je skodelica za mleko, kakav, čaj ali kosmiče oziroma steklenička za vodo, še posebej čudovito je, če je na njej zapisano otrokovo ime. Med boljšimi idejami so še obesek za ključe, topla odeja, nahrbtnik, leteči zmaj za spuščanje, magnetki za oblikovanje različnih oblik, otroški fotoaparat in zdravniški pribor.

Kaj moramo vedeti in preveriti ob nakupu igrače za majhnega otroka?
Preberi še:
Kaj moramo vedeti in preveriti ob nakupu igrače za majhnega otroka?

Za preganjanja dolgčasa so odlične namizne in družabne igre, kot je recimo človek ne jezi se, soba pobega v škatli, Cluedo ali Activity, pa raznorazne sestavljanke, karte (črni Peter, spomin, enka) in otroški pikado na ježka. Bratcem in sestricam bo veliko zabave prinesel voki-toki, starejši bodo veseli nekaj evrov ali darilnega bona, denarnice, hranilnika. 

Za konec pa še opomnik: otroci v resnici ne potrebujejo veliko materialnih daril. Igrač se lahko hitro naveličajo, medtem ko se vas ne bodo nikoli. Ljubezen, naklonjenost, polna pozornost, namenjene samo njim, so vedno bile in so še dandanes največje dragocenosti, ki jih lahko podarite svojim najmlajšim.

Zato si le vzemite čas, vsaj nekaj minut dnevno, če ne gre več, da skupaj ustvarite nepozabne spomine. Takrat lahko recimo pečete piškote, pico ali pletenke, sestavljate kocke, greste na sprehod, se odpeljete na izlet, berete knjigo ali se zgolj pogovarjate.

Za srečo ni treba veliko.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Potrdili 2364 novih okužb, odstotek pozitivnih ...
Dvojno slovensko slavje v Rusiji: zmaga Emi ...
Kanye West s pomenljivo fotografijo pokazal, da ...
Suzana in Julija: Ni lahko biti koreograf in ...
Ta funkcionalna motnja velja za bolezen sodobnega ...
Recepti, ki bodo navdušili ljubitelje slavne ...
Slovenka, ki je že 5 let ljubica poročenemu ...
Ti avtomobili so najzanesljivejši
Priljubljeno kratko ime za fante
Zato Slovenci prodajajo zlatnino in drug nakit
Luksuzno domovanje upokojene igralke vas bo ...
Ta jed je Anžetu Kupleniku prinesla uvrstitev v ...