svaljki

Preprosto in okusno: Recepti iz sestavin, ki so del slovenske tradicije
Ko imaš doma malčka, hitro ugotoviš, da je hrana veliko več kot le gorivo. Postane vir povezanosti, raziskovanja, tolažbe in včasih tudi čisto prava mala dogodivščina. Otroci hitro razvijejo svoje okuse, zato je pomembno, da jim že zgodaj ponudite raznoliko lokalno, polnovredno in predvsem kakovostno hrano.

Takšni so bili v otroških letih znani slovenski sodniki
Minuli teden se je po koncu poletnega premora na POP TV vrnil priljubljeni kuharski šov MasterChef Slovenija, ki pa se je začel malce bolj sproščeno, kot smo sicer vajeni, saj so sodniki presenetili z izzivom, ki je vključeval njihove najljubše otroške jedi, zato so tudi imitirali svoje otroške videze. Ob tem so pokazali svoje otroške fotografije.

Pripravimo skupaj domač obrok
Običajno praznične dni povezujemo s prazničnim pecivom. “Toda zakaj ne bi ta čas izkoristili, da z otroki kuhamo, da jih naučimo kuhati?” pravi kuharica Emilija Pavlič. Nič ni narobe, če otrok ob zdravi, uravnoteženi prehrani zaužije še kaj sladkega. Toda s skupnim družinskim kuhanjem ga lahko naučimo, da je pomembno doma pripravljati zdrave obroke. To mu bo prešlo v kri, če bo že od malih nog lahko pomagal v kuhinji.

Čevapčiči so zakon!
Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine.

Ali krompirjeve jedi lahko ponovno pogrejemo?
Iz krompirja lahko pripravimo veliko okusnih prilog, toplih in hladnih, ter samostojnih jedi. Včasih se pripeti tudi, da ga pripravimo preveč, zato smo se pozanimali, kam s tistim, ki nam ostane …

KOLUMNA: Nepozaben obisk ginekologa
Da sem prava neroda, sem spoznala že kot otrok. V najstniških letih so me starši tolažili, da bo bolje, le glavo naj pogosteje uporabljam. Danes, pri tridesetih, le še zamahnem z roko. Življenje je preveč lepo, da bi objokovali svojo usodo!