feto

Najboljše poletno sadje za nosečnice: Zakaj je lubenica prava izbira za vas
Nosečnost je poseben čas v življenju ženske, ko je skrb za zdravje in dobro počutje še posebej pomembno. Tudi pravilna prehrana igra ključno vlogo pri zagotavljanju potrebnih hranil za razvoj otroka in ohranjanju zdravja matere.

Iz dneva v dan vse bolj priljubljeno živilo
Buče, ki simbolizirajo plodnost in rodnost, so v 15. stoletju iz Srednje Amerike pripeljali v Evropo Španci. Evropejci so jih sprva uporabljali le za okras, nato z njimi krmili živali, danes pa so buče vse bolj priljubljeno živilo. Uporabno je njihovo meso, pečke in cvetovi.

Rdeče-beli pečenjak
Rdeče-beli pečenjak pripravite v 25 minutah. Porcija vsebuje 370 kcal, 16 g beljakovin, 22 g maščob, 27 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Ratatuj s feto
Priprava ratatuja s feto vam bo vzela 25 minut, vaši najmljaši pa bodo zaužili 205 kcal: 10 g beljakovin, 15 g maščob in 8 g ogljikovih hidratov. Pa dober tek!

Krompir z zelenjavo in s piščancem
Priprava ene porcije, ki vključuje tako mamo kot dojenčka, vam bo vzela 30 minut časa, vsebovala ap bo 560/165 kcal (porcija mama/otrok): 45/9 g beljakovin, 31/11 g maščob, 30/9 ogljikovih hidratov. Pa dober tek!