dominvrt

500 evrov za vsakega otroka, darilo na sprejemu in sadiko sadnega drevja

DOJENČEK
0
18.10.2019, 7:37

V občini Črna na Koroškem že sedem let zapored ob tednu otroka organizirajo srečanje novorojenčkov s starši in njihovimi brati ter sestrami. Topel sprejem jim pripravi županja mag. Romana Lesjak.

500 evrov za vsakega otroka, darilo na sprejemu in sadiko sadnega drevja

V poročni dvorani občine Črne na Koroškem je županja mag. Romana Lesjak pripravila čudovit dogodek za novorojenčke, rojene od 1. 10. 2018 do 1. 10. 2019. To se je zgodilo prav ob tednu otroka.

Županja je za Bibaleze.si povedala, da so povabili 34 novorojenčkov s starši, kar je več kot lani. Lansko leto je v istem obdobju na svet prijokalo 32 otrok. Poudarila je, da se razveselijo prav vsakega novorojenčka.

Tokrat je bilo že sedmo po vrsti srečanje. Najprej jih je pozdravila, jim osebno čestitala in jim podarila simbolično darilo. Vsi skupaj so prisluhnili kratkemu kulturnemu programu. Nastopali so učenci Osnovne šole Črna na Koroškem. Vse starše z njihovimi otročki je pozdravila tudi ravnateljica osnovne šole Romana Košutnik, nato pa so se še vsi skupaj prijetno družili in pogostili.

Županja je dejala: ''Takšni dogodki krajane vsekakor še dodatno povežejo. Odziv staršev je zelo pozitiven. Tisti, ki iz različnih razlogov ne morejo priti, se opravičijo in pridejo kasneje po darila.''

Zanimalo nas je, koliko prejmejo starši enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka, prvega, drugega, tretjega ... Romana Lisjak je odgovorila, da dobijo 500 evrov za vsakega otroka, darilo na sprejemu in sadiko sadnega drevja.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

 

 

Višnjegorski klanec je odprt, a znova brez ...
Zadnja klofuta Slovencem: poraz v Varšavi in ...
Po izboru prvega dvobojevalca je postalo vroče
Po izboru prvega dvobojevalca je postalo vroče
Zakaj je pomembno čiščenje črevesja in kako lahko ...
Sladica, ki navduši s preprosto pripravo in ...
Hrvaška zvezdnica pokazala pravi obraz: ’Šele ...
Nokavt desetletja: tekmecu se je po ...
Ničesar ne skriva: tretjič je noseča in ni ji ...
Pred upokojitvijo morate urediti kar nekaj stvari
Kar je naredil pes, vas bo nasmejalo
Kako hitro in enostavno do kredita?