dominvrt

Prišel je fantek po imenu Nick!

PORODNE ZGODBE
0
02.09.2019, 8:00

Bila je junijska sobota, ko mi je doma začela otekati voda. Sicer dva mesca prehitro, ampak nisem imela druge izbire, kot da pokličem v porodnišnico Celje, da sem sporočila, da prihajam.

Prišel je fantek po imenu Nick!

Ko sem prišla v porodnišnico Celje, so me dali na CTG. Tam sem že imela rahle popadke, ki pa jih jaz sama nisem čutila. Ker je bilo otekanje vode prehitro, so me z rešilcem peljali v UKC Ljubljana.

Ganljive porodne zgodbe Slovenk
Preberi še:
Ganljive porodne zgodbe Slovenk

Tam sem bila do ponedeljka na opazovanju, dokler me ni pogledal ginekolog in rekel, da sem odprta 4 cm in da bom šla rodit. Mislila sem, da me bo strah, ampak ko sem odšla po svoje stvari in dol v porodno sobo, sem bila sproščena bolj kot nikoli prej. Ko sem prišla v porodno sobo, sem obvestila fanta, da je prišel pravočasno. V porodno sem prišla ob 11.10, moj fant pa ob 12.45. Ko sem bila tam pripravljena za porod, so me babice spraševale, kako se počutim, če čutim popadke, jaz pa še kar nič nisem čutila. Vmes so mi dajale v podpisovanje razne papirje. V porodni sobi mi je bilo zelo zanimivo, saj je bilo nekaj novega, spoznala sem babice, ki so bile do mene zlate ...

Predstavljamo vse porodnišnice v Sloveniji
Preberi še:
Predstavljamo vse porodnišnice v Sloveniji

Ker po dveh urah nisem dobila svojih popadkov, bila pa sem odprta že 6 cm, so mi dali malo umetnih popadkov. Ko so se umetni popadki začeli, je bilo še naprej zelo zabavno. Ko so se začeli resni popadki, je bila ura 15.30. Dobro, da sem imela zraven partnerja. Ni bilo hudo, ampak mi je bil v veliko pomoč. Sploh pri potiskanju, dihanju in pitju vode.

Na koncu sem trikrat pritisnila in na svet je ob 16.08 prišel fantek po imenu Nick, težek 2170 gramov in velik 45,5 centimetra. Tako, punce, kar pogumno! Ni tako grozno, kot je videti. Meni je bil porod nekaj najlepšega in bo to tudi ostalo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

*Fotografija je simbolična. Zgodbo smo prejeli v zasebnem sporočilu na Facebooku, kontakt hranimo v uredništvu. 

 

'Znanstvenika ne ženejo nagrade, ampak vprašanja, ...
VOYO: Ogrevanje pred VN Aragonije
Demi Moore o zakonu s Kutcherjem: Želel je ...
Ksenija: Gledalcem lahko povem, da se zelo motijo
Recept za zdravilni čaj proti vnetju želodčne ...
Hitro nedeljsko kosilo iz pečice
Meghan Markle na poroko v prosojni obleki za 10 ...
Kaj so igralci PSG-ja žvečili na tekmi proti ...
Rodila dvojčka v ljubljanski porodnišnici
Otrok na Korčuli: Mami, ali je to normalno?
Neverjetni trik za črna oblačila
Zdravo jesensko kosilo brez mesa