dominvrt

Rodila dvojčka v ljubljanski porodnišnici

RESNIČNE ZGODBE
1
03.07.2018, 8:04

Zanosila sem nepričakovano in fant nad tem ni bil navdušen. Doma sem že imela hčerko, najstnico, iz prejšnje zveze. Da je bil šok še večji, sem ostala sama tik pred porodom, in to z dvema otrokoma pod srcem.

Rodila dvojčka v ljubljanski porodnišnici

Dvojčka
Dvojčka/ FOTO: Profimedia

Dvojno presenečenje

Naredila sem več testov za nosečnost, dejansko se ne spomnim, koliko jih je bilo, da sem se povsem prepričala. Še po prvem pregledu pri ginekologu nisem bila povsem prepričana. S fantom sva komaj začela hoditi, komaj sem mu predstavila svojo hčerko, ki je bila stara 11 let. Nosečnost ni bila v najinih načrtih, vsaj v tej fazi ne!

Po porodu nisem mogla verjeti svojim očem ...

Na prvem ultrazvoku mi niso povedali, da pričakujem dva. Na vse preglede, priznam, nisem šla, ker ni bilo časa. Moje življenje je drvelo, jaz pa nisem vedela kako in kaj. Fant me je po 'veseli' novici zapustil, ko pa je izvedel, da dobim dvojčka, je bil šokiran. No, šokirana sem bila tudi jaz! Dvaaaaaaa! Že z enim bi komaj shajala, kaj šele z dvema plus najstnico. S solznimi očmi nikakor nisem videla jasne prihodnosti.  Še dobro, da sem imela ob sebi super sodelavke, ki so trezno razmišljale in začele zbirati vse potrebne stvari za dojenčka. Dvojno!

Rodila je veliko prej ...

Brez hčerke bi obupala

Po carskem rezu mi je bila v veliko pomoč hčerka. Mislim, da je čez noč odrasla. Več tednov me je pod trebuhom bolelo in premikala sem se zelo počasi, ona pa mi je pomagala skrbeti za dva mala fantka. Hvala bogu sta bila dovolj velika, da nista potrebovala inkubatorja. Zdrava dečka sta iz dneva v dan dokazovala, da sta zdrava, polna življenja in energije. Če jima kaj ni bilo všeč, sta skupaj jokala na vso moč, da sta dosegla svoje. Nisem imela opore partnerja in bilo mi je zelo težko. Starši niso mogli priti kar tako, ker živijo kilometre daleč v drugi državi.  

Ampak nisem obupala. Vedela sem, da me vsi trije otroci potrebujejo, da moram biti močna za njih. In kaj bi jaz brez svojih sodelavk, ki so mi pomagale s številnimi nasveti, da sem prebrodila prve dni, tedne, mesece ... Fanta sta rasla in danes sta moja superjunaka! Onadva pravita obratno - da sem jaz njuna supermami.  

Polona je ostala sama z majhno hčerko ...

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

RamzesII
03.07.2018, 12:14:44
0
Očitno ne ravno novejša zgodba, če pravita da je ... torej že govorita.
Progasti gož zašel v ljubljanski Atlantis
Morbidelli: Začetek dneva je bil slab, a boljšega ...
Razkrito: Mariah milijarderja pred koncem zveze ...
Bojan in Maj sta se pobotala: To so otročarije
Če ne pretiravamo, je varen in antioksidanten ...
Te hrane štirinožni prijatelji ne smejo uživati!
Razkrili, kaj v resnici čutita drug do drugega
Znana je NBA ekipa, h kateri se seli Kokoškov
Ganljiva slovenska oddaja, o kateri se veliko ...
Delodajalci s prikritimi testi na razgovoru za ...
Tako se pravilno skuha beli riž!
Navdušite tudi najbolj zahtevne goste