dominvrt

Polona ostala sama z majhno hčerko

RESNIČNE ZGODBE
3
11.05.2018, 8:15

Polona Polegeg je mama šoloobvezne Tjaše in v življenju ji ni bilo lahko. Ko je izvedela, da ima težko bolezen, jo je zapustil partner in s strtim srcem, v naročju z niti eno leto starim dojenčkom, je ostala z vsemi skrbmi sama. Namesto da bi obupovala, se je odločila, da bo močna in da se bo borila kljub vsem preprekam, ki jih ji bo zastavilo življenje.

Polona ostala sama z majhno hčerko

Polona Polegegiz Slovenske Bistrice izžareva pozitivno energijo, klepet z njo je, kot da bi se pogovarjal z dolgoletno prijateljico, ki je vedra, vedno nasmejana, pozitivno naravnana. V svoji duši pa skriva bolečino, ki je marsikomu nepredstavljiva. Spopasti se je morala s težko boleznijo, z rakom na jajčnikih, hkrati pa sama poskrbeti za hčerko Tjašo. Ko ji je bilo najtežje, ji je partner pokazal hrbet, a odločila se je, da se ne bo predala. Opravlja službo varnostnice, zato je njen urnik nepredvidljiv, a vse se da, če se hoče. In dejansko Poloni uspevajo vsakodnevne majhne zmage, s hčerko pa sta najboljši prijateljici in sta druga drugi v oporo.  

Polona Polegeg
Polona Polegeg/ FOTO: osebni arhiv

Polonin in Tjašin dan je poln drobnih radosti

''Najin dan je povsem povprečen, služba, Tjaša ima šolo, preostale ure pa poskušava preživeti čim bolj sproščeno in umirjeno,''razlaga mamica in dodaja: ''S hčerko sva zelo povezani in imava tudi prijateljski odnos, seveda pa ve, da sem jaz mama in da mame vse vemo. (smeh) Hodiva na sprehode, še raje pa kolesariva.''

Toda v življenju ji ni bilo lahko. Soočiti se se morala s težko boleznijo, rakom na jajčnikih. Potrebovala je nekoga, ki bi ji obrisal solze, iskala je oporo pri bližnjih, a je naletela na gluha ušesa. Vrata ji je zaprl tudi mož. ''Življenje je kot nepopisan dnevnik, napišemo ga sami z ljudmi okoli nas ali brez njih. Ko sem se morala soočiti z boleznijo, sem spoznala, da imam samo eno življenje. In ob pogledu na takrat 10 mesecev staro hči, mi ni nič drugega prišlo na misel kot to, da moram biti pozitivna, saj me bo še potrebovala,'' se s solzami v očeh spominja preteklosti, ki ji je na pot natrosila trnje.

Preberite si ganljivo zgodbo glasbenika Domna Hrena. Njegova hčerka Mila  ima namreč sindrom Koolen de Vries in je prva, pri kateri so ga v Sloveniji zabeležili.

Polona Polegeg
Polona Polegeg/ FOTO: osebni arhiv

Odločila se je, da se ne bo predala

Kljub temu, da je ostala sama z majhnim otrokom, se je odločila, da bo ovire, ki ji je nastavilo življenje, premagala. Borila se je kot levinja in to za svojo hčerko.  Uspelo ji je premagati vse ovire! ''Sama z malim otrokom ... takrat sem se zatekla v kakšno knjigo, ki mi je dala pozitivne misli, pomagala mi je prijateljica, saj sem potrebovala oporo in ramo za jokanje. Predvsem pa sem imela vedno upanje, da bo nekoč posijalo sonce,''pripoveduje Polona.

Danes je zaradi takšne izkušnje drugačna, kot je bila v mladosti, po njenem mnenju jo je izkušnja naredila bolj trdno in nekako bolj močno.

Polona Polegeg
Polona Polegeg/ FOTO: osebni arhiv

In res je posijalo sonce ...

V prvi oddaji Delovne akcije so Poloni in njeni hčerki Tjaši prenovili stanovanje. Ko sta izvedeli, da se bosta zdaj iz službe in šole vračali v prijeten dom, so se obema ulile solze. Skupaj z voditeljico Ano Praznik so se objele in se veselile novih lepih stvari, priložnosti, dogodkov, ki so se jima obetali.  

Poglejte si, v kakšnem stanovanju sta živeli in kako čudovito je danes.

''Delovna akcija ... meni so olajšali prenovo, kar za mene pomeni veliko finančno pomoč, Tjaša je dobila svojo sobo. Najbolj sem se razveselila nove električne napeljave, kuhinje ... vsega sem bila vesela. Tjaša je bila vesela sobe, seveda pa ne smem pozabiti mucka Mukija, ki je pravi 'cartek',''se zadovoljno razgovori Polona.

Čeprav jo v prihodnjih dneh čakajo nove preiskave, novi obiski bolnišnice, novi pregledi, nam Polona zatrjuje, da je ona kos vsemu, da bo zmagala in da se nikoli ne bo predala. Njena velika želja je, da hčerka ostane zdrava, uspešna in polna pozitivne energije, sebi pa želi le zdravje, za drugo je več kot trdno prepričana, da bo zmogla.

Delovna akcija - prenova1
Delovna akcija - prenova1/ FOTO: POP TV

Komentarji (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Frane Šajn
11.05.2018, 17:42:11
+9
Polona kar tako naprej, na koncu ,ko se bo vse to zdelo daleč boš slavila ti in hči! Tisko kukavico , ki vaju je zapustila v teških trenutkih, pa še čaka tista, "počasi vsak enkrat pride v našo cerkev k maši!" Vse se vrača, vse se plača verjemi.
hladnajesen
11.05.2018, 11:25:51
+28
Vse dobro mami in hčerki! Korajžno naprej! Ne najdem pa besed za ljudi, ki svojega bližnjega, osebo, ki so ji obljubili ljubezen in zvestobo, zapustijo, ko se le-ta znajde v najtežji življenjski situaciji! To so egoisti in ljudje, ki ne poznajo sočutja.
tantadruj1
11.05.2018, 12:13:35
+19
to bo karma vse uredila. vse v življenju dobiš nazaj.
Nadzor nad delom policije
Lorenzo se je opravičil vsem tekmecem: Uničil sem ...
Archie v Harryjevem naročju: 'Srečen očetovski ...
'Mogoče si ti malo scrkljana, malo razvajena'
Preprečite nalaganje maščob s temi vajami
Ideja za hitro brezmesno kosilo med tednom
14-letna hčerka Tanje Ribič je prava lepotica
Hrvati turistom prepovedali nošenje japonk
10 dni pred maturo rodila
Če bi imel natakar plačo 2000 evrov, bi kava ...
Igralka prodaja svojo luksuzno vilo
Slovenci so še vedno raje lastniki kot najemniki