dominvrt

10 dni pred maturo rodila

PORODNE ZGODBE
1
10.06.2019, 8:00

Bilo je poletje, počitnice pred zadnjim, četrtim letnikom srednje šole. Z mojim sva bila par že tri leta. Začela se je šola. Kmalu za tem slabosti in vsi znaki. Test je pokazal +. Ker sem imela otroke od nekdaj zelo rada, sem bila res zelo vesela, oba sva bila srečna. Niti za trenutek nisva pomislila, da ne bova zmogla, čeprav sem morala dokončati še četrti letnik in pri 19 letih postati mama.

10 dni pred maturo rodila

To je seveda pomenilo, da bo partner mesec pred svojim 21. rojstnim dnem postal očka. Bila sva vesela, ob vsem pa rahlo v skrbeh, če bo meni v šoli vse uspelo urediti. Čas je mineval, nosečnost je potekala brez težav. In prišel je mesec maj. Mesec mojega predvidenega datuma poroda. V šoli sem vse zaključila, edina skrb je bila še matura.

Tretjič postala mama
Preberi še:
Tretjič postala mama

V četrtek zjutraj so me zbudili krči. Ves dan sem se počutila res čudno. Zvečer sem odšla pod tuš in spat. Okrog polnoči pa so me zbudili res močni popadki. Ker je to le bil prvi otrok in me je skrbelo, sva se s partnerjem odločila, da po uri in pol rednih popadkov odideva v porodnišnico. Prišla sva ob dveh zjutraj, kjer so mi povedali, da je to še čisti začetek in lahko še traja.

Rodila v porodnišnici Jesenice
Preberi še:
Rodila v porodnišnici Jesenice

Popadki so bili znosni, zato sem odšla še pod tuš in se sprehajala. Partnerja sem poslala domov. Ko je prišel ob 8. uri nazaj, je bil čisto šokiran, ko me je zagledal. Ravno sem se sprehajala po hodniku in bila res uboga. Imela sem take popadke, da sem še komaj hodila. Takrat so me spravili nazaj na posteljo, in ker se še vedno ni prav veliko dogajalo, so mi dali umetne popadke. No, tu sem pa do 10. ure res mislila, da bom zlomila tisto posteljo od bolečin, ampak s pravilnim dihanjem je nekako šlo.

Dobila Alena
Preberi še:
Dobila Alena

Ob 10. uri je bil čas, da mi dajo epiduralno analgezijo, in tako se je zame začela milina. S partnerjem sva se pogovarjala in sproščeno čakala, da spoznava dete pod mojim srcem. Okrog 12.30 se je spet začelo. Napočil je čas, da spoznava najinega otročka. Tako je po 12 urah v porodnišnici in še več urah popadkov doma ob 13.24 na svet prijokal najlepši fantek pod soncem. In res sem v trenutku pozabila na vso bolečino. Čez 10 dni pa sem šla pisat še maturo. In vse sem naredila uspešno v prvo. Kjer je volja, je tudi pot.

Porodne zgodbe nam bralke pošiljajo na elektronski naslov urednistvo@bibaleze.si ali v sporočilu na Facebooku. Kontakte hranimo v uredništvu. Če tudi vas doma razveseljujejo navihanci in želite anonimno deliti z našimi bralci svojo porodno izkušnjo, vas prosimo, da nam jo pošljete tudi vi.  

*Fotografija je simbolična.

Progasti gož zašel v ljubljanski Atlantis
Morbidelli: Začetek dneva je bil slab, a boljšega ...
Razkrito: Mariah milijarderja pred koncem zveze ...
Bojan in Maj sta se pobotala: To so otročarije
Če ne pretiravamo, je varen in antioksidanten ...
Te hrane štirinožni prijatelji ne smejo uživati!
Razkrili, kaj v resnici čutita drug do drugega
Znana je NBA ekipa, h kateri se seli Kokoškov
Ganljiva slovenska oddaja, o kateri se veliko ...
Delodajalci s prikritimi testi na razgovoru za ...
Tako se pravilno skuha beli riž!
Navdušite tudi najbolj zahtevne goste