dominvrt

Najstnica iz Novega mesta postala mama

PORODNE ZGODBE
0
15.07.2019, 8:08

Moja porodna zgodba se je začela doma.

Najstnica iz Novega mesta postala mama

Prišla sem z ginekološkega pregleda, kjer so bili prisotni že rahli popadki. Doma sem lepo še vse pospravila ter skuhala večerjo. Ker so bili popadki na sedem minut in ker imam kar nekaj vožnje do porodnišnice Novo mesto, sem zato šla kar tja.

''Punčka je!''
Preberi še:
''Punčka je!''

Bil je petek. Tam so me pregledali, in ker še nisem bila dovolj odprta, so me poslali na ginekološki oddelek. Tam sem preživela vso noč. V soboto zjutraj pa se je začelo. Popadki so bili na pet minut. Preden so me peljali v porodni blok, sem bila odprta pet centimetrov. Ko sem prišla v porodno sobo, pa že sedem centimetrov. In 15 minut po tem sem bila že 10 centimetrov. Vse skupaj se je zelo hitro odvijalo.

Svojo porodno zgodbo nam je bralka poslala na Facebook v zasebnem sporočilu. Kontakt hranimo v uredništvu. Če tudi vas doma razveseljujejo navihanci in želite anonimno deliti z nami ter našimi bralci svojo porodno izkušnjo, vas prosimo, da nam jo pošljete tudi vi.

Pričakovala sem svojega prvega otroka pri 19 letih. Ni me bilo strah rojevanja. Z veseljem sem se ulegla na posteljo in začela potiskati. Seveda ni šlo brez bolečin. Porod sem preživela brez protibolečinske injekcije. Vse skupaj je trajalo eno uro in pol. Nato je na svet prijokal moj mali princ Ž.

Drugič postal oče
Preberi še:
Drugič postal oče

O porodnišnici Novo mesto nimam niti ene slabe besede. Zelo prijazni zdravniki in babice. Seveda mi brez njih zagotovo ne bi uspelo tako, kot mi je.

V porodni sobi sem bila še tri ure. Nato pa so mene in sinčka odpeljali na poporodni oddelek. Sestre super, takšne, ki si jih lahko samo zaželiš. Obiski so bili strogo prepovedani zaradi gripe. Ampak so vseeno dovolili, da pride moja mami. To so bili najlepši trenutki mojega življenja.

Nenačrtovano noseča
Preberi še:
Nenačrtovano noseča

Danes se doma igram z Ž., ki bo čez en teden star pet mesecev.  Hvala porodnišnici Novo mesto za vso pomoč in dobrosrčnost.

*Fotografija je simbolična.

Prazni kraji, umirajoče vasi ...
Marquez v zadnjem hipu sklatil Rossija s 'pole ...
Robert Downey Jr. je v Disneylandu kadil ...
Neverjetna preobrazba: Gašper Kramar izgubil ...
6 znakov, da dosegate skrajno točko izčrpanosti
Sočno pecivo, ki bo šlo za med
Tamara Korošec: Ves čas pljuvajo, žalijo in ...
Striptiz na zelenici: Kinsey dobila posnemovalko
’Očetje so danes bolj vpleteni v vzgojo … in prav ...
Beckhamovi na Jadranu: kaj so tokrat zahtevali?
Tega o oljčnem olju verjetno še ne veste
Prihodnost je tu - to je avto, ki smo ga vsi ...