dominvrt

Ganljiva slovenska oddaja, o kateri se veliko govori

RESNIČNE ZGODBE
0
10.06.2019, 7:59

Oddaja Delovna akcija dosega izjemno gledanost. Kaj družinam pomeni prenova doma? Prisotna so močna, ganljiva čustva vseh družinskih članov, pa tudi gledalcev, vseh, ki pomagajo pri tem projektu. Zakaj takšna akcija prebudi tako močna čustva v ljudeh? Družine, starši, otroci dobijo popolnoma prenovljen dom, marsikomu pa še ostanejo težave, kot sta brezposelnost in zdravje. Jim takšno dejanje vlije moč, upanje za naprej? Verjeti začnejo, da jih čaka lepša prihodnost in da se bo sčasoma vse uredilo. Kakšno upanje, voljo do življenja nudi takšna majhna, a pravzaprav ogromna sprememba? O tej tematiki se je razpisala doc. dr. Andreja Poljanec, psihologinja in specialistka ter doktorica zakonske in družinske terapije.

Ganljiva slovenska oddaja, o kateri se veliko govori

Naj bo odločitev za razvoj in širjenje sočutja naša življenjska delovna akcija!

Imeti prostor – hišo, stanovanje, kjer ti je toplo, kjer se lahko v miru naspiš, umiješ s toplo vodo, kjer je svetlo, ni plesni in podobnih nadlog, je zelo pomembno. Okolje, v katerem živimo, ima na naše psihično in fizično počutje močan vpliv. Če osnovnih potreb po dostojnem življenju nimamo zagotovljenih, je nevarno, da smo pogosteje v skrbeh, pod stresom, od česar smo utrujeni, žalostni ali postanemo celo brezvoljni. Pogosteje se zgodi, da nas zasleduje občutek nevrednosti in nesmisla, ki se vedno močneje zažira v našo notranjost in nas hromi.

Niso pričakovali, da se jim bo zgodilo kaj takšnega
Preberi še:
Niso pričakovali, da se jim bo zgodilo kaj takšnega

Sočutje od zunaj, soljudi in tudi družbe je za človeka v kakršnikoli stiski izjemnega pomena. Občutek, da je nekdo tvojo stisko opazil, jo začutil ter vzel resno, je naravno, nujno in neprecenljivo. Prevzame te celega, prepozna te za vrednega in dragocenega, kar povzroči občutke sreče, ganjenosti in ti vlije občutek upanja, da ima življenje tudi veliko svetlejše  plati, kot si si morda kdaj mislil ali jih občutil.

Pogosto so take izkušnje uvod v vero, da te kdo opazi, da tvoja stiska ni trajna in brez odziva. Skozi gosto meglo posije žarek, ki te pomiri in ti pomaga najti pot naprej. Poboža te na poseben način: šokanten in osrečujoč, obenem pa mil in ljubeč, na način, ki se zdi čudežen in ga morda le stežka razumeš in dojameš. Vbrizga ti upanje za boljše življenje.

Ana Praznik naletela na velik odziv na Instagramu
Preberi še:
Ana Praznik naletela na velik odziv na Instagramu

Včasih je zunanja pomoč prava spodbuda, da začneš verjeti v svoje dostojanstvo in svojo dragocenost, da obudiš sočutje do sebe ter dobiš energijo in voljo tudi za proces osebnostne rasti, samozavedanja, razvoja kakovosti odnosov, skrbi za zdravje …  

Sočutje ima vedno pozitiven učinek. Včasih je jasneje viden navzven: v vedenju, spremembah v delovnih navadah, urejenosti … včasih pa je njegov učinek bolj notranje narave: oseba lažje živi, je manj žalostna, počuti se manj osamljeno …

DELOVNA AKCIJA: Klaudija je izgubila moža in ostala sama z dvema otrokoma
Preberi še:
DELOVNA AKCIJA: Klaudija je izgubila moža in ostala sama z dvema otrokoma

Vedno pa velja, da se bolje počutita oba – tisti, ki sočutje poklanja, in tisti, ki ga sprejema.

Ne bojmo se ga!

Vse o delovni akciji si preberite na Dominvrt.si. Zamujene oddaje si poglejte na VOYO.

Ker je na programu le še nekaj oddaj, vam sporočamo, da se še ne konča prenavljanje domov. Posebne vsebine v povezavi s tem lahko v prihodnje pričakujete na Dominvrt.si.  

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Progasti gož zašel v ljubljanski Atlantis
Morbidelli: Začetek dneva je bil slab, a boljšega ...
Razkrito: Mariah milijarderja pred koncem zveze ...
Bojan in Maj sta se pobotala: To so otročarije
Če ne pretiravamo, je varen in antioksidanten ...
Te hrane štirinožni prijatelji ne smejo uživati!
Razkrili, kaj v resnici čutita drug do drugega
Znana je NBA ekipa, h kateri se seli Kokoškov
Ganljiva slovenska oddaja, o kateri se veliko ...
Delodajalci s prikritimi testi na razgovoru za ...
Tako se pravilno skuha beli riž!
Navdušite tudi najbolj zahtevne goste