dominvrt

Tako otrok TAKOJ zaspi!

NOVICE
3
26.02.2016, 8:17

David Motola se je odločil, da bo petmesečnemu sinu Samuelu, ki je imel vneto uho, zaigral nekaj na klavir. Pred tem deček nikakor ni mogel zaspati, zato si ga je dal v kengurujčka. Uspavanka Cradle Song je en dva tri resnično uspavala dojenčka.

Tako otrok TAKOJ zaspi!

 

 

NE PREZRI: Starši si želijo, da bi njihov otrok čim prej zaspal, toda včasih uspavanje traja in traja. Poglejte si ta video, v katerem je mama predstavila trik, s katerim otrok zaspi en dva tri.

Čudežen vpliv uspavank

Strokovnjaki so prišli do zaključka, da so pesmice, kot so Twinkle, Twinkle Little Star, Hush Bye Baby in druge otrokom najljubše, pomagale pacientom v bolnišnici Great Ormond Street, da so se počutili bolje. Njihov utrip srca se je umiril in tudi otroci, ki so bili v čakalni vrsti za presaditev srca, so se pomirili.

Nasprotno, branje slikanic in oponašanje živali nista imela takšnega učinka na otrocih.

Raziskovalec dr. Nick Pickett, ki je vodja glasbene terapije, ki jo v bolnišnici izvajajo že 20 let, je izjavil: ''Starši pojejo otrokom že tisočletja in oni so nagonsko vedeli, kaj jim pomaga, da se sprostijo. Ampak kljub temu je koristno imeti tudi znanstvene dokaze o učinku uspavank na otrokovo zdravje.''

Med petjem uspavanke sta prav tako zelo pomembna vaš izraz na obrazu in vizualna simulacija. Če starši sami pojete, lahko uspavanko prilagodite otrokovemu razpoloženju.

Neke druge študije so pokazale, da glasba pomaga otrokom. Eno izmed teh so izvajali v Združenih državah Amerike in spoznali so, da so novorojenčki, ki so jim peli uspavanke, hitreje pridobivali na teži in bili prej odpuščeni z oddelka za intenzivno nego.

 

Prazni kraji, umirajoče vasi ...
Marquez v zadnjem hipu sklatil Rossija s 'pole ...
Robert Downey Jr. je v Disneylandu kadil ...
Neverjetna preobrazba: Gašper Kramar izgubil ...
6 znakov, da dosegate skrajno točko izčrpanosti
Sočno pecivo, ki bo šlo za med
Tamara Korošec: Ves čas pljuvajo, žalijo in ...
Striptiz na zelenici: Kinsey dobila posnemovalko
’Očetje so danes bolj vpleteni v vzgojo … in prav ...
Beckhamovi na Jadranu: kaj so tokrat zahtevali?
Tega o oljčnem olju verjetno še ne veste
Prihodnost je tu - to je avto, ki smo ga vsi ...