dominvrt

Surijin nasmeh pove vse

MALČEK
0
26.06.2019, 8:01

13-letno Suri Holmes so paparaci ujeli, ko je v Central Parku sprehajala svoja psa. Pri tem je bila videti zelo srečna. Zakaj je dobro, da otrok odrašča s psom?

Surijin nasmeh pove vse

Včasih so paparaci v objektiv ujeli Suri Holmes zelo resno, toda tokrat so oboževalcem njene mame Katie Holmes postregli s hčerkinimi fotografijami, na katerih vidimo, da je resnično srečna. Oblečena v športno majico in legice je uživala v družbi psov in nikakor ne moremo spregledati, da se je ves čas smehljala. Seveda v parku ni bila sama, ampak jo je spremljala varuška. Medij New Idea piše, da Suri z leti vse postaja bolj podobna očetu Tomu Cruisu. Opazite tudi vi podobnost?

Žalostna usoda Suri
Preberi še:
Žalostna usoda Suri

Suri Holmes na sprehodu
Suri Holmes na sprehodu/ FOTO: Profimedia

Zakaj pes tako pozitivno vpliva na otroka?

Children's Mom Docs navaja pet razlogov, zakaj je super, da otrok odrašča skupaj s psom.

Prvi je ta, da pes nauči otroka odgovornosti. Ko mora otrok psu nastaviti posodico s hrano, ga peljati na sprehod, mu zagotoviti svežo vodo, vse to lahko vpliva tudi na odgovorno sprejemanje šolskih obvez.

Drugi razlog, zakaj je pes res dobrodošel družinski član, je ta, da otroka uči potrpežljivosti. Če pes z grizljanjem nekaj uniči, otroka nauči, da ne sme nanj kričati ali ga tepsti, temveč ga mora vzgojiti.

Čivava in otrok
Čivava in otrok/ FOTO: Thinkstock

Pes nauči otroka empatije, kajti štirinožni prijateljčki prav tako izražajo čustva in čutijo bolečino. Otrok je prisoten v celotnem pasjem življenjskem ciklusu in se tudi mora soočiti z njegovo izgubo ter se nauči, kaj pomeni žalovanje.

Psi otroka naučijo, kako biti družaben. Psički imajo radi pozornost in to, da se z njimi ukvarjate. Medtem ko se otrok uči, kako komunicirati s psom, te veščine prenese tudi na stik z drugimi ljudmi.

Psiček prinese v dom zabavo. Otrok lahko uživa s psičkom, ne glede na pasmo. V deževnih dneh mu nikoli ne bo dolgčas. Ko maha z repkom, otroku pričara nasmeh na obraz tudi na dan, ko mu ne gre vse najbolje od rok.

Izkušnja mamice, pri kateri imajo doma psa

''Sin si je že od nekdaj želel psa, vendar sva z možem oklevala. menila sva, da ni dovolj star, da bi skrbel zanj, da je površen, da še sebi ne postreže kosila ... No, z leti sva spremenila razmišljanje. Pes bo družinski član in vsi bomo odgovorni zanj. Pred dvema letoma smo domov pripeljali drobceno kepco. Nikamor ne gremo brez njega. Prav vsi smo se zelo navezali nanj in sinu, ki je edinček, je poleti med počitnicami odlična družba. Ves čas zganjata norčije.'' 

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Odbor DZ ni podprl zakona o financiranju ...
EKSKLUZIVNO: Razočarani Mandarić po operaciji v ...
Tokrat Hrvati zaradi Natalije Verboten peli v ...
Prijavi se: Ljubezen po domače
Izgubila obe dojki in ponosno pokazala svoje telo
Lahek poletni obrok v manj kot pol ure
Neprepoznaven: osivel in zguban Denis Avdić
Monica Lewinsky razkrila najslabši karierni ...
Jana Morelj: ''Nisem super mama, ker se vsak dan ...
Novak Đoković: kakšen luksuz si privošči?
S tem trikom vam bo vrt poleti še bolj uspeval
Klara in Marko sta se iz Londona vrnila polna ...