dominvrt

5 top plaž na Hrvaškem

IDEJE ZA PROSTI ČAS
0
05.06.2018, 8:03

''Kam z otrokom na plažo, da bo dovolj sence, da je ustrezen dostop do morja, da ni ježkov, da ni prevelika gneča ...?'' je pogosto vprašanje staršev te dni. Preverili smo, katere plaže imajo dobre karakteristike, da ne boste počitnic preživeli stresno, ampak sproščujoče.

5 top plaž na Hrvaškem

1. Martinščica na otoku Cres

V vasi Martinščica je idealna družinska plaža, na katero se lahko odpravite celo s psom. Prednost je tudi ta, da se lahko po kopanju tam tudi oprhate s sladko vodo, če otroka mudi na stranišče, je v bližini. Vedno so na voljo reševalci, seveda pa brez skrbi – zagotovo jih ne boste potrebovali. Igrala so, tako da otrokom  res ne bo dolgčas.

Martinščica
Martinščica/ FOTO: Profimedia

To so super družinske plaže na Jadranu!

2. Nin

V Ninu je ogromna peščena plaža, tako da ne pozabite vzeti s sabo kanglice, lopatke in modelčkov za izdelovanje takšnih in drugačnih potičk. Je primerna tudi za najmlajše, ki še ne plavajo, ker je veliko plitvine in lahko malčki samo 'čofotajo', se 'špricajo' med sabo ... Ko je sonce najvišje, ni nujno, da odhitite domov, lahko se skrijete v senco borovega gozda in otrok tam zaspi. S sabo imejte hladilno torbo in poskrbite za odlično malico in kosilo.

Prva pomoč pri alergiji

3. Sabuša

Obvezna oprema na tamkajšnji plaži je ves pribor za izdelovanje ogromnih peščenih gradov. Tukaj je idealno tudi za najmlajše, ker je dostop do vode preprost, plitvine je veliko, tako da se lahko usidrate zraven morja in opazujete pri igri otroka. Če pa res niste ljubitelj tega, da vam pesek 'zleze' vsepovsod, potem imate tudi del, ki je kamnit. Takrat pa s sabo vzemite žogo ali loparje. Zagotovljena je tudi senca, vi samo poskrbite za kakšen dodaten senčnik ali senčni šotor ter kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

Nin
Nin/ FOTO: Profimedia

4. Moščenička draga

Do tu res ni daleč, zato si lahko umislite skok čez vikend na morje. Prav tako ne skrbite, na koncu se lahko oprhate, stranišča so tu. Senca je naravna, za lačne želodčke pa boste tudi našli nekaj po svojem izboru.

Kaj storiti, ko dojenčka opeče sonce?

5. Dugi rat

Leta 2004 jo je časopis Forbes razglasil za najlepšo plažo v Evropi in šesto najlepšo na svetu, tako da jo resnično morate obiskati. Otroci lahko neovirano hodijo v vodo in iz nje, ne da bi pri tem morali plezati čez visoke skale. Sence je veliko, tako da nič hudega, če ne boste prvi na plaži, da zasedete odlično mesto. Če se sonce skrije za oblake, pa se lahko sprehodite malce naokrog, res je lepo.  

Slovo od Ivana Omana: 'Bil je narodni buditelj'
Dinamo s prepričljivo zmago do lepega kapitala ...
Vizažist razkril, kako se je Meghan obnašala na ...
Ana in Jaka iz Ljubezni po domače zaročena: Rekla ...
Krvni test razkriva, ali bomo še živeli v ...
Več kot samo izvrstna priloga!
Družina Ribič-Đurić pripravljena na Hollywood
Bivša zvezdnica filmov za odrasle danes živi v ...
19 let pozneje: nezvesti soprog, 5 otrok in kup ...
Poceni dopust, kjer ni gneče
Tega o oljčnem olju verjetno še ne veste
Pomembne informacije za navijače