dominvrt

Princ George, princesa Charlotte in princ Louis pri enem letu. Primerjajte fotografije malih sladkorčkov

RAZVOJ
0
23.04.2019, 10:40

People je postregel s prisrčno primerjavo fotografij otrok vojvodinje Kate Middleton in princa Williama in 'bibe' smo jo preprosto morale deliti z vami.

Princ George, princesa Charlotte in princ Louis pri enem letu. Primerjajte ...

Princ Louis je dopolnil eno leto in njegova mama Kate Middletonga je ujela v objektiv ter Britancem postregla s tremi fotografijami, na katerih se malček smeji.  

Princ Louis je dopolnil eno leto. Poglejte najnovejše fotografije!
Preberi še:
Princ Louis je dopolnil eno leto. Poglejte najnovejše fotografije!

Ko je bil princ Georgestar eno leto (zdaj je pet), je s starši obiskal izložbo metuljev v Londonu in tudi takrat so nastale čudovite fotografije. Družino je ovekovečil profesionalni fotograf John Stillwell.

Razkrivamo, kakšen bo predmetnik princa Georgea
Preberi še:
Razkrivamo, kakšen bo predmetnik princa Georgea

Poglejte kraljevo fotografijo, ki je razburila svetovno javnost!
Preberi še:
Poglejte kraljevo fotografijo, ki je razburila svetovno javnost!

Leta 2016 se vsi spomnijo portretne fotografije princese Charlotte. Za fotoaparatom je tudi takrat bila vojvodinja Kate Middleton.

Tega princesa Charlotte nikoli ne sme početi!
Preberi še:
Tega princesa Charlotte nikoli ne sme početi!

Prekinila sta kraljevo tradicijo! Ali bosta šla korak dlje
Preberi še:
Prekinila sta kraljevo tradicijo! Ali bosta šla korak dlje

Princ George
Princ George/ FOTO: Reuters

Princesa Charlotte
Princesa Charlotte/ FOTO: AP

Princ Louis
Princ Louis/ FOTO: Profimedia

Vsi trije otroci so bili, ko so dopolnili eno leto, pravi sladkorčki. Mi pa smo preverili, kaj vse so znali pri tej starosti oz. kaj je značilno za enoletnike na splošno. Tako da, če imate doma malčka, ki bo kmalu pihal eno svečko na torti, si preberite spodnje vrstice, kaj lahko pričakujete.

Informacije smo vzeli iz aplikacije Razvoj otroka, ki se nahaja na Bibaleze.si, natančneje: za  malčka, starega eno leto.

To je značilno za določeno plodovo, dojenčkovo, malčkovo starost
Preberi še:
To je značilno za določeno plodovo, dojenčkovo, malčkovo starost

Vaš malček se bo vztrajno trudil, da bi naredil prve korake, povedal prvo besedo in morda prvič uveljavil svojo voljo – z besedo "jaz" ali "moje". Presenečeni boste tudi nad njegovo hitro telesno rastjo in razvojem.

Ko otrok shodi, se njegov svet strašansko spremeni. Sedaj popolnoma samostojno in svobodno raziskuje okolico in se podaja v prave male pustolovščine. A svet, ki je tako velik, poln neznanega in novega, je lahko tudi zastrašujoč. Vloga staršev v tem obdobju je zato velikokrat odločilnega pomena, njun medsebojni odnos, odnos do otroka in odzivi nanj pa lahko pustijo pečat za vse življenje.

Opazili boste prve znake svojeglavosti. Lahko bo vse zanikal, ne bo poslušal in ravnal nasprotno od tega, kar boste želeli. To je obdobje, ko da pomeni ne in ne pomeni da. Starši si velikokrat tako vedenje tolmačijo kot neposlušnost, vendar gre zgolj za čas, ko spoznava svoj jaz. Poznate tisto, ko malček v trgovini na vse pretege joče in trmoglavi in na vsak način želi igračo? Od vaše volje je odvisno, kako se boste na njegov jok in vztrajnost odzvali. Če popustite, bo v zavedanje malčka prišlo spoznanje, da sta jok in trma odličen način, kako zmagati v boju z velikimi in pomembnimi (starši).

Preden bo vaš otrok izgovoril prve besede, bo razumel že približno 70 besed. Ne gre pa izpustiti dejstva, da so deklice veliko bolj dojemljive za osvajanje besednega zaklada kot dečki, zato tudi govoriti začnejo veliko prej. Malček se bo naučil preprostih izrazov in besednih zvez, kot na primer „še soka“ ali „velika igrača“. V tem obdobju se intenzivno razvijajo njegove glasilke in pravilna izgovorjava.

Presenečeni boste tudi nad njegovim telesnim razvojem in rastjo. Poleg tega vas bo razveselil še z veščinami, ki jih bo osvojil. Ponosno bo zgrabil žlico ali vilice in pohrustal svoj obrok, naučil se bo piti iz kozarca, morda bo postal pravi umetnik, stopil bo na prste in brcnil ali ulovil žogo.

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Nadzor nad delom policije
Lorenzo se je opravičil vsem tekmecem: Uničil sem ...
Archie v Harryjevem naročju: 'Srečen očetovski ...
'Mogoče si ti malo scrkljana, malo razvajena'
Preprečite nalaganje maščob s temi vajami
Ideja za hitro brezmesno kosilo med tednom
14-letna hčerka Tanje Ribič je prava lepotica
Hrvati turistom prepovedali nošenje japonk
10 dni pred maturo rodila
Če bi imel natakar plačo 2000 evrov, bi kava ...
Igralka prodaja svojo luksuzno vilo
Slovenci so še vedno raje lastniki kot najemniki