dominvrt

POTEK NOSEČNOSTI: 35. teden

POTEK NOSEČNOSTI
0
14.10.2010, 16:34

LEP POZDRAV Z BIBALEZE.SI!

POTEK NOSEČNOSTI: 35. teden

 

Na spletu že pred rojstvom - 2
Na spletu že pred rojstvom - 2/ FOTO: iStockphoto

 

Vaš dojenček v maternici postaja vse večji in vse težji. Sedaj tehta že več kot dva kilograma in meri okrog 46 centimetrov. V vaši maternici je zvit, prostora je vse manj. Sedaj po počasi prenehal z obračanjem sem ter tja, prostora za to bo vse manj.

Vaše telo nosi veliko breme in je utrujeno, temu primerne so tudi bolečine, ki vas spremljajo čez dan. Poskusite najti ustrezen položaj pri ležanju in sedenju, pomagajte si z blazinami. Najboljši način za lajšanje neudobja je ležanje na levem boku, tudi čez dan se večkrat za vsaj nekaj minut ulezite.

Kaj se dogaja z vašim telesom?

Nosečnost se počasi bliža koncu, vrh maternice sega že do rebrnega loka in se bo od zdaj naprej verjetno le še spuščal. V tem tednu bodo vaše težave dosegle vrh in se praviloma ne bodo več povečevale. Pa saj jih imate najbrž že vrh glave! Zaradi vse večjega tiščanja, pojavljanja lažnih popadkov, pekoče zgage, bolečin v medenici, nogah, gležnjih, zaradi pogostega uriniranja podnevi in ponoči, se bo tudi vaš strah pred porodom počasi manjšal. Bolj, ko se bližate dnevu, ko boste rodili, bolj si boste to želeli.

Pregled materničnega vratu

V tem tednu vam bo vaš ginekolog naredil ročni pregled materničnega vratu. Morda ste že kak centimeter odprti. To soveda ni nič narobe. nekatere nosečnice so nekaj centimetrov odprte zadnje tedne nosečnosti.

Vaš plod ta teden

Vaš dojenček ima v maternici vse manj prostora. Njegovi gibi bodo postali vse bolj umirjeni, kar pa ne pomeni, da se bodo zmanjšali. Premiki morajo ostati še prav tako pogosti, kot so bili do sedaj. Če opazite, da je premikov manj ali jih skoraj ni, o tem obvestite svojega ginekologa.

Sedaj je vaš dojenček v obdobju, ko bo z veliko hitrostjo pridobival na teži. Zato so do sedaj naprej odstopanja od dojenčka do dojenčka lahko zelo velika. Tehta lahko od 2300 gramov do 2700 gramov, vse pa je normalno. V tem času bo pričel pridobivati po 200 do 250 gramov na teden.

Njegovi organi so več ali manj dozoreli in že pripravljeni na življenje izven maternice. Vaš dojenček sedaj potrebuje veliko beljakovin, vitaminov in mineralov, zato poskrbite, da bo vaša prehrana zdrava in pestra.

Nohti vašega dojenčka so dosegli konce blazinic, nekaterim dojenčkom pa zrasejo še daljši in včasih se zgodi, da je otrok na dan poroda ves popraskan po obrazu. Zaradi dolgih nohtkov se je nehote opraskal že v maternici.
 

REDAKCIJA BIBALEZE.SI VAM ŽELI LEP IN USPEŠEN TEDEN!

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

SD kritična do 'enostranske odločitve predsednika ...
De Ligt (do)končno v Juventusu: 'Predan delu kot ...
Po končanem festivalu Ultra Europe z največjo ...
Prijavi se: Ljubezen po domače
Izgubila obe dojki in ponosno pokazala svoje telo
Lahek poletni obrok v manj kot pol ure
Tanja Ribič skočila v bikini in osupnila
Monica Lewinsky razkrila najslabši karierni ...
Jana Morelj: ''Nisem super mama, ker se vsak dan ...
To piše v predlogu pokojninske novele!
S tem trikom vam bo vrt poleti še bolj uspeval
Novak Đoković: kakšen luksuz si privošči?