Iskanje

Zdravnik

Dušan Pušnik

Dušan Pušnik, oftalmolog

Če opazite, da vaš otrok slabše vidi, ga odpeljite na pregled k okulistu. Če pa imate kakršno koli vprašanje, ki se vam poraja zaradi suma, da vaš otrok ne vidi dobro, ali ga moti svetloba, ali škili ... se obrnite na Bibinega svetovalca Dušana Pušnika, dr. med., oftalmologa.

Že odgovorjena vprašanja

Računalnik in očala

Ključne besede: Računalnik in očala

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani! Zanima me, ali za gledanje na srednjo razdaljo npr. na računalnik ali branje knjige priporočate očala z nižjo dioptrijo kot sicer? (imam visoko dioptrijo -5,5, stara sem 22)?Slišala sem namreč, da naj bi si kvarili oči, s tem ko z očali za na daleč gledamo na blizu oz na srednje razdalje. Drug zdravnik pa je rekel, da bi očala z nižjo dioptrijo za računalnik prišla v poštev samo pri starejših ljudeh, kaj vi menite? Hvala v naprej.
Odgovor: Spoštovana, za delo na srednjo razdaljo lahko uporabljate nižjo dioptrijo. Za računalnik lahko uporabljate katerokoli dioptrijo med -3,00D in -5,50D, (-3,00 < očala > -5,50)D, dokler še vidite razločno na računalnik in ste zadovoljni z ostrino vida. Lep pozdrav, Dušan Pušnik
Dušan Pušnik, oftalmolog, 28.11.2018

Anketa Arhiv

Kaj največkrat naredite, ko ima otrok izbruh?


Ženska Moški