Iskanje

Zdravnik

Dušan Pušnik

Dušan Pušnik, oftalmolog

Če opazite, da vaš otrok slabše vidi, ga odpeljite na pregled k okulistu. Če pa imate kakršno koli vprašanje, ki se vam poraja zaradi suma, da vaš otrok ne vidi dobro, ali ga moti svetloba, ali škili ... se obrnite na Bibinega svetovalca Dušana Pušnika, dr. med., oftalmologa.

Že odgovorjena vprašanja

Dioptrija in očala

Ključne besede: Dioptrija in očala

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Spoštovani, včeraj sva bile s hčerko (stara 6 let in 2 meseca) bile na rgem kontrolnem pregledu pri okulistu. Na sistematskem pregledu pri petih letih so opazili slabši vid (takrat si je z roko pokrivala oči in se ji je bleščalo). Na pregledu v dec. 2015 so bile vrednosti: El. ref. do: +0,50-1,0/165 in lo: +,75-1,25/14, cover test negativen, fiksacija centralna, vse ostalo bp, Vdo: 0,8 slikice, Vlo: 0,8 slikice ter kontrola čez šest mesecev. Včeraj na pregledu pa so bile vrednosti: El. ref. do: +0,50-1,/157, lo: +1,0-1,0/10, vse ostalo bp, Vdo: 0,90 E, Vlo: 0,90 E, binoc: 1,0 E. Prosim za vaše mnenje. Ali so potrebna očala in ali se dejansko stanje lahko izboljša? Sama nimam občutka, da bi slabše videla. Določene stvari vidi boljše od mene, vendar to je samo mnenje mene kot mame. Lepo pozdravljeni in hvala za odgovor.
Odgovor: Spoštovani, iz izvida ni natančno jasno ali so vrednosti Vdo: 0,9E, Vlo: 0,90 E, binoc; 1,0 E brez korekcije (brez očal) ali s korekcijo ( z očali). Dioptrija je res majhna, vendar me zanima kakšna je ostrina vida (Vdo, Vlo) brez korekcije in kakšna s korekcijo. Lep pozdrav, Dušan Pušnik
Dušan Pušnik, oftalmolog, 21.10.2016

Anketa Arhiv

Ali ste rodili na predvideni datum poroda?

Novorojenček

Ženska Moški