Iskanje

Zdravnik

Dušan Pušnik

Dušan Pušnik, oftalmolog

Če opazite, da vaš otrok slabše vidi, ga odpeljite na pregled k okulistu. Če pa imate kakršno koli vprašanje, ki se vam poraja zaradi suma, da vaš otrok ne vidi dobro, ali ga moti svetloba, ali škili ... se obrnite na Bibinega svetovalca Dušana Pušnika, dr. med., oftalmologa.

Že odgovorjena vprašanja

Alkohol, dvojni vid, škiljenje

Ključne besede: Alkohol, dvojni vid, škiljenje

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni, imam smesen problem. Namrec vsakic, ko spijem kozarcek prevec, ko sem omoticna.. Ko bi normalni ljudje videli samo dvojno, jaz dobesedno skilim in skoraj nimam nadzora nad tem, dokler se ne streznem. Zanima me vzrok, oziroma kako je to lahko povezano. Res- Ni sala. Hvala za odgovor.
Odgovor: Spoštovana, gibanje zrkel uravnava 6 očesnih mišic, ki so nameščene okoli obeh zrkel. Aktivnost mišic pa uravnavajo višji možganski centri. Delovanje je podobno kot vajeti pri vodenju vprege. Opojnost vpliva na različne možganske centre, tudi na tiste, ki uravnavajo gibanje zrkel. Alkohol moti delovanje centrov za uravnavanje in kontrolo pogleda. Ker zaradi alkohola višji centri nimajo več popolne kontrole nad mišicami zrkel, se zrkla gibljejo neusklajeno. Lep pozdrav, DUšan Pušnik
Dušan Pušnik, oftalmolog, 08.10.2016

Anketa Arhiv

Ali bi na porodu imeli dulo?

Dula

Ženska Moški