Iskanje

Zdravnik

Karla Klander

Karla Klander, nutricistka in svetovalka za zdravo prehrano

Karla Klander je svetovalka za zdravo prehrano, hujšanje in zdrav življenjski slog, certificirana nutricistka, kolumnistka in avtorica spletne strani za zdravo prehrano in zdrav način življenja.

Že odgovorjena vprašanja

Prekomerna telesna teža

Ključne besede: Hujšanje

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: zdravo sem mama treh otrok.zdravnik mi je svetoval naj shujšam glede na mojo višino imam preveč kilogramov.najbolj me moti moja zadnjica in trebuh kjer imam največ maščobe če bi se lahko tako izrazla prosim kako bi lahko to izgubila te težave.hvala za vaš odgovor.
Odgovor: Draga mamica, ljudem se maščoba po telesu različno "nabira", nekaj te nagnjenosti tudi podedujemo. V vsakem primeru pa se je pametno te težave lotiti. Če vam odgovorim zelo na splošno (ker mi niste o sebi nič napisali) vam svetujem, da dopoldne uživate samo sadje, sveže iztisnjene sadne in/ali zelenjavne sokove in kakšne zelene kašaste sokove (smoothieje). Od dvanajste ure dalje pa uživajte obroke pri katerih živila kombinirajte po pravilih za ločevanje živil. Pazite, da so vaši obroki bolj skromni in, da zvečer nehate s hranjenjem vsaj tri ure pred odhodom v posteljo. Odpovejte se sladkarijam, izdelkom iz bele moke, slanim in mastnim prigrizkom, industrijsko v naprej pripravljeni hrani in omejite uživanje živalskim maščob. Predlagam, da si preberete kakšno literaturo o kislinsko - bazičnem ravnovesju in poskušajte pojesti čim več bazične hrane. In vsekakor čim več surovega sadja in zelenjave!! Vsekakor pa ne pozabite na redno telesno vadbo! Veliko sreče in lep pozdrav, Karla
Karla Klander, nutricistka in svetovalka za zdravo prehrano, 31.08.2012

Anketa Arhiv

Kaj največkrat naredite, ko ima otrok izbruh?


Ženska Moški