Iskanje

Zdravnik

Karla Klander

Karla Klander, nutricistka in svetovalka za zdravo prehrano

Karla Klander je svetovalka za zdravo prehrano, hujšanje in zdrav življenjski slog, certificirana nutricistka, kolumnistka in avtorica spletne strani za zdravo prehrano in zdrav način življenja.

Že odgovorjena vprašanja

Hujšanje brez telesne vadbe

Ključne besede: hujšanje, telesna neaktivnost

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Pozdravljeni, pred 10 meseci sem rodila, od poroda pa mi je ostalo še 9kg. Jem veliko sadja in zelenjave, privoščim pa si tudi kaj sladkega, vendar v zmernih količinah. V večernih urah ne jem. Za telovadbo nimam ne časa, ne volje, saj sem velikokrat zelo utrujena, veliko pa hodim. Največ kilogramov se mi je nabralo na hrbtu in trebuhu... Kako naj se znebim odvečnih kilogramov-je možno brez telovadbe? Hvala in lep pozdrav
Odgovor: Pozdravljeni, verjetno že veste, da vam bom povedala, da je hujšanje najbolj učinkovito v kombinaciji s telesno vadbo. Je pa res, da lahko shujšate tudi brez tega tako, da še toliko bolj pazite pri svoji prehrani. Tu bi vas želela le opozoriti na to, da ne obstaja hrana, s katero bi hujšali le na določenih delih telesa, zato obstaja precejšnja verjetnost, da se bo na kritičnih mestih kakšen kilogramček še vedno ohranil. Tako, da boste morali s časom, ko boste imeli zase nekoliko več časa in energije, kaj razmisliti tudi v smeri vadbe. Nenazadnje bo to pripomoglo tudi k lepemu, mladostnemu videzu vaše kože, ki bo elastična, mišice pa napete. Torej, vsaj na daljši rok le premislite tudi o primerni vadbi. Glede prehrane bi vas prosila, da preberete moje predhodne nasvete novopečenim mamicam. Vsekakor pa bi vas rada opozorila, da lahko z intenzivnim hujšanjem začnete šele, ko prenehate z dojenjem. Vse dobro vam želim in veliko uspehov!
Karla Klander, nutricistka in svetovalka za zdravo prehrano, 13.04.2012

Anketa Arhiv

Kaj največkrat naredite, ko ima otrok izbruh?


Ženska Moški