Iskanje

Zdravnik

Karla Klander

Karla Klander, nutricistka in svetovalka za zdravo prehrano

Karla Klander je svetovalka za zdravo prehrano, hujšanje in zdrav življenjski slog, certificirana nutricistka, kolumnistka in avtorica spletne strani za zdravo prehrano in zdrav način življenja.

Že odgovorjena vprašanja

Kako izgubiti nosečniške kilograme

Ključne besede: Hujšanje po porodu

Simptomi:

Deli telesa:

Vprašanje: Lep pozdrav, imam 10 mesecev staro hčerko. Naj vam povem da 2x na teden hodim na aerobiko, z vozičkom prhodim sigurno 10 km na dan, kakšen dan grem tutdi tečt, pa mi kilogrami še vedno ne grejo dol. Imam namreč še vedno 12 kg preveč. prosim svetujte mi glede prehrane, oziroma karkoli. Hvala, T.
Odgovor: Pozdravljeni, zagotovo ste na dobri poti, saj ste tako lepo poskrbeli za svojo telesno aktivnost. Žal niste nič povedali o svojih prehranjevalnih navadah, ki so pri izgubi odvečnih kilogramov tudi zelo pomembne. Zato bo tudi vam moj odgovor precej splošen. Poskrbite za to, da pojeste veliko sadja in zelenjave in to v presni obliki. V kolikor je mogoče jejte dopoldne do 12. ure le presno sadje. Poskrbite, da bodo vaši obroki pravilno kombinirani, da boste jedli večkrat na dan po manjše obroke in svojo hrano dobro prežvečili. Zelo pomembno je tudi, da popijete dovolj tekočine (najbolje kar vodo). Izogibajte se sladkarijam, sladkim pijačam, kruhu in izdelkom iz bele moke, v kolikor je le mogoče zmanjšajte vnos živalskih beljakovin. Zelo učinkoviti so prehrambeni programi z visokim deležem presnih živil (sama sem s tovrstnim prehranjevanjem izgubila čisto vse nosečniške kilograme in še nekaj več!). Primer takšnih jedilnikov boste brezplačno dobili tudi na moji spletni strani. In še to - pomembno je, da se intenzivnega hujšanja lotite šele takrat, ko prenehate z dojenjem! Veliko sreče vam želim in lep pozdrav,
Karla Klander, nutricistka in svetovalka za zdravo prehrano,

Anketa Arhiv

Kaj največkrat naredite, ko ima otrok izbruh?


Ženska Moški