Iskanje

Zdravnik

Anamarija Meglič

Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med.

Pediatrinja - nefrologinja se v kliničnem in raziskovalnem delu ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem obolenj sečil pri otrocih in mladostnikih, med katera sodi tudi arterijska hipertenzija in motnje mikcije (uriniranja), vključno z nočnim močenjem.

Že odgovorjena vprašanja

11-letna deklica, nočno močenje in uhajanje urina podnevi

Ključne besede: deklica, močenje, uhajanje urina

Simptomi:

Deli telesa: SEČILA

Vprašanje: Lepo pozdravljeni. Moje vprašanje se nanaša na nočno mokrenje hčere stare skoraj 11 let. Prebral sem že vse vaše predhodne odgovore in te nasvete tuddi upošteval, vendar ne najdem prave rešitve. Deklica tudi čez dan ne more zadržati lulanja nekaj časa ne da bi vsaj orosila hlačke. Držimo se navodil o dopoldanskem vnosu tekočin, popoldan zelo mali in zvečer nič, vendar je skoraj vsako noč postelja mokra. Moram povdariti, da pride obdobje, ko ni cel teden ali še več niti eno noč mokra, nato pa zopet vse po starem. Nekaj časa smo jemali tudi tablete za zgoščevanje urina, samo ni bilo skoraj nič boljše. Prosim vas, da mi svetujete, kaj še lahko storimo.
Odgovor: Spoštovani, glede na to, da ima 11-letna deklica tudi težave z dnevnim uhajanjem urina, so nujno potrebne dodatne preiskave pri pediatru, ki se ukvarja z boleznimi sečil in ugotoviti razlog le-tega! Eden najpogostejših razlogov za neuspešno zdravljenje nočnega močenja z dezmopresinom je ravno neodkrito dnevno uhajanje urina. Deklica je v starosti 11 let zato verjetno zelo nesrečna, tudi če to skriva, zato priporočam pregled čimprej. Lep pozdrav,
Doc. dr. Anamarija Meglič, dr.med., 14.10.2011

Anketa Arhiv

Ali ste rodili na predvideni datum poroda?

Novorojenček

Ženska Moški