Iskanje

Zdravnik

Tanja Križaj

Tanja Križaj

Fizioterapevtka, katere delo obsega predvsem zgodnjo terapijo dojenčkov z motnjo v razvoju drže in gibanja. Vodi terapije otrok in izobraževanje staršev za pravilno ravnanje z njihovimi otroki (handling).

Že odgovorjena vprašanja

še ne sedi

Ključne besede: zahiranec asimetrija

Simptomi:

Deli telesa: KOSTI, SKLEPI IN MIŠICE

Vprašanje: lep pozdrav! imam sina starega 9 mesecev ki še ne sedi sanmostojno,rodil se je kot asimetrični zahiranček sedaj mu nagaja to ravnotežje za sedenje drgač lahko sedi samo se zvrne,v nefrofizioterapijo hodimo že 3 mesece ampak še nič novga razen tega da je začeu dvigat ritko in se zmer k sedi v naročju poskuša dvignit na nogice pa fizioterapevtkinja pravi da ne sme sam mu ne morem pomagat, pa plazi se še ne,a so kakšne vaje za učenje sedenja in plazenja .otrok je zelo živahen hitro se uči....lepo prosim za odgovor HVALA!
Odgovor: sigurno so vse vaje ki jih delate na fizioterapiji namenjene temu, da bi otrok čim hitreja ujel pravilen razvoj.Ves razvoj poteka po enih zaporedjih, ki jih ni dobro prehitevati.Če se poseden otrok zvrne,pomeni da še ni pripravljen za to in tudi še ne more stati na nogicah.Pomagajte mu s tem, da čim večkrat ponovite, kar vas uči fizioterapevtka in predvsem ne bodite nestrpni in dajte otroku čas.
Tanja Križaj, 11.11.2009

Anketa Arhiv

Kaj bo vaš šolar počel med počitnicami?


Ženska Moški