Iskanje

Zdravnik

Tanja Križaj

Tanja Križaj

Fizioterapevtka, katere delo obsega predvsem zgodnjo terapijo dojenčkov z motnjo v razvoju drže in gibanja. Vodi terapije otrok in izobraževanje staršev za pravilno ravnanje z njihovimi otroki (handling).

Že odgovorjena vprašanja

asimetrija

Ključne besede: sedenje

Simptomi:

Deli telesa: KOSTI, SKLEPI IN MIŠICE

Vprašanje: Pozdravljeni! imam fantka starega 7 mesecev, pri katerem je pediatrinja v 3 mesecu ugotovila asimetrijo telesa. bili smo v razvojni ambulanti, sedaj pa smo imeli tudi prvič vaje pri fiziatrinji. Fantek v 7 mesecu še ne sedi,se pa zelo dobro plazi po trebuščku in pa postavlja na vse štiri, ter se pri tem guga. Skrbi me zaradi sedenja, ker ko grem prebirat razne forume in revije, povsod piše ,da otrok pri tej starosti že samostojno sedi, pri našem pa, če ga dam v sedeč položaj,se prekucne in nekako naredi grbo. hvala in pa lep pozdrav!
Odgovor: predvsem bodite pozorni na asimetrijo in delajte vse vaje, ki se jih naučite pri nevrofizioterapevtki simetrično na obe strani. Da se ne plazi, se pa postavlja na vse štiri pomeni, da rabi do sedenja še malo časa.Ne pomagajte mu tako, da ga vi posedate, do tega položaja mora priti sam z guganjem, ki ga opazujete.Imejte svojega fantka veliko na tleh, da bo imel valiko možnosti gobanja in ponavljanja in mu dajte čas.LP
Tanja Križaj, 15.08.2009

Anketa Arhiv

Kaj bo vaš šolar počel med počitnicami?


Ženska Moški