Iskanje

Članki

Slovenija: Kriki na pomoč so vse glasnejši!

18.04.2014, 13:41

Vse več je družin, ki se prebijajo iz dneva v dan. Vse več je staršev, ki otrokom ne morejo pripraviti zajtrka, kupiti novih oblačil ... Vse več je otrok, ki žalostno strmijo v izložbe trgovin in s solzami v očeh sanjajo o igračah. Vse več je klicev: ''Na pomoč!''

Slovenija: Takih imen ne dajemo otrokom!

07.04.2014, 08:04

Ko se na nosečniškem testu prikaže modra črtica, se za bodoče starše začne težka naloga. Domisliti se morajo najlepšega imena za svojega otroka. Brskajo po svetovnem spletu, navdih iščejo v knjigi z imeni, sprašujejo po forumih, katera so najpogostejša, katera so edinstvena. Nekateri sledijo tradiciji in raziskujejo družinsko drevo, da bi našli ime z globokim pomenom. Statistični urad Republike Slovenije je zabeležil, katerih imen starši od leta 1991 ne dajejo svojim otrokom.

V Sloveniji zbolelo 6938 oseb

07.04.2014, 10:52

Svetovni dan zdravja, obeležujemo ga 7. aprila, je letos posvečen boleznim, ki jih prenašajo vektorji oz. prenašalci. To so največkrat členonožci, kot so komarji, klopi, uši in bolhe. Zato letos ta dan poteka pod geslom Majhen ugriz - velika težava. V Sloveniji sta najpogostejši vektorski bolezni klopni meningoencefalitis in lymska borelioza.

Vsi govorijo samo o znanem nogometašu in njegovi ženi!

03.04.2014, 08:04

Tuje in domače medije je preplavila italijanska zgodba. Prejšnji teden so namreč na vlaku našli zapuščenega dojenčka. V njegovo usodo sta se umešala znani nogometaš Antonio Floro Flores in njegova žena Michela.

Spremembe glede materinskega, očetovskega in starševskega dopusta

03.04.2014, 13:30

DZ se je na današnjem nadaljevanju marčevske seje lotil tretje obravnave zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. Uvodna predstavitev stališč poslanskih skupin je pokazala, da ima zakon zagotovljeno podporo koalicijske večine. Zakon je tudi v delu opozicije naletel na dober odziv. Najbolj kritična do zakona je NSi, ki ga ne bo podprla.

Žal ta trend iz leta v leto narašča

03.04.2014, 10:24

Število mladih v Evropi, ki živijo pri svojih starših, se je med letoma 2007 in 2011 zvišala s 44 odstotkov na 48 odstotkov. Pri tem izstopajo mladi v Sloveniji, sodeč po poročilu Evropske fundacije za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound jih doma živi 85 odstotkov. S tem se Slovenija skupaj z Malto uvršča v vrh Evrope.

Slovenija: Starši opozarjajo že vrsto let!

03.04.2014, 08:40

V Vseslovenski iniciativi za enake možnosti oseb z avtizmom ob današnjem svetovnem dnevu avtizma opozarjajo na sistemsko neurejen položaj teh oseb. Med drugim si prizadevajo za ustanovitev javne ustanove, ki bi celostno obravnavala vse osebe z avtizmom, spremembe pa so po njihovem mnenju potrebne tudi v zdravstvu in izobraževanju pedagogov.

20 najpogostejših imen v Sloveniji od leta 2011

26.03.2014, 08:02

Izbira otrokovega imena je za starše zelo zahtevna naloga. Nekateri želijo svoji hčerki ali sinu izbrati takšno, ki ima globok pomen, drugim so všeč tradicionalna, tretji se odločijo za tuje. Nekateri pa nadaljujejo družinsko tradicijo in njihov potomec nosi prav takšno ime, kot ga je imela babica ali dedek.

Slovenija: Število obolelih naraslo

27.03.2014, 14:51

Slovenija sodi med države, kjer je visoka verjetnost okužbe z boleznimi, ki jih prenašajo klopi. Lani je število obolelih za lymsko boreliozo, ki je najpogostejša bolezen, ki jo prenaša klop, in klopnim meningoencefalitisom občutno poraslo. Strokovnjaki zato opozarjajo na preventivo, saj se s toplejšimi meseci prične tudi aktivnost klopov.

Resnica o čevapčičih!

26.03.2014, 08:09

Čevapčiči so znani po vsem balkanskem polotoku. Pripravljamo jih lahko samo iz govedine, iz govedine in teletine, samo iz svinjine ali pa tako kot v Grčiji, samo iz jagnjetine. In zakaj bi čakali, da jih poskusite? Odprite že sezono piknikov!

Video

Forum

Anketa Arhiv

Kako pogosto berete članke s starševskimi nasveti?

Nosečnica v pisarni

Ženska Moški
-->