Iskanje

Članki

Novost v ljubljanski porodnišnici

24.10.2014, 10:38

Obporodna epiduralna analgezija je po uspešno zaključenem skupnem projektu kliničnega oddelka za perinatologijo ginekološke klinike in oddelka za anesteziologijo UKC Ljubljana na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu. Strokovni direktor klinike Adolf Lukanovič je dejal, da gre za velik korak k zagotavljanju visoko kakovostnih storitev.

Predstavnik palače zanikal govorice!

23.10.2014, 10:47

Čeprav so mnogi mediji poročali, da vojvodinja Kate Middleton pričakuje dvojčka, to na žalost ni res. Predstavnik palače je končno spregovoril za tuji medij in dejal, da pod njenim srcem bije samo en mali srček.

Škodljivih učinkov se mladi ne zavedajo

24.10.2014, 11:46

Na ministrstvu za zdravje si ob napovedi glede uvajanja trošarin na sladke pijače želijo, da bi se del teh sredstev lahko namensko porabil za javno zdravstvene in preventivne programe. Po njihovem mnenju je tudi pomembno, da država sprejme ukrepe, ki bodo preusmerili potrošnike od sladkih pijač k uživanju navadne, izvirske in mineralne vode.

V primeru poplav je treba nujno poskrbeti za …

23.10.2014, 11:18

V primeru poplav je treba poskrbeti tudi za čiščenje in razkuževanje prostorov, ki jih je zalila voda. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje svetujejo, da prostore, ki jih je poplavilo, prezračimo ter iz njih odstranimo vse odstranljive predmete. Na ta način prostor pripravimo za čiščenje ter razkuževanje tal in sten.

Leta 2010 je Sandra Auer pritegnila pozornost Slovencev, danes pa ...

21.10.2014, 08:38

Sandro Auer je Slovenija spoznala v šovu Big Brother Slavnih, na portalu Bibaleze.si pa smo pozorno spremljali njeno prvo nosečnost. Z veseljem vam sporočamo, da je drugič noseča.

Radovljica: Ko je stiska prehuda …

21.10.2014, 14:21

Radovljiški krizni center za mlade Kresnička letos praznuje desetletnico delovanja. Velja za enega najboljših v državi, v desetih letih pa je sprejel že 436 otrok in mlajših polnoletnih oseb. Ob svojem jubileju je center danes v Lescah pripravil posebno celodnevno praznovanje in dan odprtih vrat.

To ni le bolezen žensk!

20.10.2014, 13:23

Osteoporozni zlom bo v življenju utrpela vsaka tretja ženska, starejša od 50. let. A osteoporoza ni le bolezen žensk. Takšen zlom bo v življenju doletel vsakega petega moškega, je ob današnjem svetovnem dnevu osteoporoze za STA pojasnil endokrinolog, ki se ukvarja s hormonskimi motnjami ter z osteoporozo in drugimi boleznimi kosti, Tomaž Kocjan.

To lahko preprečimo na zelo preprost način!

15.10.2014, 13:29

Virusi in bakterije, ki povzročajo številne nalezljive bolezni, se v največji meri prenašajo preko umazanih rok. S pravilnim in rednim umivanjem rok lahko zmanjšamo okužbe dihal za 30 odstotkov, okužbe prebavil pa kar za 44 odstotkov, ob svetovnem dnevu umivanja rok opozarjajo v Dezinfekcijskem društvu Slovenije.

Kako lahko preprečimo raka dojk?

15.10.2014, 11:21

Ob letošnjem dnevu zdravih dojk, v Evropski zvezi Europa Donna opozarjajo na pomen zdravega življenjskega sloga z uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in vsakodnevno telesno dejavnostjo. Nezdrav življenjski slog je namreč eden izmed dejavnikov, ki so povezani z večjim zbolevanjem za rakom dojk.

Fotografija, ki je ganila svet!

14.10.2014, 12:09

Nick Vujicic se je rodil brez nog in rok, a to mu ni preprečilo, da bi sledil svojim sanjam. Danes je svetovno znan motivacijski govorec, predan soprog od lanskega valentinovega pa tudi predan oče. Na družbenih omrežjih z oboževalci rad deli fotografije iz svojega zasebnega življenja in pred dnevi je objavil niz fotografij, ki so sprožile ganljiv odziv ljudi z vsega sveta.

Video

Forum

Anketa Arhiv

Kje boste preživeli krompirjeve počitnice?

Družina

Ženska Moški