Iskanje

Članki

Leta 2010 je Sandra Auer pritegnila pozornost Slovencev, danes pa ...

21.10.2014, 08:38

Sandro Auer je Slovenija spoznala v šovu Big Brother Slavnih, na portalu Bibaleze.si pa smo pozorno spremljali njeno prvo nosečnost. Z veseljem vam sporočamo, da je drugič noseča.

Radovljica: Ko je stiska prehuda …

21.10.2014, 14:21

Radovljiški krizni center za mlade Kresnička letos praznuje desetletnico delovanja. Velja za enega najboljših v državi, v desetih letih pa je sprejel že 436 otrok in mlajših polnoletnih oseb. Ob svojem jubileju je center danes v Lescah pripravil posebno celodnevno praznovanje in dan odprtih vrat.

To ni le bolezen žensk!

20.10.2014, 13:23

Osteoporozni zlom bo v življenju utrpela vsaka tretja ženska, starejša od 50. let. A osteoporoza ni le bolezen žensk. Takšen zlom bo v življenju doletel vsakega petega moškega, je ob današnjem svetovnem dnevu osteoporoze za STA pojasnil endokrinolog, ki se ukvarja s hormonskimi motnjami ter z osteoporozo in drugimi boleznimi kosti, Tomaž Kocjan.

Številne okužbe lahko preprečimo na zelo preprost način!

15.10.2014, 13:29

Virusi in bakterije, ki povzročajo številne nalezljive bolezni, se v največji meri prenašajo preko umazanih rok. S pravilnim in rednim umivanjem rok lahko zmanjšamo okužbe dihal za 30 odstotkov, okužbe prebavil pa kar za 44 odstotkov, ob svetovnem dnevu umivanja rok opozarjajo v Dezinfekcijskem društvu Slovenije.

Kako lahko preprečimo raka dojk?

15.10.2014, 11:21

Ob letošnjem dnevu zdravih dojk, v Evropski zvezi Europa Donna opozarjajo na pomen zdravega življenjskega sloga z uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in vsakodnevno telesno dejavnostjo. Nezdrav življenjski slog je namreč eden izmed dejavnikov, ki so povezani z večjim zbolevanjem za rakom dojk.

Fotografija, ki je ganila svet!

14.10.2014, 12:09

Nick Vujicic se je rodil brez nog in rok, a to mu ni preprečilo, da bi sledil svojim sanjam. Danes je svetovno znan motivacijski govorec, predan soprog od lanskega valentinovega pa tudi predan oče. Na družbenih omrežjih z oboževalci rad deli fotografije iz svojega zasebnega življenja in pred dnevi je objavil niz fotografij, ki so sprožile ganljiv odziv ljudi z vsega sveta.

»Zebe me, v šolo moram hoditi v umazanih oblačilih ... «

07.10.2014, 08:41

Otroštvo naj bi bil najlepši čas življenja. Brezskrbno, igrivo, zabavno ... Čas, ko naj bi bile otrokova edina skrb igrače in prijatelji. A žal temu že dolgo ni tako. Tudi Slovenijo namreč pesti vse večja revščina, otroci pa so najbolj ranljivi ujetniki situacije. Dobrodelne organizacije poskušajo pomagati po svojih najboljših močeh, a potrebujejo tudi našo pomoč. Kako pomagati?

Igra je pomembna pri otrokovem razvoju!

06.10.2014, 10:53

S prvim ponedeljkom v oktobru se tradicionalno začenja teden otroka, ki ga pripravlja Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). V letošnjem tednu bodo v ospredju igra in prostočasne dejavnosti otrok. Te so, kot poudarjajo na zvezi, pomembne za razvedrilo otrok ter tudi za razvoj njihovih sposobnosti, pridobivanje znanj in izkušenj.

Slovenija: Velike spremembe na področju šolstva

29.09.2014, 11:00

Na ljubljanski pedagoški fakulteti poteka mednarodna konferenca o specifičnih učnih težavah. Kot je v uvodnem nagovoru poudarila predsednica društva za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami Bravo Marija Kevkler, potrebujemo tako šolo, kjer bodo tudi otroci in mladostniki s težavami razvijali svoje potenciale.

Nedvomno zaželena informacija

26.09.2014, 10:42

Različne oblike kontracepcije v Sloveniji uporablja okoli 50 odstotkov žensk v rodni dobi. Okoli 16 odstotkov vseh nosečnosti pri nas je neželenih in se končajo s prekinitvijo. Slovenija ima tako eno najnižjih stopenj splavnosti v svetovnem merilu, izpostavlja ginekologinja z ljubljanske ginekološke klinike Bojana Pinter.

Video

Forum

Anketa Arhiv

Kje boste preživeli krompirjeve počitnice?

Družina

Ženska Moški