Iskanje

Članki

Težave, ki žal še niso minile …

16.09.2014, 07:53

V začetku septembra je bila obremenjenost zraka s cvetnim prahom ambrozije še vedno visoka in alergiki so imeli kar precej težav. Dež je vse skupaj omilil, ampak posamezniki imajo lahko še vedno težave. Kako lahko te dni otroku alergiku pomagate?

To so zagotovo najbolj nenavadna imena otrok!

15.09.2014, 13:33

Znano je, da si zvezdniki veliko privoščijo. Nekateri gredo tako daleč, da si za otroka omislijo nekoliko nenavadno, redko in predvsem zelo edinstveno ime. Tako je na primer Nicolas Cage svojega sina po Supermanu poimenoval Kal-El, Jason Lee pa po navdihu pesmi He's Simple, He's Dumb, He's the Pilot kar Pilot Inspektor. V nadaljevanju vam predstavljamo še nekaj nenavadnih imen otrok slavnih tujih in domačih zvezdnikov.

Znani so rezultati!

15.09.2014, 10:04

Kandidati, ki so opravljali jesenski rok splošne mature, bodo danes seznanjeni z rezultati. Tisti, ki so maturo naredili, se bodo lahko vpisali na še prosta mesta na razpisanih študijskih programih.

Odgovorite na vprašanje in osvojite nagrado!

12.09.2014, 13:43

Juhu, nova nagradna igra je tu. Vabimo vas, da odgovorite na preprosto nagradno vprašanje in z malo sreče bo prikupna knjiga morda našla svoje mesto prav na vaši knjižni polici! Več o nagradni igri pa vam razkrivamo v nadaljevanju.

Kam se lahko otroci v stiski obrnejo po pomoč?

10.09.2014, 15:12

V številnih krajih po Sloveniji je v dvanajstih letih zaživelo 500 Unicefovih Varnih točk, kamor se lahko otroci zatečejo, ko potrebujejo pomoč. V letošnjem letu je bilo teh otrok 100, od tega jih je bilo 27 v resnejših težavah, ko so bili deležni medvrstniškega nasilja, družinskih stisk in nadlegovanja. Največ otrok je starih med 10 in 14 let.

Slovenija: Ne spreglejte najbolj aktualne informacije!

10.09.2014, 08:29

Skorajda ga ni jutra, ko ne bi poslušali o gneči in zastojih v cestnem prometu, o jutranjih prometnih konicah in drugih nevšečnostih, ki nam parajo živce na poti v službo, šolo, po opravkih. A zakaj se pravzaprav drenjamo v kupih pločevine in bijemo bitko s časom, če pa nam je na voljo varnejše, okolju prijazno in cenovno ugodno potovanje z vlakom?

Nosečnice, pozor!

09.09.2014, 11:23

Ob mednarodnem dnevu osveščanja o fetalnem alkoholnem sindromu (FAS) je stekla kampanja osveščanja o tveganjih zaradi pitja alkohola med nosečnostjo. Kampanji Premlad, da bi pil alkohol se je pridružilo več kot 40 organizacij iz več kot 20 držav, tudi Slovenije. V njej opozarjajo, da je vsak alkohol med nosečnostjo nevaren za otroka.

Velika nagradna igra za šolarje!

02.09.2014, 08:28

Dragi šolarji, na žalost ste se morali posloviti od počitnic, toda naj vas to ne potare. V novem šolskem letu vas zagotovo čaka veliko zabavnih in poučnih trenutkov. Da pa vam bo lažje in da bo vaš svet še vedno poln igrarij in norčij, smo za vas pripravili posebno nagradno igro Otroci, to smo mi! Osvojite lahko knjigo, s katero bo vaša domišljija dobila prosto pot.

Ganljiva gesta Brendijeve hčerke

26.08.2014, 09:26

Pred tremi leti je vsa Slovenija žalovala za popularnim pevcem Brankom Jovanovićem Vunjakom, Brendijem. Te dni pa je njegova družina presrečna. Njegova hčerka Tina Vunjak je rodila sina, ki ga je poimenovala kar Brendi.

Ta teden pomemben za srednješolce!

25.08.2014, 10:18

S pisnim izpitom iz materinščine se 25. avgusta na slovenskih srednjih šolah začenjata jesenska dela splošne in poklicne mature. Kandidati bodo z uspehom na splošni maturi seznanjeni 15. septembra, kandidati, ki bodo opravljali poklicno maturo, pa teden prej, 8. septembra.

Video

Forum

Anketa Arhiv

Moj porod je trajal ...

Porodna babica

Ženska Moški