Iskanje

Članki

Skozi igro se učijo …

21.08.2014, 08:02

Otroci se skozi igro naučijo, da ima vsako dejanje posledico. Spoznajo, da se je kljub razočaranju treba pobrati. Naučijo se prepoznati čustva drugih in obenem postajajo bolj samozavestne osebe.

Kdaj nastopi puberteta?

14.09.2012, 08:24

Veliko se govori o tem, da se otroci spremenijo, ko pridejo v puberteto, toda starši, ki imajo edinca ali edinko, pravzaprav ne vedo, kaj naj pričakujejo. Najstnik ne doživlja le fizičnih sprememb, ampak začne doživljati svet okrog sebe povsem drugače, želi se osamosvojiti, njegovo razpoloženje niha …

4 najboljše starševske strategije

11.08.2014, 08:04

Otrokova trma je vsak dan na programu. Ne želi takoj vstati in pohiteti v šolo? Sitnari in se obira pri oblačenju? Ne drži se postavljenih pravil? Psihologi pravijo, da tudi za to obstaja zdravilo.

Slovenija: Takih imen ne dajemo otrokom!

07.04.2014, 08:04

Ko se na nosečniškem testu prikaže modra črtica, se za bodoče starše začne težka naloga. Domisliti se morajo najlepšega imena za svojega otroka. Brskajo po svetovnem spletu, navdih iščejo v knjigi z imeni, sprašujejo po forumih, katera so najpogostejša, katera so edinstvena. Nekateri sledijo tradiciji in raziskujejo družinsko drevo, da bi našli ime z globokim pomenom. Statistični urad Republike Slovenije je zabeležil, katerih imen starši od leta 1991 ne dajejo svojim otrokom.

Koliko časa preživijo skupaj družinski člani?

30.04.2014, 06:36

Koliko časa preživite kot družina skupaj? Kaj počnete skupaj? Raziskovalci so ugotovili namreč, da kar 70 odstotkov družin preživi manj kot uro dnevno skupaj.

Kaj storiti, če otrok krade?

14.09.2012, 10:30

Otroci kradejo zaradi različnih vzrokov, predvsem pa zato, ker se ne znajo kontrolirati, ker želijo izpolniti svoje potrebe ali pritegniti pozornost staršev, ker nimajo kontrole nad življenjem. Kako morate kot starši ukrepati dovolj zgodaj, da majhne kraje ne prerastejo v velike?

Zbolijo lahko že nekajmesečni otroci!

24.02.2014, 13:12

Razprava glede oskrbe bolnikov s kronično vnetno črevesno boleznijo (KVČB) se je doslej vrtela zlasti okoli dostopnosti do zdravil. A da lahko bolnik s KVČB dobro obvladuje svojo bolezen in da bolezen ne obvladuje njega, je nujna celostna obravnava, pri čemer pa so razlike med državami EU velike.

Ste preveč zaščitniški do otroka?

13.02.2014, 10:08

Seveda je normalno, da starši na prvo mesto postavijo otroke, toda če so preveč zaščitniški do njih, jim to ne koristi. Pazite! Tenka je meja med nenehno skrbjo in dušenjem.

Česa ni nikoli preveč?!

18.02.2013, 08:00

Ljubezen je tisto hranilo, ki ga nikoli ne more biti preveč. To, da otroka zasipamo s poljubčki in objemi in mu dajemo vedeti, kako ga imamo radi, v njem zbuja ne samo občutek ugodja, ampak se zato počuti varnega in sprejetega.

Ko otrok spi z mamo v isti postelji …

30.04.2013, 14:27

Psihologi in pediatri po novem svetujejo, da prve mesece otrok spi v isti postelji kot mamica. Včasih je bilo to nepojmljivo, saj so bili prepričani, da so takšni otroci potem preveč odvisni od staršev. Dr. James McKenne dokazuje, da so otroci, ki spijo skupaj z mamo, bolj zdravi, imajo boljše ocene v šoli, so samozavestnejši in samostojnejši.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Anketa Arhiv

Moj porod je trajal ...

Porodna babica

Ženska Moški