Iskanje

Članki

Zakaj je koristno, da otroci zbirajo slikice?

12.01.2015, 11:06

Včasih so otroci zbirali prtičke, stare kovance, značke ali znamke, danes so aktualne slikice. Verjeli ali ne, tudi to ima svoje prednosti.

Prihaja risanka Maša in medved!

07.01.2015, 14:12

Vsi starši vedo, da je pretirano gledanje televizije škodljivo, toda roko na srce – vsi otroci gledajo risanke. Pomembno je, da ne preživijo več ur pred televizijskim ali računalniškim zaslonom in da če že, gledajo program, primeren njihovi starosti. Po mnenju strokovnjakov so risanke celo dobrodošle, saj se v njih skriva sporočilo, nek nauk.

4 najboljše starševske strategije

16.12.2014, 14:39

Otrokova trma je vsak dan na urniku. Ne želi takoj vstati in pohiteti v šolo? Sitnari in se obira pri oblačenju? Ne drži se postavljenih pravil? Psihologi pravijo, da tudi za to obstaja zdravilo.

Testirajte se!

21.11.2014, 09:28

Evropski teden promocije testiranja na okužbo z virusom HIV, ki se začenja v petek, letos poteka pod geslom Govori o hivu, testiraj se. Z njim želijo spodbuditi testiranje zlasti v ogroženih skupinah ljudi za okužbo. Delež testiranja na hiv je v Sloveniji nizek, po ocenah pa je med 150 in 200 okuženih s tem virusom, ki za okužbo ne vedo.

Naj ne pijejo takšnih pijač!

31.12.2010, 05:45

Zelo veliko majhnih otrok uživa kofein, začnejo že pri petih letih. Strokovnjaki so ugotovili, da to ne povzroča močenje postelje, temveč slabo vpliva na otrokove spalne navade.

Odmevna hrvaška novica

28.10.2014, 13:13

Hrvaško ministrstvo za zdravje je napovedalo, da bo do konca tedna poslalo opozorilo vsem direktorjem bolnišnic, v katerih ne opravljajo splava, naj zagotovijo možnost postopka prekinitve nosečnosti v skladu z zakonom. Zagrozili so tudi s kaznimi, ker vse več hrvaških bolnišnic zavrača opravljanje splava zaradi ugovora vesti ginekologov.

Radovljica: Ko je stiska prehuda …

21.10.2014, 14:21

Radovljiški krizni center za mlade Kresnička letos praznuje desetletnico delovanja. Velja za enega najboljših v državi, v desetih letih pa je sprejel že 436 otrok in mlajših polnoletnih oseb. Ob svojem jubileju je center danes v Lescah pripravil posebno celodnevno praznovanje in dan odprtih vrat.

»Zebe me, v šolo moram hoditi v umazanih oblačilih ... «

07.10.2014, 08:41

Otroštvo naj bi bil najlepši čas življenja. Brezskrbno, igrivo, zabavno ... Čas, ko naj bi bile otrokova edina skrb igrače in prijatelji. A žal temu že dolgo ni tako. Tudi Slovenijo namreč pesti vse večja revščina, otroci pa so najbolj ranljivi ujetniki situacije. Dobrodelne organizacije poskušajo pomagati po svojih najboljših močeh, a potrebujejo tudi našo pomoč. Kako pomagati?

Nasveti za reševanje težav s koncentracijo

02.09.2014, 13:20

Zdravniki pravijo, da nastanejo motnje koncentracije pri otrocih zaradi pomanjkljive preskrbe možganov s kisikom ali hranljivimi snovmi oziroma so krivi notranji konflikti, zaradi katerih se otrok ne more umiriti.

Otroci danes višji in prej spolno zreli

18.09.2014, 11:02

V razvitih državah so otroci v povprečju vedno višji in prej spolno dozorijo, še posebej dekleta. Spremembe so velike, raziskav pa je tudi v Sloveniji premalo, je pred današnjim začetkom mednarodnega kongresa o rasti in klinični auksologiji v Mariboru povedal pediater Martin Bigec iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Anketa Arhiv

Ali vaš otrok vedno sedi v avtomobilu v varnostnem sedežu?

Potovanje

Ženska Moški