Iskanje

Članki

Radovljica: Ko je stiska prehuda …

21.10.2014, 14:21

Radovljiški krizni center za mlade Kresnička letos praznuje desetletnico delovanja. Velja za enega najboljših v državi, v desetih letih pa je sprejel že 436 otrok in mlajših polnoletnih oseb. Ob svojem jubileju je center danes v Lescah pripravil posebno celodnevno praznovanje in dan odprtih vrat.

»Zebe me, v šolo moram hoditi v umazanih oblačilih ... «

07.10.2014, 08:41

Otroštvo naj bi bil najlepši čas življenja. Brezskrbno, igrivo, zabavno ... Čas, ko naj bi bile otrokova edina skrb igrače in prijatelji. A žal temu že dolgo ni tako. Tudi Slovenijo namreč pesti vse večja revščina, otroci pa so najbolj ranljivi ujetniki situacije. Dobrodelne organizacije poskušajo pomagati po svojih najboljših močeh, a potrebujejo tudi našo pomoč. Kako pomagati?

Nasveti za reševanje težav s koncentracijo

02.09.2014, 13:20

Zdravniki pravijo, da nastanejo motnje koncentracije pri otrocih zaradi pomanjkljive preskrbe možganov s kisikom ali hranljivimi snovmi oziroma so krivi notranji konflikti, zaradi katerih se otrok ne more umiriti.

Otroci danes višji in prej spolno zreli

18.09.2014, 11:02

V razvitih državah so otroci v povprečju vedno višji in prej spolno dozorijo, še posebej dekleta. Spremembe so velike, raziskav pa je tudi v Sloveniji premalo, je pred današnjim začetkom mednarodnega kongresa o rasti in klinični auksologiji v Mariboru povedal pediater Martin Bigec iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Skozi igro se učijo …

21.08.2014, 08:02

Otroci se skozi igro naučijo, da ima vsako dejanje posledico. Spoznajo, da se je kljub razočaranju treba pobrati. Naučijo se prepoznati čustva drugih in obenem postajajo bolj samozavestne osebe.

Kdaj nastopi puberteta?

14.09.2012, 08:24

Veliko se govori o tem, da se otroci spremenijo, ko pridejo v puberteto, toda starši, ki imajo edinca ali edinko, pravzaprav ne vedo, kaj naj pričakujejo. Najstnik ne doživlja le fizičnih sprememb, ampak začne doživljati svet okrog sebe povsem drugače, želi se osamosvojiti, njegovo razpoloženje niha …

4 najboljše starševske strategije

11.08.2014, 08:04

Otrokova trma je vsak dan na programu. Ne želi takoj vstati in pohiteti v šolo? Sitnari in se obira pri oblačenju? Ne drži se postavljenih pravil? Psihologi pravijo, da tudi za to obstaja zdravilo.

Slovenija: Takih imen ne dajemo otrokom!

07.04.2014, 08:04

Ko se na nosečniškem testu prikaže modra črtica, se za bodoče starše začne težka naloga. Domisliti se morajo najlepšega imena za svojega otroka. Brskajo po svetovnem spletu, navdih iščejo v knjigi z imeni, sprašujejo po forumih, katera so najpogostejša, katera so edinstvena. Nekateri sledijo tradiciji in raziskujejo družinsko drevo, da bi našli ime z globokim pomenom. Statistični urad Republike Slovenije je zabeležil, katerih imen starši od leta 1991 ne dajejo svojim otrokom.

Koliko časa preživijo skupaj družinski člani?

30.04.2014, 06:36

Koliko časa preživite kot družina skupaj? Kaj počnete skupaj? Raziskovalci so ugotovili namreč, da kar 70 odstotkov družin preživi manj kot uro dnevno skupaj.

Kaj storiti, če otrok krade?

14.09.2012, 10:30

Otroci kradejo zaradi različnih vzrokov, predvsem pa zato, ker se ne znajo kontrolirati, ker želijo izpolniti svoje potrebe ali pritegniti pozornost staršev, ker nimajo kontrole nad življenjem. Kako morate kot starši ukrepati dovolj zgodaj, da majhne kraje ne prerastejo v velike?

Video

Ni zadetkov!

Forum

Anketa Arhiv

Kje boste preživeli krompirjeve počitnice?

Družina

Ženska Moški