Iskanje

Članki

Masaža med nosečnostjo: DA ali NE?

19.01.2015, 10:40

Nosečniške težave lahko premagate tudi z masažo, prav tako lahko z njo poskrbite za boljše počutje. Kaj so prednosti masaže in, ali jo lahko prakticiramo do poroda, smo se pogovarjali z Nino Terčon, dipl. med. sestro, študentko apl. kineziologije, maserko.

Znaki razvojnih težav pri dojenčku

07.11.2014, 15:56

Dojenčki imajo svojo najljubšo stran v vozičku. Ali to pomeni, da imajo eno stran telesa bolj razvito kot drugo? Nekateri se ne plazijo po vseh štirih, dosti malčkov pri športnih aktivnostih uporablja le eno polovico telesa – je to znak za razvojne težave?

Kaj je hipotonija in kako ukrepati?

20.08.2013, 07:50

Hipotonija pravzaprav pomeni nižji mišični tonus oz. slabšo mišično aktivnost pri dojenčku oz. otroku. Posledica je slabša stabilnost, kar vpliva na držo in gibanje. Diplomirana fizioterapevtka in terapevtka razvojnonevrološke obravnave Špela Gorenc Jazbec nam je zaupala, kaj so znaki hipotonije, zakaj se to pojavi oz. ali se to podeduje. Pojasnila je tudi, da v takšnem primeru otrok nujno potrebuje razvojnonevrološko obravnavo.

Kaj storiti ob nenačrtovanem porodu doma?

13.12.2012, 07:07

Če nosečnica ob popadkih zaradi kakršnih koli vzrokov ne more priti do porodnišnice, mora najprej ostati mirna in prisluhniti svojemu telesu ter se na to primerno odzvati. Gordana Njenjić, diplomirana medicinska sestra in babica, nam je pojasnila, kako potekajo vse tri faze poroda in na kaj mora biti porodnica pozorna, da ne bo ogroženo njeno ali otrokovo življenje.

Poglejte, kako slabo so retuširali slavno pevko!

02.11.2012, 06:48

Christino Aguilera so za potrebe oglasne kampanje kar preveč očitno računalniško obdelali. Čeprav je v resnici plavolaska kar lepo okrogla, je na novem oglasnem materialu videti vitka kot nekoč!

Vadba za pravilno telesno držo

07.09.2012, 08:09

Res je, da otroci najbolj uživajo ob igranju igric na računalniku, toda starši smo tu, da poskrbimo, da se bodo tudi dovolj gibali. K zdravemu načinu življenja lahko veliko pripomore tudi obiskovanje pilatesa, kjer otrok obenem spozna nove prijatelje.

VIDEO: Nordijska hoja za nosečnice

03.09.2012, 06:14

V nosečnosti lahko ženska nadaljuje športne aktivnosti; koristna vadba za zdravje je tudi nordijska hoja. Izkoristite lepo vreme in se podajte na svež zrak, kjer lahko med hojo izvajate posamezne vaje in tako vzdržujete svoje aerobne sposobnosti.

Kakšno šolsko torbo izbrati?

20.08.2012, 07:23

V poplavi ponudb šolskih torb se starši znajdejo v precepu, katero izbrati. Torbe prvošolcev morajo imeti čvrsto hrbtišče, rešitev za pretežke torbe so takšne s koleščki in ročajem, nošenje na eno naramnico in ves čas na istem ramenu pa fizioterapevti odsvetujejo.

Olajšajmo bolečine v hrbtu

22.05.2012, 07:22

Mnoge nosečnice in mame večkrat potožijo o bolečinah v predelu hrbtenice. Te so največkrat omejene na predel križa, lahko pa se pojavljajo vzdolž cele hrbtenice. Inštruktorica pilatesa ter pred- in poporodne vadbe Lea Remic je z nami delila nasvete, ki bodo v pomoč tako nosečnicam kot mladim mamicam.

Išias med nosečnostjo

07.02.2012, 07:38

Išias je laični izraz za bolečino, ki se širi iz križa po zadnji ali zunanji strani stegna do kolena, lahko tudi do gležnja, stopala ali prstov na nogi. Bolečine lahko nastopijo tudi med nosečnostjo. Kako si lahko bodoče mamice pomagajo in kdaj je čas, da obiščejo ortopeda?

Video

Ni zadetkov!

Forum

Anketa Arhiv

Ali preverite, ali so igrala brezhibna?

Otrok na igralih

Ženska Moški