Iskanje

Članki

Mami! Ali lahko dobim kontaktne leče?

24.02.2015, 11:30

Mnogo otrok potrebuje korekcijo vida in ena izmed najboljših opcij so kontaktne leče. Kontaktne leče prinašajo številne prednosti, od odličnega perifernega vida, udobja, kot tudi do krepitve otrokove samozavesti in samopodobe, saj veliko otrok zavrača očala ter jih tako posledično tudi ne nosi redno, kar lahko vpliva na poslabšanje vida.

Kako obuditi iskrico ljubezni?

13.02.2015, 11:26

Po letih in letih, ko sta partnerja poročena, lahko pride tudi do takšnih in drugačnih težav. Kaj se zgodi z zakoncema, ki se imata še zelo rada, a nista več spolno aktivna? Je vzrok treba iskati nekje globlje? Kako lahko obudita iskrico ljubezni? Odgovore nam je pomagala poiskati Sonja Beznik, specialistka za zakonsko in družinsko terapijo.

Pomembno dognanje o cepljenju

11.02.2015, 13:31

Cepivo proti okužbam s humanimi papilomavirusi (HPV) ne vodi v bolj tvegano spolno obnašanje mladostnikov in ne povečuje pogostnosti spolno prenosljivih okužb, kaže objavljena študija ekipe ameriških raziskovalcev, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Kaj storiti, če se že v najstniških letih pojavijo strije?

23.01.2015, 07:59

Nič čudnega ni, če se pri dekletu v najstniških letih pojavijo strije. Pomembno pa je, da jo kot starši opozorite, kako naj jih omili.

Znaki, ki kažejo, da otrok raste

19.01.2015, 10:35

Številni otroci se pritožujejo, da jih bolijo noge, kolena, kosti ali mišice. To je znak, da rastejo, in ne skrbite, ne gre za resno bolezen. Bolečine jim lahko ublažite s preprosto masažo, kremami ali protibolečinskimi zdravili. Kateri simptomi pa narekujejo, da mora otroka nujno pregledati zdravnik?

Primerna aktivnost med nosečnostjo

19.01.2015, 10:41

Vse bolj popularno spet postaja vrtenje hulahop obroča. Zato so se tudi nekatere nosečnice začele spraševati, ali je to primerna vadba za njih. Druge se sprašujejo, ali se lahko še naprej ukvarjajo z borilnim športom ali lahko jahajo … Navajamo športne aktivnosti, ki so primerne za ženske v veselem pričakovanju in tiste, ki niso priporočljive oziroma ogrožajo otrokovo zdravje.

Masaža med nosečnostjo: DA ali NE?

19.01.2015, 10:40

Nosečniške težave lahko premagate tudi z masažo, prav tako lahko z njo poskrbite za boljše počutje. Kaj so prednosti masaže in, ali jo lahko prakticiramo do poroda, smo se pogovarjali z Nino Terčon, dipl. med. sestro, študentko apl. kineziologije, maserko.

Kako z vadbo premagati nosečniške tegobe?

12.01.2015, 11:08

Ko je ženska noseča, je za njo to najlepše obdobje, kljub temu da v njeno življenje prinese veliko sprememb, tako fizičnih kot psihičnih. Zbrali smo nekaj nasvetov, kako se učinkovito spopasti z morebitnimi zdravstvenimi težavami. Pilates je namreč način vadbe, s katero lahko preženete glavobol, omilite bolečine v križu, preprečite zatekanje nog, izboljšate spanec ...

Zakaj je dobro, da otroci skačejo?

07.01.2015, 10:11

Vsi vemo, kako prikupno je gledati malčke, ko veselo skačejo naokoli. A čeprav se zdi to početje samoumevno, je v bistvu izjemno pomemben del otrokovega razvoja. S skoki, ki se pojavijo že zelo zgodaj in se razvijajo postopoma, otrok razvija odrivno moč, koordinacijo, ravnotežje, hitrost, spretnost in tudi osebnostne lastnosti, kot so samostojnost, pogum in odločnost.

Pozimi ne uporabljajte slinga, kengurujčka ali nahrbtnika!

26.12.2011, 09:58

Še posebej pozimi fizioterapevti odsvetujejo rabo slingov, kengurujčkov in nahrbtnikov, ker lahko otrok v njih utrpi ozebline. Kje pa je dojenček dovolj zaščiten pred mrazom?

Video

Forum

Anketa Arhiv

Ste zadovoljni z višino otroškega dodatka?

Otroški dodatek in varčevanje - 1

Ženska Moški