Iskanje

Članki

Kaj storiti, če se že v najstniških letih pojavijo strije?

23.01.2015, 07:59

Nič čudnega ni, če se pri dekletu v najstniških letih pojavijo strije. Pomembno pa je, da jo kot starši opozorite, kako naj jih omili.

Znaki, ki kažejo, da otrok raste

19.01.2015, 10:35

Številni otroci se pritožujejo, da jih bolijo noge, kolena, kosti ali mišice. To je znak, da rastejo, in ne skrbite, ne gre za resno bolezen. Bolečine jim lahko ublažite s preprosto masažo, kremami ali protibolečinskimi zdravili. Kateri simptomi pa narekujejo, da mora otroka nujno pregledati zdravnik?

Primerna aktivnost med nosečnostjo

19.01.2015, 10:41

Vse bolj popularno spet postaja vrtenje hulahop obroča. Zato so se tudi nekatere nosečnice začele spraševati, ali je to primerna vadba za njih. Druge se sprašujejo, ali se lahko še naprej ukvarjajo z borilnim športom ali lahko jahajo … Navajamo športne aktivnosti, ki so primerne za ženske v veselem pričakovanju in tiste, ki niso priporočljive oziroma ogrožajo otrokovo zdravje.

Masaža med nosečnostjo: DA ali NE?

19.01.2015, 10:40

Nosečniške težave lahko premagate tudi z masažo, prav tako lahko z njo poskrbite za boljše počutje. Kaj so prednosti masaže in, ali jo lahko prakticiramo do poroda, smo se pogovarjali z Nino Terčon, dipl. med. sestro, študentko apl. kineziologije, maserko.

Kako z vadbo premagati nosečniške tegobe?

12.01.2015, 11:08

Ko je ženska noseča, je za njo to najlepše obdobje, kljub temu da v njeno življenje prinese veliko sprememb, tako fizičnih kot psihičnih. Zbrali smo nekaj nasvetov, kako se učinkovito spopasti z morebitnimi zdravstvenimi težavami. Pilates je namreč način vadbe, s katero lahko preženete glavobol, omilite bolečine v križu, preprečite zatekanje nog, izboljšate spanec ...

Zakaj je dobro, da otroci skačejo?

07.01.2015, 10:11

Vsi vemo, kako prikupno je gledati malčke, ko veselo skačejo naokoli. A čeprav se zdi to početje samoumevno, je v bistvu izjemno pomemben del otrokovega razvoja. S skoki, ki se pojavijo že zelo zgodaj in se razvijajo postopoma, otrok razvija odrivno moč, koordinacijo, ravnotežje, hitrost, spretnost in tudi osebnostne lastnosti, kot so samostojnost, pogum in odločnost.

Pozimi ne uporabljajte slinga, kengurujčka ali nahrbtnika!

26.12.2011, 09:58

Še posebej pozimi fizioterapevti odsvetujejo rabo slingov, kengurujčkov in nahrbtnikov, ker lahko otrok v njih utrpi ozebline. Kje pa je dojenček dovolj zaščiten pred mrazom?

Ganljiv video postal spletna senzacija

24.12.2014, 09:45

Ko je očka izvedel, da njegova žena pričakuje dvojčka, je s kamero zabeležil najlepše trenutke njene nosečnosti. Poglejte si, kako aktivna sta bila dvojčka v maminem trebuščku med 32. in 35. tednom nosečnosti.

Šok: 12-letnici morali narediti splav!

23.12.2014, 12:14

Po poročanju srbskih medijev in podatkih Instituta za javno zdravje v Srbiji naredijo 20.000 splavov letno, neuradni podatki pa pričajo o znatno višji številki – 150.000. Najmlajša pacientka je bila stara 12 let.

Kaj vse je potrebno, da je otrok zdrav in srečen?

14.11.2014, 13:27

Vsi starši želite, da bi vaši otroci imeli srečno otroštvo. Toda, ali ste se kdaj vprašali, kaj vse potrebujejo za to? Ni dovolj, da poskrbite za uravnoteženo in zdravo prehrano, poleg tega jim morate omogočiti tudi dovolj gibanja na svežem zraku. Za njihove razigrane nasmehe pa bodo poskrbeli vaši topli objemi in neskončni poljubi.

Video

Forum

Anketa Arhiv

Ali vaš otrok vedno sedi v avtomobilu v varnostnem sedežu?

Potovanje

Ženska Moški