Iskanje

Članki

Z dojenčkom se pogovarjajte normalno

22.04.2014, 08:02

Ko govorite z otrokom, ne uporabljajte pomanjševalnic, krajših besed, ampak si predstavljajte, da se pogovarjajte z odraslo osebo. Pokažite, da imate bogat besedni zaklad in znanje prenesite na otroka.

Upoštevajte opozorila!

11.04.2014, 11:18

V Ljubljani se je začelo srečanje Zastrupitve s strupenimi rastlinami, ki ga organizirata sekcija za klinično toksikologijo Slovenskega zdravniškega društva in center za zastrupitve interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Spregovorili bodo tudi o zastrupitvah z rastlinami, podobnimi čemažu, ki so spomladi še posebej pogoste.

Danes je ena najlepših Slovenk!

09.04.2014, 08:06

Na fotografiji je Katarina Jurkovič kot desetletnica. Z znano slovensko manekenko smo zavrteli čas nazaj in se sprehodili po njenih spominih iz otroštva. Če želite videti, kako je bila kos igralski vlogi, si na VOYO poglejte film Izhod.

Grenko slovo od hišnega ljubljenčka

09.04.2014, 08:01

Izguba hišnega ljubljenčka je zelo težek udarec za vso družino, še posebej za otroke. Najprej večina staršev pomisli, kako zaščititi otroka pred bolečino in trpljenjem, zato se zatečejo k nakupu drugega hišnega ljubljenčka, ignoriranju resnice, lažem … Pravzaprav pa je pomembno, da govorite resnico, da se tudi sami soočite s smrtjo živalce in da ste otrokom v oporo, ko jim je hudo.

Vse več staršev opušča to navado!

15.11.2013, 07:54

Vse več staršev je, ki pred spanjem otrokom ne berejo pravljice. Vzrok se skriva v njihovi preutrujenosti, preobremenjenosti ali celo lenosti. Zato otroci raje uživajo ob gledanju televizije, igranju iger na računalniku. Toda knjige so za otrokov razvoj zelo pomembne, zato se organizirajte tako, da vam ostane čas tudi za pravljice!

7 znakov, ki razkrivajo otrokov spol

31.03.2014, 08:01

Dokler vam ginekolog ne potrdi na ultrazvoku, katerega spola je otrok, seveda ne morete biti 100 odstotno prepričani. Obstajajo pa ''zgodbice'', ki so po navadi kar resnične glede napovedovanja otrokovega spola. Na vas je, ali jim boste verjeli ali ne …

Ste že preizkusili prečiščevalno dieto?

22.05.2013, 07:51

Pomlad je primeren čas, da naredite nekaj za svoje zdravje. Iz organizma odstranite škodljive snovi s prečiščevalno dieto in zagotovo se boste počutili odlično, polni boste energije in novih zamisli.

Poglejte, kakšen je igralec iz nadaljevanke Grizzly Adams danes!

27.02.2014, 11:43

Dan Haggerty je v nadaljevanki Grizzly Adams odigral glavnega junaka, ki je bil del naše mladosti. Mnogi starši še spomnijo njegovih nepozabnih dogodivščin z ogromnim medvedom Benom. Preberite si še, kaj še smo izvedeli o najboljšem junaku vseh časov.

Deklica 10 let živela v divjini!

13.02.2014, 10:47

Čeprav bi mnogi rekli, da je to prej pravljica o Mowgliju, je deklica resnično odraščala v Afriki med živalmi. Rodila se je v Nambiji francoskim staršem, ki so poskrbeli, da so bile njene najboljše prijateljice divje živali. Tippi Degre ni poznala drugih otrok, igrala se je s kačami, zebrami, krokodili, opicami, levi … Danes je stara 23 let in njeni starši so fotografije svoje hčerke z divjimi živalmi objavili v knjigi. Pravijo, da je imela njuna hčerka srečo, da je do 10. leta živela v divjini.

Preprosta kostuma za najstnika in najstnico

25.02.2014, 07:57

Si tudi vaš najstnik ali najstnica želi biti nekaj za pusta? Vi pa ne želite za kostum zapraviti goro denarja … Predlagajte spodaj navedeni ideji – poceni, enostavni, domiselni in hitri. In naj se pustno rajanje začne!

Video

Forum

Anketa Arhiv

Se veselite prvomajskih praznikov?

Družina na izletu

Ženska Moški
-->