Iskanje

Članki

Kopanje brez solz

22.02.2013, 08:04

Večer se lahko spremeni v pravo moro, če se otrok ne mara tuširati ali kopati. Namesto sproščujoče kopeli so v ospredju kričanje, pregovarjanje, razlaganje, jokanje, upiranje … Navajamo nekaj nasvetov, ki bo večerno umivanje spremenilo v zabavne trenutke.

Miki Muster: Začetnik slovenskega stripa

21.12.2010, 10:00

Generacije in generacije odraščajo ob stripovskih junakih Zvitorepcu, Lakotniku in Trdonji. Za zabavne urice branja je zaslužen slovenski animator, ilustrator, stripar, kipar, novinar in filmski režiser Miki Muster, ki je letos prejel Prešernovo nagrado.

To pa je novica!

30.01.2015, 10:55

Za vse, ki bi si želeli v živo ogledati živali, ki nastopajo v zadnjem filmu o Harryju Potterju (Harry Potter - Svetinje smrti 2. del) v studiu Warner Brothers pripravljajo poseben voden ogled. Med 13. in 25. februarjem bo vodja trenerjev živali Julie Tottman v Londonu ljubiteljem Potterja razkazala 250 živali.

Kakšne copate naj bi nosili otroci?

14.01.2015, 11:37

To vprašanje krati spanec marsikaterim staršem. Včasih so priporočali takšne, ki dajo stabilnost nogi, danes so po mnenju strokovnjakov najboljši čim mehkejši. Kakšni so pravzaprav najbolj ustrezni, nam je svetovala Špela Gorenc Jazbec, fizioterapevtka in terapevtka razvojno nevrološke obravnave.

Marsikdo ni mogel verjeti svojim očem!

06.01.2015, 13:38

Očka je na You Tubu leta 2013 objavil video, kako se njegova 14-mesečna hčerka Alyssa Guarino igra z več kot tri metre dolgo kačo. Od takrat ne manjka komentarjev, marsikdo ne odobrava takšnega početja, druge je strah za dekličino življenje, saj menijo, da je kača lahko zelo nepredvidljiva. Očka vse skupaj zagovarja in trdi, da hčerkino življenje ni bilo ogroženo. Na te živali se spozna, saj jih obožuje in proučuje že od najstniških dni.

Kaj imajo dojenčki najraje?

02.01.2015, 07:33

Ste že ugotovili, v čem uživa vaš otrok? Preberite si, kaj imajo dojenčki najraje. Mogoče dobite še kakšno idejo …

Triki za preprosto in izvirno zavijanje daril

24.12.2014, 09:51

Danes bo božični večer, ko se bodo pod svetlečo jelko bohotila darila za vaše najdražje. Pripravili ste majhna presenečenja, čaka vas samo še zavijanje. Bodite izvirni in jih ne zaprite v kupljeno darilno vrečko, ampak se raje prepustite domišljiji in bodite kreativni.

Podarimo slikanice Skrivnosti mladih levov!

19.12.2014, 10:48

Žiga Gombač, mladinski pisatelj, je tokrat presnetil najmlajšo publiko. Zavihtel je pero in ustvaril slikanico Skrivnosti mladih levov. Kaj vse se skriva v njej, nam je razkril v ekskluzivnem pogovoru. Ne spreglejte nagradne igre, v kateri lahko osvojite prav to slikanico.

Študija razkriva resnico

17.12.2014, 14:40

V otroških risankah sta smrt in nasilje bolj prisotna kot v filmih, namenjenih odraslim, glavne junake v risankah pa ubijejo skoraj trikrat pogosteje kot glavne junake v filmih, kaže študija, ki jo je v torek objavila strokovna revija British Medical Journal.

Starši, opozorite otroke na nevarnost!

16.12.2014, 13:47

Poškodbe zaradi uporabe s pirotehničnimi sredstvi so najpogostejše pri mladostnikih, še posebej osnovnošolci so tisti, ki začnejo eksperimentirati s temi sredstvi, so opozorili na Policijski upravi Maribor, ki se letos ponovno pridružuje vseslovenski akciji Bodi zvezda, ne meči petard. Pred nevarnostjo je treba zaščititi tudi živali.

Video

Forum

Anketa Arhiv

Ste zadovoljni z višino otroškega dodatka?

Otroški dodatek in varčevanje - 1

Ženska Moški