Iskanje

Članki

Kaj vpliva na razvoj otrokovega govora?

02.10.2014, 09:22

Prepevanje pesmic, ki jih spremljajo ploskanje, tleskanje in poplesavanje, oponašanje živalskih glasov, pripovedovanje zgodb z glasovnim igranjem dialogov in ponavljanje vedno istih vzorcev vplivajo na razvoj otrokovega govora.

Triki za kopanje brez solz

15.09.2014, 07:57

Večer se lahko spremeni v pravo moro, če se otrok ne mara tuširati ali kopati. Namesto sproščujoče kopeli so v ospredju kričanje, pregovarjanje, razlaganje, jokanje, upiranje … Navajamo nekaj nasvetov, ki bo večerno umivanje spremenilo v zabavne trenutke.

Velika nagradna igra za šolarje!

02.09.2014, 08:28

Dragi šolarji, na žalost ste se morali posloviti od počitnic, toda naj vas to ne potare. V novem šolskem letu vas zagotovo čaka veliko zabavnih in poučnih trenutkov. Da pa vam bo lažje in da bo vaš svet še vedno poln igrarij in norčij, smo za vas pripravili posebno nagradno igro Otroci, to smo mi! Osvojite lahko knjigo, s katero bo vaša domišljija dobila prosto pot.

Ni več skrivnost!

22.08.2014, 09:19

V filmski priredbi Knjige o džungli Rudyarda Kiplinga, ki jo bo režiral Andy Serkis, bo glas glavnemu antagonistu, krvoločnemu tigru Šir kanu, posodil britanski igralec Benedict Cumberbatch. Ta je trenutno edini, ki ga je Serkis izbral za sodelovanje pri svojem režijskem debutu, piše britanski časnik The Guardian.

Kam postaviti pisalno mizo v otroški sobi?

26.08.2013, 07:52

Mame in babice so nas učile, da mora biti otroška delovna miza postavljena ob oknu, toda feng šui nas opozarja, da otroka pogled ven ovira pri učenju. Ameriški strokovnjaki pa so obenem dokazali, da so najbolj uspešni tisti učenci, ki se vsakič znova učijo v novem prostoru.

Po 27 urah v slovenski porodnišnici!

31.10.2012, 08:44

Zvečer je prišel fant na obisk. Ne vem, od kod sem črpala energijo in pogum za dan, ki me je čakal. Zmrazi me, ko se spomnim tistega večera. Bil je kot zatišje pred groznim neurjem ...

Pet najbolj čudnih daril za princa Georgea

01.08.2014, 09:38

Prvi rojstni dan je princ preživel v krogu najbližjih družinskih članov, lovil je metulje, užival na klasični angleški čajanki, obkrožen s številnimi darili. Na žalost se nekaterih ne sme niti dotakniti, kaj šele z njimi igrati.

Strah je neupravičen!

30.07.2014, 09:47

Veliko ljudi se sooča z različni strahovi, med katerimi je pogost strah pred določenimi vrstami živali. Pedagoška vodja v ljubljanskem živalskem vrtu Irena Furlan je dejala, da pri njih izvajajo programe za premagovanje strahu pred kačami, pajki, žuželkami, podganami in ptiči. Obisk delavnic se iz leta v leto povečuje.

Končno čudovita novica iz Srbije

23.05.2014, 08:34

Dušan Krtolica iz Srbije je zelo nadarjen 11-letnik, ki ustvarja čudovite risbe živali, rastlin in dinozavrov. Njegove umetnije so tako osupljive, da mnogi ostanejo brez besed.

Fructal Natura 100% BIO granatno jabolko

05.05.2014, 14:48

Granatno jabolko je okusen in sočen sadež mamljive živo rdeče barve. V Perziji in Grčiji ga gojijo že od starodavnih časov, pri nas pa se je uveljavil šele v prejšnjem stoletju.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Anketa Arhiv

Kdaj je šel vaš otrok prvič k zobozdravniku?

Zobozdravnik

Ženska Moški