Iskanje

Članki

Prehranski dodatki, brez katerih v nosečnosti ne gre!

22.10.2014, 07:59

Zdrava, raznolika in uravnotežena prehrana je vse, kar vi in vaš otrok potrebujeta v času nosečnosti. Ker s tem zadovoljte vse prehranske potrebe, se v večini primerov ni potrebno zatekati k farmacevtskim pripravkom. A v času nosečnosti žensko telo običajno potrebuje več določenih vitaminov in mineralov, ki jih samo s hrano ne morete zagotoviti in takrat je čas, da pravočasno ukrepate!

Nekoč prikupna deklica, danes najbolj oblegana na svetu!

20.10.2014, 07:56

Poznate televizijsko serijo Hannah Montana in njeno glavno igralko Miley Cyrus? Že leta in leta vsak njen korak spremljajo fotografi in novinarji. Nekoč je veljala za pridno deklico, danes pa …

To lahko preprečimo na zelo preprost način!

15.10.2014, 13:29

Virusi in bakterije, ki povzročajo številne nalezljive bolezni, se v največji meri prenašajo preko umazanih rok. S pravilnim in rednim umivanjem rok lahko zmanjšamo okužbe dihal za 30 odstotkov, okužbe prebavil pa kar za 44 odstotkov, ob svetovnem dnevu umivanja rok opozarjajo v Dezinfekcijskem društvu Slovenije.

Mali zabavni podvigi dojenčkov

16.10.2014, 10:49

Med odraščanjem dojenček dosega velike in majhne mejnike v razvoju. Veliki so tisti, ki jih opazi vsa okolicam majhne pa v nestrpnem pričakovanju teh velikih zlahka spregledamo. Zato nikar ne čakajte samo na to, da bo vaš malček začel govoriti ali hoditi. Zabavni so namreč lahko že najmanjši gibi in glasovi.

Kaj vpliva na razvoj otrokovega govora?

02.10.2014, 09:22

Prepevanje pesmic, ki jih spremljajo ploskanje, tleskanje in poplesavanje, oponašanje živalskih glasov, pripovedovanje zgodb z glasovnim igranjem dialogov in ponavljanje vedno istih vzorcev vplivajo na razvoj otrokovega govora.

Triki za kopanje brez solz

15.09.2014, 07:57

Večer se lahko spremeni v pravo moro, če se otrok ne mara tuširati ali kopati. Namesto sproščujoče kopeli so v ospredju kričanje, pregovarjanje, razlaganje, jokanje, upiranje … Navajamo nekaj nasvetov, ki bo večerno umivanje spremenilo v zabavne trenutke.

Velika nagradna igra za šolarje!

02.09.2014, 08:28

Dragi šolarji, na žalost ste se morali posloviti od počitnic, toda naj vas to ne potare. V novem šolskem letu vas zagotovo čaka veliko zabavnih in poučnih trenutkov. Da pa vam bo lažje in da bo vaš svet še vedno poln igrarij in norčij, smo za vas pripravili posebno nagradno igro Otroci, to smo mi! Osvojite lahko knjigo, s katero bo vaša domišljija dobila prosto pot.

Ni več skrivnost!

22.08.2014, 09:19

V filmski priredbi Knjige o džungli Rudyarda Kiplinga, ki jo bo režiral Andy Serkis, bo glas glavnemu antagonistu, krvoločnemu tigru Šir kanu, posodil britanski igralec Benedict Cumberbatch. Ta je trenutno edini, ki ga je Serkis izbral za sodelovanje pri svojem režijskem debutu, piše britanski časnik The Guardian.

Kam postaviti pisalno mizo v otroški sobi?

26.08.2013, 07:52

Mame in babice so nas učile, da mora biti otroška delovna miza postavljena ob oknu, toda feng šui nas opozarja, da otroka pogled ven ovira pri učenju. Ameriški strokovnjaki pa so obenem dokazali, da so najbolj uspešni tisti učenci, ki se vsakič znova učijo v novem prostoru.

Po 27 urah v slovenski porodnišnici!

31.10.2012, 08:44

Zvečer je prišel fant na obisk. Ne vem, od kod sem črpala energijo in pogum za dan, ki me je čakal. Zmrazi me, ko se spomnim tistega večera. Bil je kot zatišje pred groznim neurjem ...

Video

Forum

Anketa Arhiv

Kje boste preživeli krompirjeve počitnice?

Družina

Ženska Moški