Iskanje

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
_blu_
Število vnosov: 41
06.12.2010 ob 16:00
 
Živjo! Jaz imam malo drugačen problem od ostalih ki delate na nosečnosti... ne delam še na dojenčku(čez nekaj tednov bom stara 23let), si ga pa zelo zelo želim in to željo tlačim nekam v ozadje. Hodim še na faks. Ker nekaj časa vmes nisem študirala, sem zdaj šele prvi letnik in živim doma. Fant je tik pred diplomo, torej bo (upajmo) kmalu zaposlen. Skupaj sva 3 leta in tudi on si želi otroka, ampak ker je to nekako miselno potlačeno na stran, je njemu logično oz niti ne razmišlja o tem, torej bo morala zadeva počakati še najmanj dve leti, da tudi jaz končam faks. No jaz pa ne vem kaj naj storim, ker se mi že meša in blede od velike želje po tem, pa zaenkrat ni uresničljivo, saj nimava ne finančnih sredstev ne stanovanja, nič. Občutek imam, da bom še zelooooo dolgo čakala in potem lahko samo upam da ne bo še kakšnih problemov z zanositvijo ki se tako pogosto pojavljajo pri ženskah. Uglavnem, čutim da bom znorela, ker skoraj vsak dan ponoči sanjam o tem, moja želja je tako velika da hrepenim po tem da bi imela otroka. Sem pa trenutno na kontracepcijskih tabletkah in jih bom vsaj do maja(do takrat imam zalogo) še zagotovo jedla, potem pa jih bom najbrž nehala zaradi zdravstvenih razlogov. Kar pa seveda ne pomeni da lahko gremo v akcijo. smiley torej...zanima me če ima katera kakšno tolažbo zame ali kakršenkoli nasvet kako naj to željo čimbolj zatrem? smiley
Nina Uršič
Število vnosov: 16
06.12.2010 ob 16:52
 
Živjo _blu_! Ko sem tole brala, sem se kar spomnila nase, sicer imam jaz nekoliko boljšo situacijo kot ti. Js končujem fax, en izpit in diploma mi še manjka (stara tudi 23 let), moj partner je pa že zaposlen. Letos poleti sva začela živeti skupaj pri meni. Imela sva možnost, saj sta se moja starša odselila v novo hiško malce bolj v naravo, meni in bratu pa že zapustila stanovanje za silo. Tudi midva sva se že kar poleti odločila, da bova delala na bebici in še ni ratalo, zdej bo minilo šest mesecev odkar ne jemljem več tablet. Midva sva mislila, da bo to kmalu, da bom zanosila hitr, pa še žal nič ni. Tako da, dobiti otročka je dolg proces, odvisno kakšno srečo imaš. Malo jih hitro zanosi, kljub temu, da so še relativno mlade, vedno več je problemov. Ko bo tvoj zaposlen, se lahko brez problema odločita. Zmenita se, kje bi živela, zihr ima kdo od vaju kakšno sobo zase, pa začnita tako. Veliko parov ima otroke, pa imajo eno sobico zase, ostalo pa skupaj. Če se razumeš s starši in te podpirajo potem ni problem. Če še boš študentka lahko zaprosiš za štipendijo in ostale prihodke, ki ti še pripadajo.
Hočem ti povedat, da se vse da, če si to res želiš, samo malo se moraš organizirat. Vem, kako je če imaš veliko željo, tudi js jo imam, zato ne odlašaj. Če si želiš sledi svojim sanjam, druga se ti bo pa še vse poklopilo.
Pa veliko sreče! smiley
_blu_
Število vnosov: 41
06.12.2010 ob 17:15
 
snitka87, hvala za odgovor!smiley kar naprej hodim čekirat če je kdo odpisal ker sem čisto obupana.. hehsmiley no najprej glede let...pravzaprav bom čez 1mesec stara 23, tako da sem 88 letnik, prej sem samo okvirno napisala, ampak saj to ni važno, samo za informacijosmiley
uglavnem...malo upanja si mi dala, poguma mi pa kar nekaj manjka za takšno odločitev.. sploh glede staršev,.. saj so razumevajoči ampak kljub vsemu ne tako zelo. Ne upam si pomislit kaj bi bilo če bi zvedeli za moje načrte. Joj bi jih poslušalasmiley Mama je kar precej stroga in hoče imet vse pod kontrolo tko da to je najtrši oreh...smiley pa seveda finance. No mogoče pa zberem pogum in kmalu kaj naredim v tej smeri. Tebi pa želim reči, da nikakor ne obupaj, saj kolikor vem 6 mesecev sploh ni dolga doba za trud pri zanositvi in nikakor ni razlog za skrb...Sploh pa si še zelo mlada in eno leto poskušanja(na primer) ni neka grozna potrata let. Kakorkoli... Upam da ti uspe čimprej! Ah, kako ti bo potem leposmiley)
_blu_
Število vnosov: 41
06.12.2010 ob 17:18
 
aja zdaj sem šele videla da sem napisala že za leta. oprostismiley
Mommy09
Število vnosov: 437
06.12.2010 ob 20:17
 
blu, pa si o tem govorila z tvojim fantom ?

pri ženskah je tako da se nekaterim ta želja po družini in otroku vzbudi zelo zgodaj, pri drugih pa zelo pozno. pri vseh pa približno zelo močno, ko jih res zagrabi.in potem na vrata in na nos hočeš zanositi. na silo. jutri, je že prepozno. mogla bi včeraj.

glede na to, da ti je hudo, se pogovori z svojim fantom. odkrito mu povej, da imaš tako močno željo in da ne veš od kje je zdej prišla, ampak je ne moreš ustavit. pa vpraši ga, kaj si on misli o tem ? kaj bi on naredu na tvojem mestu ?

res je tudi, da živimo v takem času, da mora biti vse hitro. ko pa otroka imaš, pa se čas vstavi. vse gre zelo počasi.

snitka78, kar se pa tiče jemanja tablet, pa telo potrebuje nekaj časa, da začne proizvajati lastne hormone, ki jih je prej dobivalo od tablet. če jih ne bi jemala, bi najbrž res ratalo dokaj hitro.

blu, če bo fant za to, se morata sama odločit, kako želita živet. ker je vajino življenje. nekateri so srečni, da so doma, drugi, da pridejo do lastne hiše, tretji da imajo redno službo, eni so na sociali...itd

ful različno je... kaj pa, če bi si najdla redno službo ? pa potem zraven še delaš počasi faks.

brez denarja ne bo šlo. če imaš denarja dovolj svojga, pa potem sama lahko odločaš kako in kaj.
Anem
Število vnosov: 1015
07.12.2010 ob 09:50
 
blu... jaz sem eno leto nazaj odprla podobno temo smiley želja po otroku je bila (in je še vedno) tako velika, da me je kar dušilo... vendar sva s partnerjem rekla, da bova počakala da se določene stvari prvo poštimajo in nato v akcijo. Poštimala sva vse razen službe za nedoločen čas, ki je še vedno nimam ampak mi enostavno \'\"dol visi\'\" ker sem že 27 let stara in ne bom čakala večno, da nekdo naredi določene spremembe. Moj nasvet tebi je, da se pogovoriš s svojim partnerjem, ker morata biti glede tega enostranska, dobro premislita in vedi, da se vse uredi, če imaš voljo smileysmileysmiley

Predstavljaj si, kako je to, ko si z partnerjem 8 let, imaš svoje stanovanje in te vsak drugi vpraša: kaj pa vidva čakata? Takrat čutim jezo, ker ne vejo, kako osebno vprašanje je to in da ni lahko odgovoriti nanj, žalost, ker noseča še vedno nisem, kljub temu, da na temu delava ... vendar jaz pravim, da bo za vsakogar čas prišel in tudi za tebe bo, tako kot za vsako izmed nas.
Če se odločita, da še ne bosta imela otroka, se skušaj nekako kontrolirati pri tem, misli svoje usmeri drugam in bo boljše... jaz sem to delala ves ta čas. Ne boš verjela ampak jaz ko sem imela prvič veliko željo po otročku, sem si kupila kužka. Tako, da jih imam sedaj kar 3. smileysmileysmiley Zdaj pa bo kosmatih otrok dovolj, zdaj pa upava na otročka, ki bo skupek njegovih in mojih lastnosti... Upam, da sem ti kaj pomagala, vendar te čisto razumem in vem, da je včasih dovolj tudi samo to, da je na tem svetu še nekdo, ki daje isto skozi kot ti smiley

ufff... no pa sem se razpisala a ne?

Skratka, želim ti srečo in pravilno se odločita kajti to je en res velik korak
čav čav smileysmiley
Mommy09
Število vnosov: 437
07.12.2010 ob 13:47
 
Anem, ko te bodo drugič vprašali : kaj pa vidva ? probi mislit na to, da te to tako vprašajo prijazno, ne zdej napad osebni na tebe. vpraša, sej sorodniki ne vedo sploh kaj še vprašat nas mlade. ko smo bili otroci je bilo drugače, pa smo barvali, pa kako je v šoli...zdej ko smo odrasli pa ne vedo kaj nas vprašajo. upam pa, da vedo da so danes težki časi in se vsi trudimo, da bi preživeli. služba za nedločen čas, je danes zelo težka. je pa dost odvisn v katerem profilu delaš. pr nas v vrtcu, še dobiš, sam moraš pa tudi čakat, da dobiš dipl.vzg mesto, ne srednješolsko...tko, da plusi in minusi...nekje vmes pa vsi plavamo in se trudimo na najboljše...

moja edina želja je in ostaja, da bi bila mama pred 30 letom, ker si potem želim še enega po 30 em. za mene osebno bi bilo prvega otroka imeti po 30, razočaranja, neuspeh.

se mi zdi, pa da mama bit pred 25 pa je prehitro. ampak ljudje smo v različnih situacijah, živeti v mestu ali podeželju je velika razlika. itak se pa začne in konča pri denarju. če ga imaš, lahko razpolagaš koker ti paše. če te pa drugi žvijo, je pa slika zelo drugačna... pa tudi fantje so majčkeno pa že bolj zreli po 25 em, čeprav jest govorim to bolj izkušenj svojih, doma imam pa moža starega 24. let..tko, da go figure a ne ! samo je za svoja leta dost pameten...seveda pa mu pri izkušnjah določenih zmanjka, ker jih nima...ampak dobro voziva...odnos tako ali tako večinoma sloni na tem, kako ga ženska vozi. če ga zna, zna tko narest, da je dobr za oba.

Anem, kar glavo pokonci... saj jest po tem sranju k sem ga dala skozi, sem optimistična in dovolj realna, da si ne gradim gradov v smer \'\" nikol ne bom noseča \'\" ali pa \'\"jutri bom noseča \'\". nekje zlata sredina se mi zdi najboljše...seveda je pa težko, ko si razočaran ali užaloščen, gledati pozitivno....važn, da ko prebrodiš, da gledaš pozitivno in z upanjem, nekakšnim vedenjem, da otrok enkrat bo...in tista oblekica cortkana v trgovini, bo tudi enkrat doma. in jo bo imela moja punčka oblečeno, ko bomo šli na rojstni dan od mame.

jest vse to vidim in se tega veselim in tako razmišljanje se mi zdi po vsem tem času tisto pravo, k te gor drži skozi nadaljne postopke, ki me in tudi druge, še čakajo. upam samo, da z čim manj bolečinami in psihičnimi težavami.
_blu_
Število vnosov: 41
07.12.2010 ob 20:12
 
Mommy09 in Anem, hvala vama da sta si vzeli čas in mi odgovorili, vsaka sicer s svojim pogledom na stvar, kar je čisto vredu in prav. Všeč sta mi oba odgovora, ker sta iskrena, všeč mi je nasploh če mi kdo odpiše ker se počutim zelo sama s to svojo željo, tudi od prijateljic in sošolk ni veliko takšnih, ki bi imele tako veliko željo po otroku, večina jih razmišlja: ah ja, tam nekje okrog tridesetega pa res. In ja, Mommy, tudi jaz se strinjam da je pred 25 letom morda prekmalu, 25, 26 se mi zdi nekako idealen čas, ker jaz osebno bi rada imela vsaj tri otroke in če se za prvega odločim pri tridesetih, bo že kar malo pozno. No, pač to je neko moje razmišljanje, seveda pa je drugo, če jih ne moreš imeti takoj, potem se hitro kaj zavleče...že iz tega razloga bi morda raje malce prej začela delat na tem. 25 bom itak stara že čez 2 leti. No, saj ne mislim, da zdaj pa kar v akcijo, ampak morda samo malo razmišljam v tej smeri zaenkrat...
glede pogovora s partnerjem....ja, sem mu omenila, velikokrat mu kaj omenim glede tega, nikoli me čudno ne gleda ali kaj podobnega, mu je pa povsem jasno, da na vrat na nos bi bilo nesmiselno kaj storiti. Želi pa si ga, seveda... februarja bo star 27let, on ima sam pri sebi dosti bolj porihtano kot jaz...je zelo zrel in odgovoren, uglavnem če je kje problem, sem to jaz. Kakorkoli že, tisti dve leti bom očitno še mogla zdržati... potem bom pa tako 25 in z diplomo... problem je le v tem, da se zdi to takooooooooo dolgo... in ja, res Mommy, kot si rekla, včasih si mladi kaj zaželimo in potem to hočemo pri priči imeti. Ampak glede moje želje...traja že več kot dve leti in je vedno bolj močna...bojim se samo, da ko bom imela diplomo, stanovanje, finance, blabla.... da bo potem prišlo veliko razočaranje, ko bom ugotovila npr.da ne morem zanosit. In potem bom jezna za 5 let nazaj, da nisem že kar takoj začela, pa tudi če malo nepremišljeno. Ah, to nepredvidljivo življenje....smiley
Mommy09
Število vnosov: 437
07.12.2010 ob 20:55
 
sošolke so bolj kako se reče že preračunljive...pač ko bodo imele deca ob seb da bo imel dnar...

takih je velik...vse moje kolegice so take in imajo seveda otroka !

tudi jaz sem bila mnenja, da tm 27 let, da bi začela...pa sva začela delat na otročku pr mojih 25 in pol...pol sva se poročila janurja, februarja ima on rojstni dan, marca pa sem bila jaz 26...

no pol je tvoj partner čist super...ve in da odobrava je super...mislim, da si ga tudi sam želi... ni pa čist nič problem v teb...s tem se pač ne morem strinjat...deluješ super punca...in če razmišljaš o teh zadevah, to ne pomeni, da si čudna ali da imaš problem...kvečjemu je močan znak inteligentnosti..vem pa, da je težko nekoga najt k bi ti povedu iskreno in svetoval...ampak čez čas rataš sam tok \'\"pameten\'\" da tisto osnovno poznaš in potem sam gradiš na tem...seveda je pa vsak začetek težak.

s tem se zelo strinjam, da bi pričela okoli 25, da se izogneta težavam...ker vsaj iz mojih izkušenj se res da zanosit super hitro in zdravo pod 25....zdej nas je pa vse več ki imamo težave po 25 letu...sam ne se zdej zapičt v ta leta preveč...izkušnje so zelo različne. nekaj kar pa je resnično je to, da je vsaka ženska zgodba za sebe, pri zanositvi, donositvi, rojstvu in potem kot mama...tudi ti boš imela svojo zgodbo...

drugače pa jest tut že skoz govorim 3 otroke...sam zdej res ne vem več če bom lahko 3 imela, ker je to tudi finančni strošek pa prostor pa tako naprej... ampak nisem še nič obupala na tej misli, prepuščam življenju kako se bo obrnilo. bova pa delala na 3, če jih bo pa manj, pa ne bova žalostna...

če bo vse tako kot si napisala : dom, stanovanje, finance...boš res lahko srečna. realnost pa je taka, da danes je težko vse imeti, edino, če imaš bogate starše,. ki ti ob poroki dajo hišo in ti pomagajo...takih pa je zelo malo...

nekateri si tega ne želijo, da bi dobili, ampak da bi skupaj s partnerjem krojili. seveda je težje kot dobiti, ampak je pa tvoja pot in skupaj jo hodiš in ko pogledaš nazaj, te potem veže veliko skupnih let in to je tisto kar je lepo...

da te ne slišim več, da je v teb problem ! smiley ne se poniževat...bodi kar samozavestna in ne se bat tega pokazat.
thinkpink7
Število vnosov: 135
08.12.2010 ob 01:31
 
_blu_ j ti pa priporočam da greš na kakšen koncert,da se posvetiš študiju,najdi si kak hobij dodaten ali pa tako kot je ena napisala,nabavi si psa smiley pretirana in obsedena želja po otroku ni nikoli dobra,dej si čas ,če maš možnost naredi plan stvari,ki jih še nisi vidla,pa bi jih rada,pej vn uživat.Za bit mama boš imela še dovolj časa,verjemi,ne mudi se ti.
Sploh pa ,če nimaš financ,stanovanja/zasebnosti,se mi zdi o otroku študirat v takem stanju,znanstvena fantastika.
Uglavnem,vzami si čas,če te pa skrbi da mogoče v prihodnosti ne boš mogla zanositi pa pojdi na preventivni pregled h ginekologu,naj te pregleda.Boš mirna za par časa smiley
Ena je prej omenila da ženska vodi partnerstvo oz. vezo...tle bi samo pripomnala da,je temu tako če imaš copato zraven sebe.Uravnovešeno partnerstvo ne vodi nobeden ampak ga vodita oba enakovredno,vsaj tak bi naj blo smiley lp
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Anketa Arhiv

Koliko članov šteje vaša družina?

Družina

Ženska Moški

Tagi