Iskanje

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
buba87
Število vnosov: 31
01.10.2010 ob 07:00
 
Punce jaz sem kr novo temo odprla, upam , da že ni podobne =)
Prejšni teden sem zvedela da sem noceča. Nasledni dan se poklicala ginekologinjo in se naročila na pregled. Naročila me je v sedmem tednu in EN DAN. Ker pa sem včeraj ponoči dobila zelo močne krče, sem zjutraj poklicala in vprašala kaj lahko naredim. Rekla me je naj se oglasim na pregled. Celoten pregled je trajal 4 minute.
Naredila mi je vaginalni ultrazvok, ter rekla da vse kaže ok. Nosečnost potrjena, ploda pa utripa pa se še nevidi, ker je prehitro. Ni me dala na nobeno preiskavo( voda , kri), niti stehtala biti pritisk, skratka nič, tudi niti en nasvet v zvezi z nosečnostjo(NOSEČA SEM šest tednov in 4 dni) . ko sem jo vprašala kdaj se pa bo videl utrip in plod je rekla KO SE PAČ BO!!! jAZ BI SE lahko zjokala tak sem bila razočarana, prestrašena, saj si tako močnih krčev nisem znala razložit pa še na ta moj ljubi plusek sem čakala ko zmešana, sedaj pa to.
Punce kdaj naj bi se videl plod? tista vrečka je velika 10, 04 mm.
Odločila sem se da grem čez par dni samoplačniško na ultrazvok, ker če bom morala čakati tri tedne, da mi potrdi da je plod , bom znorela. Ma katera kakšen predlog , kje bi lahko opravila ultrazvok samoplačniško, Celje ali Maribor.

Hvala že v naprej za vaše odgovore, sem čist obupana, mal me pa še hormoni matrajo in strah za mojo pikico, ki niti nevem če je not
hajenn
Število vnosov: 177
01.10.2010 ob 12:07
 
hojla.naj te malo potolažim ker vem kako ti je.plodek se navadno ne vidi prej kot okrog 8,9.tedna...prej je res malo hitro.pa še takrat bo zelo zelo majhen.smileyres je malo čuden odnos tega tvojega g.ampak ne boj se.ti krči so mogoče reakcija telesa...minili bodo ti kar počivaj.dokler ni kake krvavitve mislim da se nimaš česa bati,pa še to je včasih samo slepi alarm ko pride čas ko bi morala dobiti m.sama sem v 26 .tednu in sem podobno dala čez.krči krvavitve ni da ni ampak je vse minilo samo po sebi in tudi tebi bo.tudi če si plačaš uz najbrž ne boš izvedela nič več kot si že.nosečnost so ti potrdili vse je ok..,ti samo potrpi da dovolj zrase,3 tedni bodo hitro minili boš videla in tudi ti boš uživala ob pogledu na malčka ki bo zelo hitro raselsmileyželim ti vso srečo,pa javi kako bosmiley
buba87
Število vnosov: 31
02.10.2010 ob 17:36
*Odgovor na: hajenn +
 
v katerem tednu pa si ti prvič videla svojo pikico?
buba87
Število vnosov: 31
01.10.2010 ob 18:29
 
hvala za odgovor. Res me je kr malo stisnal, ko je rekla utripa pa plodu pa se še ne vidi.
Ko si prvič noseč, res neveš kaj je prav in kaj ni, sam en kup stvari prebereš in potem je še večja zmešnjava smiley .

hvala, hvala, tudi tebi lepo nosečnost
Sabina Avsec
Število vnosov: 10
01.10.2010 ob 18:49
*Odgovor na: buba87 +
 
Živjo.

Najprej bi ti rada svetovala, da nemudoma zamenjaj ginekologinjo, ker bo tako bolje za tvojo pikico in zate. Jst sem bila v torek na abraziji (čiščenju). Bila sem noseča 6 tednov smiley Nočem te nič strašiti ali kaj podobnega, ampak meni so na Urgenci v Lj rekli, da bi se plod že moral videti. Gestacijska vrečka je bila velika 16 mm, ploda pa ni bilo videti, zato so me dali na čiščenje smiley smiley

Zato čimprej zamenjaj ginekologinjo oziroma pejt samoplačniško na UZ. Če pa se ti zdi, da ne veš pri čem si, pa se kr lepo odpravi na Urgenco v Lj. Tam so zelo prijazni, razložili ti bojo vse, opravili ti bojo vse preiskave.

Moj nasvet glede na vse izkušnje, ki sem jih imela v zadnjem tednu. Drugače pa sem jaz paniko zagnala, ker sem ponoči imela močne krče in krvavitev.

Drži se, pa urno pot pod noge...
buba87
Število vnosov: 31
02.10.2010 ob 09:16
 
Hvala tudi za tvoj odgovor... Držim pesti, da v drugo rata.

Sam zdaj pa res nevem. Eni pravijo da se pri šestem tednu vidi, ani da šele pri osmem devetem. Hm. Ali je možno da to kar se vidi je tudi mal odvisno od kvalitete ultrazvoka?
hvala za odgovore
nicka32
Število vnosov: 540
02.10.2010 ob 11:07
 
meni se je dvakrat videl plod že v sedmem tednu, pa tudi srce je bilo.. velikost ploda pa je bila pri obeh 12 mm
tasy86
Število vnosov: 40
02.10.2010 ob 20:25
 
Buba čimmanj se sekiraj,če že želiš iti na UZ pojdi,ampak mislim da dokler ni krvavitev se nimaš kej bati,čim več razmišljaj pozitivno in bo pikica rasla,bolj se boš sekirala slabše bo zate in za plodek. Jaz sem v 29tednu in vem da je lahko reči da se ne sekirat, ker sem sama marsikej dala čez,kar ne privoščim nikomur.....pa mislim da je pametno zamenjat G če ima tak odnos....


držim pesti zate pa čuvaj se (veliko počivaj če imaš krče in nič težkega dvigovat)smiley

smileysmileysmiley
Borut Janzekovič
Število vnosov: 4
02.10.2010 ob 22:44
 
Imam kolegico, ki se ji je zgodilo podobno kot tebi. Štirinajst dni po prvem UZ so ji naredili ponovni UZ in je bilo vse OK. Torej nič se sekirat, če ni prisotna krvavitev. Govorim iz izkušenj. Imam tri male sončke.
Želim ti lepo nosečnost.
buba87
Število vnosov: 31
03.10.2010 ob 08:14
 
hvala vsem. Točno tako bom naredila. Odločila sem se, da bo z mojo pikico vse ok in tako tudi bo!!!

tudi vsem vam želim lepo nosečnostsmiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Anketa Arhiv

Koliko članov šteje vaša družina?

Družina

Ženska Moški

Tagi