Iskanje

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Bibaleze3
Število vnosov: 171
16.11.2009 ob 18:15
 
Če bo vaša nosečnost potekala v redu, boste imeli preglede približno vsake štiri tedne. Na vsakem pregledu vam bodo izmerili krvni tlak, stopili pa boste tudi na tehtnico. Z ultrazvočnimi pregledi bodo ocenili vašega razvijajočega dojenčka.

Članek: http://bibaleze.si/clanek/nosecnost/pregledi-v-nosecnosti...
Majcika9
Število vnosov: 4
16.03.2011 ob 14:32
*Odgovor na: Bibaleze3 +
 
Pozdrav
noseča sem že 9 tednov in pred kratkim sem imela prvi pregled pri ginekologinji. Pričakovala sem da me bodo res pregledali kot se spodobi in kot sem brala da pregledajo na prvem pregledu, pa sem se zelo zmotila in sem zelo jezna. Zame je to prva nosečnost in resnično me moti, da sem bila samo številka in nič drugega, potem pa me še sestra tam vpraša kdaj sem že rodila-nikoli, poglej v materinsko knjižico!
Res sem se počutila, kot da moram vse sama vedeti, kako in kaj naj bi potekala moja nosečnost. Kako je potekalo: no vsega je bilo konec v pičlih nekaj minutah!!! Sprejela me je sestra, sploh mi ni izmerila pritisk, niti me dala na tehtnico ali me vsaj vprašala kako je z mojo težo in če imam kaj težav. Potem me je sprejela zdravnica-nič me ni vprašala, samo rekla je, da je vesela, da sem noseča. Potem je v tišini izračunala datum poroda in ga brez besed napisala v knižico (šele po pregledu sem sestro vprašala kaj pomeni datum, pa je rekla, da je to predvideni datum poroda-no hvala!). Z zdravnico sva brez pogovora odšli takoj na vaginalni ultrazvok in srce mi je podivjalo, ko je rekla: PLOD JE OK IN SRČEK UTRIPA. Na ekranu sem ta srček videla le za pičli 2 sekundi! Nato je sprintala slikico, nekaj načečkala v knjižico in vmes sem jo boječe vprašala kaj lahko jem in kaj je z telesno vadbo, pa je bil njen odgovor-vse lahko jeste in vse normalno delajte kot prej. Stara bom 36 let in zdi se mi, da bi ravno zaradi tega lahko malo bolje preverili kaj se dogaja z mano! Nato mi je sestra v tišini napisala napotnico za nuhalno svetlino (še dobro da sem sama prebrala kaj to sploh je, ker drugače ne bi imela pojma, sam mi tam itak nihče ne bi nič povedal!), pa še papirje za pregled urina in krvi mi je dala, češ, naj grem kmalu v laboratorij, da pa se ne mudi. Mene pa zanima miljon malih stvari, pa sem izvisela kot makaron in se počutila skrajno debilno. No tako delajo v stari porodnišnici v ljubljani in moja zdravnica dr. Bokal-Vrtačnikova me je krepko razočarala. Hotela sem najti drugo zdravnico, pa nikjer ne dobim nič. Mi kdo lahko pomaga? Vsem nosečnicam želim, da bi imele boljše preglede, kot sem ga bila sama deležna in da bi izvedele še kaj več!
presenechenje
Število vnosov: 236
18.11.2009 ob 07:19
 
Ojla ženske,

Sem prvič noseča in jutri imam prvi pregled. Mi lahko katera napiše, kako to poteka? smiley smiley

Verjetno kak UZ ali kako? smiley smiley

Hvala
Wgirl
Število vnosov: 528
18.11.2009 ob 08:10
*Odgovor na: presenechenje +
 
Dobrodosla v klubu nosecnic, CESTITKE smiley
kora17
Število vnosov: 558
18.11.2009 ob 07:25
 
Prvi pregled-tehtanje, merjenje pritiska, ultrazvok, pregled materničnega vratu. V katerem tednu si?
Tatjana Ferenček
Število vnosov: 43
18.11.2009 ob 08:18
 
ojla

jaz imam tudi ju3 prvi pregled, prva nosečnost..
včeraj sem dopolnila 6 tednov, tak da..
kora 17: misliš da mi bo delal UZ?
bili83
Število vnosov: 1084
18.11.2009 ob 08:28
 
MaLa, definitivno, ti bo delal UZ. Preveril bo, koliko je plodekov, ali je nosečnost v maternici.... glede na to, da si v sedmem tednu, se bo verjetno tudi že srček videl...
Tatjana Ferenček
Število vnosov: 43
18.11.2009 ob 08:44
 
komaj čakam.. dans vena tak nemo spala smiley
poročam potem ju3 , hvala smiley
rbutola
Število vnosov: 27
18.11.2009 ob 08:57
 
ojla. tudi mi cakamo na prvi pregled, ki pa bo sele 14,12 in komaj cakam. takrat bom ze v 10 tedn. smiley cestitke vsem bodocim mamicam
Pingvinkica
Število vnosov: 101
18.11.2009 ob 09:06
 
Meni na 1.pregledu niso merili pritiska pa tudi stehtali me niso. Z UZ mi je samo preverila, da je nosečnost na pravem mestu (da ni izvenmaternična), izmerila zarodek, gledali in poslušali smo bitje srčka.
Večinoma naredijo prvi UZ vaginalno, meni pa ga je delala že kar prek trebuha, tako da mi je bilo potem žal da ni šel fant z mano. Občutek je res lep. Pa tudi slikico sem dobila.
Držim pesti za vse, da bo vse ok in da boste zagledale srček.
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Anketa Arhiv

Koliko članov šteje vaša družina?

Družina

Ženska Moški

Tagi