Iskanje

Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
muckaa
Število vnosov: 99
13.01.2009 ob 17:03
 
Jaz jo že imam smiley pa me zanima če sem edina oz. če jo sploh poznate:

Menstrualna skodelica Lunette je novost na področju menstrualne zaščite, je preprosta za uporabo ter varna in higienična alternativa vložkom in tamponom, ki so namenjeni enkratni uporabi. Z uporabo menstrualne skodelice boste varovale okolje, prihranile denar in zaživele brezskrbno tudi v dnevih mesečnega perila.

Lunette menstrualna skodelica je narejena iz medicinskega silikona, v primerjavi s tamponi in vložki, katere se po uporabi odvrže, se skodelico le spere in po potrebi dezinficira tako, da jo lahko uporabljamo več let. Je pomemben konkurent v boju proti onesnaževanju okolja. Menstrualna skodelica ne izsuši oz. ne ovira nožnične naravne sposobnosti vlaženja, ker ne posega v naravni proces čiščenja odmrlih celic in bakterij nožnice z menstrualno krvjo, predvsem pa skrbi za okolje, zato se jo čedalje bolj uporablja tudi pri nas. Danes se menstrualno skodelico Lunette dobi celo na policah drogerije DM.

Kako deluje?

Skodelico prepognemo na polovico in jo vstavimo v nožnico, kjer ostaja umeščena s pomočjo vakuma in nožničnih mišic. Za razliko od tampona, ki ga potisnemo bolj v notranjost nožnice.

Skodelico povprečno praznimo 2- do 3-krat na dan. Po praznjenju skodelico izperemo z vodo ali obrišemo z dezinfekcijskim robčkom. V ta namen si lahko pomagamo tudi s plastenko navadne vode, s katero splaknemo skodelico kar nad straniščno školjko.
mgoku
Število vnosov: 5
17.07.2017 ob 13:47
*Odgovor na: muckaa +
 
Menstrualna skodelica - http://banggood.com
bwahabwa
Število vnosov: 11
13.01.2009 ob 18:12
 
sem že slišala nekaj o tem, mislim, da je bil članek na Zadovoljna.si...

Tudi sama razmišljam, da bi si jo kupila, a imam žal še staro zalogo tamponov in vložkov... saj veste, kako je... recesija je in je potrebno malo varčevati... ampak, takoj, ko porabim zalogo, bo to moj nakup...

ali se jo dobi tudi kje drugje ali samo v DM? jaz namreč raje kupujem v Mullerju...
IzaEla
Število vnosov: 6055
13.01.2009 ob 19:09
 
moje mnenje je pa nasprotno- še tampona ne morem met not, tko da mi to ne pride v poštev........
ne zdi se mi glih higienično, niti praktično.
s.novak
Število vnosov: 3174
14.01.2009 ob 14:34
 
Jst pa za to prvič slišim. Osebno se tega pripomočka po vsej verjetnosti ne bom posluževala, vsaj tako zdaj menim..
hallohallo
Število vnosov: 511
14.01.2009 ob 16:33
*Odgovor na: s.novak +
 
-II-smileysmiley
gabi_mami
Število vnosov: 460
14.01.2009 ob 16:47
 
Slišala sem že zanjo, ampak ne vem če bi jo probala, kr nekak čudno se mi zdi... kaj pa vem, mogoče se pa enkrat v prihodnosti opogumim...

muckaa povedala si splošne informacije, zanima me kako je pa tebi všeč in kako dolgo jo uporabljaš? A res vse ostane notri, ne rabiš kakih dodatnih vložkov? Je enostavna za uporabo?
Nikol ne pade ven?
Some0ne
Število vnosov: 83
14.01.2009 ob 16:58
 
...bom ostala kar pri vložkih smileysmiley
muckaa
Število vnosov: 99
16.01.2009 ob 11:39
 
Jaz moram priznat, da sem tako navdušena, da bi kar celemu svetu povedala kako krasne se imam smiley RES! Sploh so vsi predsodki odveč, ker je narejena iz silikona in se kri nabira v nortanjosti nožnice, jo lahko speremo samo z vodo in nič ne smrdi, ker se v nožnici nič ne razkraja,... tako da je edina slaba stvar vsega skupaj, NAVADA. Jaz jo imam že kake pol leta in jo prej zamenjam in spraznim v javnem wc-ju kot sem to potrbovala pri tamponu smiley res, ker ni treba nič po torbici iskat in odvijat plastike in tisto vato notri tlačit z prsti,..(si sploh več na predstavljam) , ... ampak samo vzamem vem zlijem v školjko splaknem s plastenko vode (ki jo imam itak s sabo v torbici) in jo vstavim nazaj ,.. grem lahko plavat, tečt, telovadit, in mi ni treba razmišljat kje kako in kaj smiley. Res sem vesela da sem jo kupila in bi rada vsem ženskam, ki imajo težave s tem povedala, da končno obstaja zdava rešitev našim težavam.

Uauu sem se razpričala.
IzaEla
Število vnosov: 6055
16.01.2009 ob 11:48
*Odgovor na: muckaa +
 
mene nisi prepričalasmileysmileysmiley
 


smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Anketa Arhiv

Kaj vas čaka v novem letu?

Družina

Ženska Moški

Tagi